Ten przepis pozwala na przygotowanie niezwykle kreatywnego dania. Sprawdzi się ono świetnie jako zastępnik wędliny na śniadaniowych kanapkach, ale można wykorzystać je też jako przystawkę, a nawet postawić na świątecznym stole.
To niezwykle szybki przepis na wątróbkę w tradycyjnym zestawieniu. Niestandardowe jest za to jego wykonanie. Połącz dobrze znane smaki w coś zupełnie wyjątkowego. Będziesz wracać do tego przepisu co i raz.
Ten przepis na doskonały pasztet sprawdza się między innymi dzięki sprawdzonej liście składników. Przepis pochodzi jeszcze z notatnika mojej babci. Wychodzi zawsze soczysty i pyszny, nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Sama przekonaj się, jak idealnie smakuje.
Kilka składników zawiniętych w papier do pieczenia zmienia się dzięki temu przepisowi w doskonały i pomysłowy obiad. Nie brakuje mu niczego, by nazwać go tradycyjnym. Ale forma podania jest za to zaskakująca. Każdy będzie pod wrażeniem.
Nie trzeba wielkich zabiegów, by zaserwować doskonały posiłek. Pstrąg w piekarniku praktycznie przygotowuje się sam, a efektem jest smakowity i niecodzienny obiad. Oczywiście pod warunkiem, że użyjemy produktu wysokiej jakości, takiego jak pstrąg Pewni Dobrego od Auchan.
Makaron zawsze trafia w gust smakoszy. Ten, który chcę polecić, jest wyjątkowy. Wystarczy ugotować makaron, zalać go tą masą, a wkrótce danie zachwyci smakiem każdego głodomora. Błyskawicznie zniknie z talerzy, bo jest pyszny.
Biała kiełbasa już wkrótce zagości na wielkanocnych stołach. Kucharz Tomasz Strzelczyk podaje ją w pyszny i ciekawy sposób. Pokrojona kiełbasa trafia na patelnię, a dołącza do niej apetyczny sos. Takie danie przygotuj na Wielkanoc, a zachwycisz gości.
Surówka z marchewki jest znakomitym dodatkiem do dań obiadowych. Teraz przyrządzam ją tak, że smakuje jak z restauracji. Wszystko dzięki dodatkowi, który trafia do tej pysznej i zdrowej surówki.
Jeśli szukasz przepisu na proste i pyszne ciasto, to dobrze trafiłeś. Do jego zrobienia potrzebujesz krakersów i słodkiej masy. W mgnieniu oka zrobisz deser, który nie potrzebuje piekarnika, ale lodówki. To wyborne ciasto bez pieczenia będzie smakować każdemu łasuchowi.
Fasolka po bretońsku jest jednym z najbardziej lubianych i prostych dań jednogarnkowych. Słynie z wyrazistego smaku i jest pożywna. Teraz zrobisz ją szybko, bo bez namaczania.
Czy twoje ciasto na pierogi jest zbyt twarde i nieelastyczne? To pewnie, dlatego że używasz nieodpowiedniej mąki. Poznaj kilka sprawdzonych metod i dowiedz się, jaka mąką na pierogi będzie odpowiednia. Z tymi radami zrobisz idealne ciasto.
Jeśli chcesz przyrządzić tani obiad, to sięgnij po ten przepis. Potrzebujesz tylko jabłek i pałek z kurczaka. Wkrótce powstanie danie, którym zajadać się będzie cała rodzina.
Ten przepis na wątróbkę bez smażenia pozwala odjąć kilka niepotrzebnych kalorii od lubianej przez Polaków potrawy. Otrzymujemy lżejszą wersję typowej wątróbki z jabłkiem i cebulką.
Ta super prosta sałatka to pierwsza pomoc w wypadku ataku głodu. Przygotowuje się ją w kilku ruchach, a dzięki kompozycji składników jest niezwykle sycąca i smaczna. Składniki z dużym prawdopodobieństwem masz w swojej lodówce. Uwaga, ta sałatka naprawdę wciąga!
