Lubicie kapuśniak? Z pewnością znajdzie się wielu sympatyków tej zupy, głównie ze względu na jej niepodważalny aromat. Na to wszystko składają się różnorodne składniki, które w połączeniu ze sobą tworzą prawdziwy rarytas. Jeden się jednak wyróżnia i jest podstawą wspaniałego smaku tego dania
Lubicie zdrowe przekąski? A kto nie lubi? Nie dość, że są smaczne, to jeszcze pozytywnie wpływają na nasz organizm, więc zdecydowanie warto je spożywać. Jeśli takie smakołyki nie są Wam obce, to musicie koniecznie wypróbować ten przepis.
Oględnie mówiąc, nie wszyscy wspominają ryż z jabłkiem jako niezwykły delikates. A jednak – jeśli nadamy temu daniu odpowiednią oprawę, staje się bardzo dobrym śniadaniem. Sięgnijmy więc po dopracowany przepis.
Internet to prawdziwa kopalnia niecodziennych przepisów. Podczas gdy książki kucharskie bogate są w tradycyjne pomysły na dania, to w sieci możemy znaleźć te nowatorskie. Z pewnością są warte uwagi, a do tego niesamowicie kreatywne. Poznajcie przepis na przepyszną domową wędlinę.
Tak prostego przepisu jeszcze u nas nie było. Poznaj sposób na ciasto z herbatników i podaj je na święta. Pomimo prostoty i użycia nietypowych składników deser jest rewelacyjny w smaku, a nawet w wyglądzie. Upiecz i przekonaj się, że było warto. Przygotuj się na liczne prośby o zdradzenie receptury.
Mięso, ziemniaki i kilka przypraw wchodzących w skład zalewy. Tyle wystarczy, by przygotować ten szybki i pełny obiad. Podany z surówką, jest prostym i sycącym daniem na każdy dzień.
Tradycyjne gołąbki to przeszłość. Poznaj nieskomplikowany przepis i z kapusty oraz mielonego mięsa przygotuj coś znacznie lepszego. Zadowolenie na twarzach najbliższych gwarantowane.
Zaskocz rodzinę i na deser przygotuj pyszną, lecz niespotykaną przekąskę. Mowa tu o ciasteczkach miętowych. Połączenie zioła z gorzką czekoladą i kruchym ciastem nie ma konkurencji, dlatego poznaj przepis i upiecz je nawet dzisiaj. Gwarantujemy, że do tego smaku powrócisz nieraz.
Nie chcesz po raz kolejny gotować pomidorowej czy ogórkowej? W takim razie przychodzimy z pomocą. Istnieje wiele przepisów na różnorodne zupy. Jednak nie można jeść ciągle tego samego, a poznawanie nowych smaków jest bardzo ważne. Zatem nie ma na co czekać. Przedstawiamy wam przepis na zupę szparagową
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, które należy przeżyć w miłej atmosferze pełnej miłości, radości i zrozumienia. Te Święta są jednym z najważniejszych wydarzeń w świecie Kościoła oraz idealną okazją na miło spędzony czas. A do tego z pewnością przydadzą się przepyszne dania wielkanocne, a konkretnie sałatka, która wyróżnia się sytością i charakterem.
Kiełbasa to wyjątkowy przysmak, który można z łatwością nabyć w sklepie, lecz równie dobrze można przygotować ją samodzielnie poprzez wędzenie. Doskonale komponuje się z różnorodnymi zupami, sosami, a także idealnie smakuje w jajecznicy czy na kanapkach. Tym razem chcemy Wam zaproponować coś zupełnie innego. Będzie zaskoczeni, że można tak zrobić.
Wszyscy bardzo dobrze znamy smak ciasta drożdżowego. Jest to wypiekowy klasyk, którego próbowała większość z nas. Jeśli chcemy je przygotować, to warto znać odpowiedni przepis, aby się nie zawieźć. Dlatego też mamy taki Wam do zaproponowania. Ciasto wychodzi obłędnie pyszne.
Kawa o poranku to poranna rutyna wielu osób. Celem jej wypicia jest dodanie nam energii na resztę dnia. Z kolei soda oczyszczona jest świetnym składnikiem różnych dań oraz dobrym środkiem czyszczącym. Zatem co może wyjść z połączenia zarówno kawy, jak i sody? Będziecie zaskoczeni.
Z pewnością znajdzie się wiele osób, które uwielbiają dodawać majonez do różnorodnych potraw. Okazuje się, że wcale nie trzeba kupować go w sklepie, ponieważ można przygotować swój własny w domu. Wystarczy skorzystać z przepisu Anny Zyśk.
