Weź szparagi, owiń szynką i zawiń w ciasto francuskie. Takie roladki mogłabym jeść non stop
Szparagi, szynka i ciasto francuskie to brzmi pysznie. Dlatego zrób z nich apetyczne roladki, które zachwycą każdego smakosza. Kto ich spróbuje, poprosi o przepis na to pyszne danie.
Pyszne co nieco ze szparagów na wiosnę
Jeśli zauważyłeś szparagi na straganach i targowiskach, to oznacza, że wiosna w pełni i właśnie ruszył sezon na te apetyczne warzywa. Koniecznie kup je i przyrządź z nich danie, które będzie smakować całej rodzinie. Do jego zrobienia wykorzystaj też szynkę i ciasto francuskie.
Dzięki temu przepisowi przyrządzisz znakomite roladki, które każdy smakosz zje z przyjemnością. Będą w sam raz na wiosenne spotkania w gronie rodziny i znajomych. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Blatterteig Rezepte. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na młodą kapustę. Dziś podam to na obiadJak zrobić roladki ze szparagów, szynki i ciasta francuskiego?
Składniki:
- ½ kg zielonych szparagów
- 1 litr wody
- 1 łyżka soli
- cukier
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6 plasterków szynki
- 6 łyżek majonezu
- 1 jajko
- 100 g sera żółtego
Przygotowanie roladek zacznij od obrania szparagów, przełóż je do osolonego wrzątku. Szparagi gotuj około 8 minut. Następnie zawiń je w szynkę. Przygotuj kawałki ciasta francuskiego, połóż na nich starty żółty ser i majonez.
Na tych składnikach ułóż szparagi owinięte w szynkę. Posmaruj je rozmąconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmaruj jajkiem i dołóż starty żółty ser. Danie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Roladki, które kuszą wiosennym smakiem
Roladki wychodzą chrupiące, a szparagi i szynka po prostu rozpływają się w ustach. Całości dopełnia znakomity sos i roztopiony ser żółty. Danie jest znakomite i bardzo proste w przygotowaniu. Dzięki temu przepisowi każdy sobie z nim poradzi.
Roladki z szynki i szparagów będą smakować całej rodzinie. Pyszne i sycące szybko znikną z talerzy. Takie danie jest warte spróbowania. Dlatego każdemu polecam ten przepis. Pisaliśmy o tym, w jaki sposób szybko zbić cukier. Informowaliśmy o nowej wersji Majonezu Kieleckiego.
Źródło: YouTube/BlatterteigRezepte
Zdjęcia: screen YouTube/BlatterteigRezepte