Ten prosty deser smażę zamiast klasycznych racuchów z jabłkami. Ledwie postawię go na stole, wszystko znika
Zapomnij o klasycznych racuchach. Z tym przepisem zrobisz nie mniej pyszny deser. Cała rodzina będzie zachwycona, a przysmak zniknie do ostatniego okruszka. Przeczytaj przepis i przekonaj się, jakie to proste.
Deser lepszy niż racuchy
Do niedawna uwielbiałem racuchy, ale odkąd znam ten przepis , deser robię według niego. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a w dodatku robi się go tak samo łatwo, jak racuchy.
Nie znam nikogo, komu nie smakowałaby ta słodka przekąska. Łączy w sobie soczyste jabłka i delikatne, słodkie ciasto. Można podawać je same, z cukrem , a nawet z ulubionym dżemem. Zerknij na poniższą listę składników i zaczynamy smażenie.
Jabłka to podstawa.
Podstawowym składnikiem tego deseru są jabłka. Dlatego zadbaj, aby były odpowiednio słodkie, a przede wszystkim świeże. Poniżej znajdują się lista ze wszystkimi potrzebnymi składnikami. Nie ma ich wiele, co gwarantuje niską cenę deseru. Zdjęcia umieszczone tym artykule, pochodzą z kanału Nur'un Yemek Tarifleri 2 , gdzie znajduje się podobny przepis.
Składniki:
- 3 jabłka
- 1 jajko
- 30 g cukru
- 125 ml mleka
- 130 g mąki
- 10 g proszku do pieczenia
- cynamon
Przepis na deser z jabłek
Jabłka obierz. Następnie pokrój w cienkie, okrągłe plastry. Wydrąż z nich gniazda nasienne.
Do miski wbij jajko i wsyp cukier. Za pomocą trzepaczki wymieszaj składniki. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, odrobinę cynamonu oraz wlej mleko. Wymieszaj składniki na lejące i jednolite ciasto.
Na patelni rozgrzej olej. Plastry jabłka obtocz w cieście i umieść je na rozgrzanej patelni. Smaż do momentu zarumienienia na brązowy kolor.
Wyciągnij je i osusz z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Gotowe obsyp cukrem i podaj na deser.
Sprawdź, czego nie powinno się łączyć z zieloną herbatą . Rozwiąż także nasz quiz o owocach .