Zaskocz rodzinę i na obiad przygotuj kotlety bez mięsa. Na początku nie będą kryli zdziwienia, ale kiedy tylko ich spróbują, od razu zachwycą się smakiem. Czytaj dalej, a dowiesz się, z jakiego nietypowego składnika są zrobione, a także dowiesz się, jak je zrobić.
Szukasz domowego sposobu na odchudzanie z wykorzystaniem naturalnych składników? Wypróbuj ten z siemienia lnianego, bo przygotowany z niego napar umożliwi ci zgubienie kilku kilogramów, ale też poprawi pracę układu trawienia. Przygotowanie napoju jest łatwe, a korzyści z jego spożywania – bezcenne.
Koniecznie przygotuj przekąskę na Boże Narodzenie z tego przepisu. Zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem, bo przypomina świętego Mikołaja. To prawdziwa gratka nie tylko dla dzieci, ale i dorosłych. Poznaj unikalny sposób, a zrobisz ją bardzo łatwo i szybko.
To przepis na prostą i niezwykle szybką, pyszną sałatkę. Przy jej przygotowaniu wykorzystujemy szczególny rodzaj makaronu. Dzięki niemu danie tak łatwo zjeść nawet w imprezowych warunkach.
Tradycyjny sernik nie ma szans przy tym, który przygotowała słynna Henia Foks. Ta znana autorka przepisów kulinarnych podzieliła się przepisem na sernik cygański. Wyróżnia go jeden składnik, który odmieni smak deseru. Dowiedz się, jak go przygotować i zaskocz domowników. To ciasto będziesz piekła bardzo często.
Oto przepis na doskonałe gołąbki. Są jeszcze zdrowsze i jeszcze bardziej sycące od tych, które jadamy na codzień. Wymiana niektórych składników nadaje im też niecodzienny smak.
Jest wiele przepisów na kotlety bez mięsa. Ale kiedy Tomasz Strzelczyk pokazał swój przepis, wiele z nich zbledło. Oto jego sposób na kotlety z kapusty kiszonej.
Oto przepis na niezwykle rozgrzewającą, ekspresową i superprostą warzywną zupę. Sprawdza się świetnie w okresie przejściowym przed zimą, kiedy chłody najbardziej dają się we znaki. Warto nagotować od razu garnek na dwa dni.
Któż nie lubi dobrze upieczonych ziemniaków? Odpowiedź jest prosta: każdy lubi. Dosłownie: każdy europejski naród. Szwedzi też.
Co jest najlepsze w przyjmowaniu gości? Moment, kiedy chwalą podany poczęstunek. Od kiedy podaję moją niebanalną sałatkę śledziową, komplementom przy stole nie ma końca. W takiej uroczystej formie będzie idealna na święta.
Coleslaw to klasyczny dodatek do hamburgerów i innych mięsnych dań. Według tego przepisu powstanie jej doskonała wersja. Świetnie sprawdzi się zimą do pieczonych mięs czy latem do grillowanych dań.
Z nastaniem okresu przygotowań do świąt sięgamy po przepisy na klasyczne dania. Sprawdźmy więc u klasyków – jak Robert Makłowicz – jak przygotowuje się nasze świąteczne potrawy. Dziś na tapet bierzemy barszcz czerwony.
Pierogami potrafimy zajadać się bez opamiętania. Teraz warto przyrządzić je z farszem, który sprawdzi się też na Wigilię. Takie pierogi bez mięsa będą smakować w Boże Narodzenie i szybko znikną z talerzy. Szpinak i wędzony twaróg sprawdzą się tu idealnie.
Jeśli na śniadanie sięgasz po kanapki, to zrób je z pastą z dyni. Z dodatkiem suszonych pomidorów i czosnku pozwoli Ci pysznie rozpocząć dzień. Ta pasta kanapkowa jest warta przygotowania przez każdego smakosza.