Komponując składniki do marynaty do mięsa kierujemy się zazwyczaj wyłącznie smakiem. Są jednak składniki, które warto dodać dla innego efektu – zmiękczenia mięsa. Wśród tych składników jeden, często pomijany, jest zawsze pod ręką.
Smak surówki jak z chińskiej restauracji doskonale wszyscy znamy. Jednak bywa on trudny do otworzenia w domu. Dzięki temu produktowi stanie się to możliwe, a kupisz go niemal w każdym sklepie.
Uwielbiam pyszne i jednocześnie efektowne dania. Taka właśnie jest wytrawna rolada, którą ostatnio odkryłem. Aromatyczny mięsny farsz zawinięty jest w zaskakujący składnik. Czytaj dalej, bo za chwilkę zdradzę wszystkie szczegóły.
Znamy kawę przeważnie w dwóch postaciach: czarną i białą. A co jeśli zamiast mleka dodać do naparu sok warzywny? Cóż, nie stanie się od tego biała, za to nabierze niezwykłych właściwości.
Lubisz sałatkę jarzynową? To również ta będzie ci smakować. Kto wie, może jeszcze bardziej od tradycyjnej jarzynowej. Wszystko dlatego, że ta sałatka ma wyrazisty smak i śmiało możesz ją podać na Wielkanoc. Będzie pasować do mięs i wędlin.
Ciasto na Wielkanoc powinno być nie tylko pyszne, ale też efektowne. Dlatego upiekę takie obok, którego trudno przejść obojętnie. Puszyste, pełne kremu i składnika, który wielu smakoszom kojarzy się z dzieciństwem. Czy już wiesz, co ma w sobie to ciasto?
Kotlety mielone to już kulinarny klasyk, który często robię na obiad. Ostatnio do mięsa dodaję składnik, który podkręca smak tego lubianego dania. Trudno uwierzyć, co kryje się w kotletach mielonych. Dzięki temu są pyszne jak nigdy dotąd.
Szynka wielkanocna już niedługo zagości na stołach wielu smakoszy. Robi ją też Ewa Wachowicz. Skład marynaty zdumiewa. Nie zgadniecie, co znana restauratorka do niej dodaje.
Jeden poważny błąd podczas gotowania żurku sprawi, że zupa straci smak i nie będzie nadawała się do spożycia. Na szczęście można tego uniknąć. Dowiedz się, czego nie robić oraz zobacz, jak poprawnie ugotować żurek na Wielkanoc.
Koniecznie wypróbuj ten przepis na pierogi. Są zupełnie inne niż te, które jadłaś do tej pory. Dzięki nadzieniu, w którym znalazły się aż dwa nietypowe składniki. Dowiedz się, jak zrobić te pierogi i zaskocz swoich domowników.
To najlepszy sposób na ziemniaki, jaki znam. Smakują wybornie, a w dodatku będą pasowały do każdego dania. Ten przepis zagwarantuje całej twojej rodzinie niezwykłe doznanie smakowe, a przy okazji odkryjecie ziemniaki na nowo.
Nikt nie wierzy, że robię to ciasto sam. Trudno się dziwić, bo faktycznie wygląda jak z drogiej cukierni. Zrób je z poniższego przepisu i zaskocz swoją rodzinę. Będą zachwyceni jego smakiem oraz wyglądem. To idealny deser po obiedzie.
To najlepsza surówka do obiadu. Jej smak bierze się z zapomnianego przez wszystkich warzywa. Zrób ją z przepisu poniżej i zaskocz domowników. Będą myśleli, że kupiłaś ją w restauracji. Najlepsze jest, jednak to, że jej przygotowanie zajmie ci tylko chwilę.
Co zrobić, żeby zgubić zbędne kilogramy? W tym celu wykorzystałam pietruszkę i cytrynę. Zrobiłam z nich specyfik, który jest niezwykle skuteczny. Z jego pomocą zrzuciłam już 4 kg.