Zapomnij o tarciu ziemniaków. Nasz patent na placki bije inne na głowę, nigdy nie zrobisz inaczej
Wszyscy uwielbiamy placki ziemniaczane. Dużo mniejszy entuzjazm wzbudza jednak konieczność tarcia ziemniaków. A gdybyśmy powiedzieli Wam, że tę uciążliwą czynność można pominąć? Koniecznie sprawdźcie nasz sposób na placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków.
Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków są pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu
Przedstawiamy nasz doskonały sposób na placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Obłędne placki usmażysz w kilka chwil. Wystarczy, ze rozgnieciesz warzywa i wymieszasz je z podsmażoną cebulką oraz przyprawami. Na samą myśl aż ślinka cieknie.
Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków przygotowuje się z ugotowanych warzyw. Dzięki temu dalsza obróbka jest błyskawiczna. Rozgnieć, wymieszaj i usmaż. Przekonasz się, że będziesz wracać do tego przepisu regularnie.
Przepis na placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków
Składniki:
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- duża cebula
- 2 łyżki mąki pszennej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- płaska łyżeczka suszonego majeranku
- sól, pieprz
- jajko
- masło olej rzepakowy
Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków krok po kroku
Przygotuj warzywa na placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków . W tym celu przełóż je do dużej miski i rozgnieć za pomocą tłuczka . Cebulę obierz, drobno pokrój i zeszklij na rozgrzanym maśle . Dodaj ją do naczynia z ziemniakami .
Do zawartości miski dodaj pozostałe składniki placków ziemniaczanych bez tarcia ziemniaków . Dołóż oba rodzaje mąki, oraz majeranek. Wbij jajko, po czym wszystkie składniki starannie wymieszaj . Na koniec dopraw całość solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej do smażenia placków ziemniaczanych bez tarcia ziemniaków . Za pomocą łyżki wykładaj na tłuszcz porcje masy i równomiernie je rozpłaszczaj . Placki smaż na złocisty kolor z obu stron, a po zdjęciu z patelni odsącz je za pomocą ręcznika papierowego . Placki podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami . Te placki z siekanej kapusty zachwycają swoim smakiem . Strzelczyk ma najlepszy sposób na obłędne placki z młodych ziemniaków .