Sernik siostry Anastazji to obłędnie pyszne połączenie puszystości z kokosową bezą. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, a jego rajski smak sprawi, że dokładki są nieuniknione. Wypróbuj przepis siostry Anastazji, a już zawsze będziesz do niego wracać.
Gotowe medykamenty z apteki w walce z przeziębieniem okazują się nieskuteczne? Przygotuj syrop z gruszek na kaszel i stosuj go podczas kuracji. Raz-dwa staniesz na nogi, a domowe lekarstwo będziesz polecać bliskim. O tym, jak przygotować syrop w łatwy sposób, dowiesz się z tego artykułu.
Żadna mizeria ani marchewka z jabłkiem. Na najbliższym obiedzie musi pojawić się surówka z kalafiora. Ten nieskomplikowany w przygotowaniu dodatek obiadowy wzmocni sytość i smak dania głównego. Idę o zakład, że rodzina nawet nie zgadnie, z czego przygotowałaś ten rarytas.
Na święta Bożego Narodzenia koniecznie upiecz pierniczki według receptury blogerki kulinarnej – Anny Zyśk. Jej szybki przepis na ciasteczka jest nieskomplikowany i warto go wypróbować. Słodkości każdego zachwycą smakiem. Od teraz będziesz robiła je co roku.
Nie tylko pierogi z kapustą i uszka. Na obiad na Boże Narodzenie koniecznie przygotuj danie z tego przepisu. Jego smak zachwyci całą rodzinę i będziesz robiła go co roku. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zrobić to pyszne danie, idealne nie tylko na święta, ale także na inne uroczyste okazje.
Kotlety schabowe są uwielbiane w Polsce. Jednak warto wybrać się w daleką kulinarną podróż i skosztować kotletów w nieco innym wydaniu. Tonkatsu zachwycą soczystością mięsa i chrupiącą panierką. Polski schabowy przy tym daniu z Japonii wypada blado.
O tym, że domowy smalec jest najlepszym przysmakiem, wiadomo od zawsze. Okazuje się jednak, że smarowidło może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że dodasz do niego jeden składnik, który zupełnie odmieni smak smalcu. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zrobić smalec z nietypowym składnikiem.
Jajecznica jest zawsze dobrym wyborem na śniadanie. Teraz warto przyrządzić ją w sposób francuski. Wyjdzie kremowa i pyszna jak nigdy wcześniej. Jajecznica po francusku stanie się hitem o poranku.
Placki ziemniaczane to od lat nie lada rarytas w moim domu. Ze stołu znikają z prędkością światła. Na czym smażyć placki ziemniaczane? Zawsze stawiam tylko na ten tłuszcz.
Czy we własnej kuchni uda się przygotować ciasto lepsze niż z cukierni? Tak, tylko trzeba skorzystać z tego przepisu. Wygląda bajecznie, pachnie pomarańczami i smakuje, że palce lizać. Jest idealne na deser dosłownie na każdą okazję.
Naleśniki są uwielbiane przez smakoszy w każdym wieku. Smakują na słodko i podane w sposób wytrawny. Teraz naleśniki z lubianym produktem wyjdą lekkie jak obłok. Staną się hitem w każdym domu.
Śledzie zwykle podajemy w śmietanie lub w oleju. Jednak teraz warto przyrządzić te smaczne ryby w trochę innej odsłonie. Śledzie w musztardzie zachwycą niejednego smakosza. Połączenie pikantnego smaku z delikatną słodyczą na każdym zrobią wrażenie.
Czy wiesz, że pieczony schab może smakować jeszcze lepiej? Przygotuj marynatę z zaskakującym owocem, a mięso nabierze obłędnego smaku. Poznaj i wypróbuj poniższy przepis, a schab już zawsze będziesz przygotowywać w ten sposób.
Słynna autorka przepisów kulinarnych – Henia Foks – zaskoczyła internautów nowym przepisem. Przygotowane według niego kruche ciasteczka zachwycą wszystkich łasuchów. Wystarczy odrobina cierpliwości, a przygotujesz znakomity deser dla całej rodziny!