Obiad to bardzo ważny posiłek, który należy zjeść w ciągu dnia. Jeśli mamy chwilę wolnego czasu, to warto przygotować coś pełnowartościowego i przede wszystkim smacznego. Jeśli jednak znudziły Wam się tradycyjne przepisy, to pora wypróbować te nowatorskie, a my przedstawiamy Wam jeden z nich.
Na obiad w Niedzielę Palmową można spożywać mięso. To doskonała okazja, aby przygotować coś innego niż zazwyczaj. Mięsa nie zabraknie, a jego smak wzbogacą także warzywa oraz ser. Poznaj przepis na pieczoną roladę z kurczaka i podaj ją na obiad. Zachwyt domowników gwarantowany.
Jajka z majonezem to obowiązkowe danie, które musi pojawić się na Wielkanoc. W tym roku warto przygotować je nieco inaczej, a z całą pewnością zachwyci zaproszonych gości. Okazuje się bowiem, że farbować można nie tylko pisanki. Poznaj przepis, a taki przysmak będziesz przygotowywać na każde święta.
Zupa to prawdziwy przysmak Polaków. Jest pierwszym daniem obiadu, składającego się z dwóch potraw, a przepisów na nie jest mnóstwo. Jedliście z pewnością kiedyś sałatkę gyros, a zupę? Jeśli nie, to koniecznie musicie jej spróbować, ponieważ jest pyszna i niesamowicie aromatyczna.
Święta Wielkanocne obchodzimy tak długo, że może zabraknąć pomysłów na menu. Na Niedzielę Palmową dobrze jest sięgnąć po taki przepis na pieczony schab. Ma on jedną wielką zaletę.
Sałatki to z założenia superproste i całkiem zdrowe dodatki. Dlatego dobrze, że znajdują się na naszych świątecznych stołach. Z tym przepisem w naszym sałatkowym świecie może dokonać się mała rewolucja.
Jeśli Wielkanoc, to wiosna, jeśli wiosna – to świeża trawa, a jeśli trawa – to rosa. Dlatego na święta pieczemy ten niezwykły sernik. Na półkruchym spodzie i pokryty pianą bezową z charakterystycznymi kropelkami, nie ma sobie równych.
Mały Książę to spotykane czasem określenie ciasta, składającego się z dwóch warstw. Masy czekoladowa i kawowa przykryte są owocową galaretką, a bazą wszystkiego są biszkopty. To ciasto bez pieczenia jest proste i dobrze przygotować je z wyprzedzeniem, oszczędza więc czasu w kuchni w szczycie świątecznego szaleństwa.
Czy kotlety mielone mogą być szczególnym wielkanocnym daniem? Tak. Wystarczy nadać im świątecznego charakteru za pomocą składników, które jednoznacznie kojarzą się właśnie z Wielkanocą.
Parzybroda to jedna z tych zup, potrawek lub zalewajek, które od wieków stanowią nasze codzienne obiady. Zasłużenie cieszą się popularnością. By się o tym przekonać, sięgnijmy do tego przepisu na pazibrodę z młodej kapusty.
Smak pierogów to nie tylko farsz, ale przede wszystkim ciasto. Jeżeli jest zbyt twarde, nasz narodowy przysmak traci na smaku. Na całe szczęście istnieje sposób, dzięki któremu ten składnik dania zawsze wyjdzie idealny. Poznaj przepis na ciasto na pierogi, a już nigdy nie przyrządzisz go w inny sposób.
Faszerowane jajka to jedna z przekąsek, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tym, którzy mają dość stosowanych od lat przepisów, podpowiadamy coś nowego. Specyficzny farsz jest kremowy i bogaty w smaku.
Słodycze i desery, które zawierają przymiotnik dubajski w nazwie, z miejsca stają się przysmakiem uwielbianym, a przez wielu nazywanym najlepszym. Podobnie jest w wypadku mazurka dubajskiego, na którego przepis prezentujemy. Tradycyjne, wielkanocne ciasto w odświeżonej wersji nie ma sobie równych.
Zastanawiacie się, jak zaskoczyć Waszych gości w tegoroczne Święta Wielkanocne? Z pewnością potrzebny jest do tego przepis pozwalający przygotować danie, które zrobi furorę i będzie się wyróżniać na stole wielkanocnym. Świetnym kandydatem na taką potrawę są galaretki w kształcie jajek. Koniecznie musicie je przyrządzić.