Smakosze.pl Przepisy Tomasz Kammel zdradził swój przepis na niezwykłe śniadanie. Jego pomysł zachwyca prostotą
Pawel Wodzynski/East News, canva/Yuliya Furman

Tomasz Kammel zdradził swój przepis na niezwykłe śniadanie. Jego pomysł zachwyca prostotą

18 listopada 2022

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Warto by było sycące, kolorowe i smaczne. Tomasz Kammel pokazał niedawno, czym najchętniej raczy się o poranku. Jego danie jest proste w przygotowaniu, a składniki znajdziemy w każdym sklepie. Spróbujecie?

Sycące śniadanie Tomasz Kammela jest nietypową wersją omleta. Prezenter masę jajeczną wzbogacił o awokado i pomidory i zapiekł ją w gofrownicy. Gofromlet — jak nazwał swój przysmak — podał z wędzonym łososiem i odrobiną szczypiorku. Brzmi pysznie, więc podpowiadamy, jak przygotować rodzinną porcję.

Przepis na śniadanie Tomasza Kammela

Składniki na 4 porcje:

  • 8 jaj

  • 1 niezbyt duże awokado

  • pół pęczka szczypiorku

  • 2 średnie pomidory

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)

  • olej rzepakowy

Jak zrobić smakowite śniadanie? Tomasz Kammel podzielił się swoim pomysłem

Przygotowanie rozpoczynamy od umycia i pokrojenia pomidorów oraz awokado. Awokado warto skropić odrobiną soku z cytryny, by nie ściemniało. Szczypiorek płuczemy i siekamy.

Rozgrzewamy gofrownicę i delikatnie natłuszczamy ją olejem. Jajka wybijamy do miski i ubijamy je przy pomocy rózgi, aby nabrały lekkości. Doprawiamy solą oraz pieprzem, po czym dodajemy pomidor i awokado.

Połowę porcji wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy kilka minut — do zrumienienia. Powtarzamy z pozostałą częścią masy. Podajemy z wędzonym łososiem. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne pomysły na pyszne śniadania. Spróbujcie koniecznie pysznej pieczonej owsianki z jabłkami . Być może też skusi was prosta i aromatyczna jajecznica z boczniakami .

Śniadanie Tomasza Kammela jest pyszne
canva/DimaSobko

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: fakt

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy