Niezwykły przepis Roberta Makłowicza na pyszne gołąbki
pixabay/dbazeol i instagram/ @robertmaklowicz official
Kucharz i podróżnik Robert Makłowicz często dzieli się ze swoimi sympatykami przepisami na wyjątkowe dania. Jednym z nich są gołąbki. Makłowicz do ich przygotowania używa dość nietypowego jak na to danie składnika - kiszonej kapusty.
Robert Makłowicz chętnie dzieli się ze swoimi sympatykami swoimi przepisami na ulubione potrawy. Nie może wśród nich zabraknąć absolutnej klasyki polskiej kuchni, czyli tradycyjnych gołąbków. Jakie ma na nie patent?
Powiązane
Rozbijam cienko schab i obtaczam w tej marynacie. Kotlety wychodzą obłędnie kruche, 1 dodatek zadziwia
Wymieszaj 2 składniki, posmaruj nimi schab i usmaż. Kotlety nigdy nie były tak dobre
Ułóż mięso mielone na blasze i ugnieć szklanką. Przy tym kotlety mogą się schować
Weź cukinię, pokrój na plastry i wydrąż łyżką. Ten patent zasługuje na nagrodę
Nacieram plastry karkówki przyprawami i układam na ziemniakach. Wychodzi lepiej niż z grilla
Dasz radę rozpoznać wszystkie owoce ze zdjęć? Rosną w polskich ogrodach
Najnowsze
Od lat nie kupuję przyprawy do rosołu w sklepie. Ta z przepisu słynnego kucharza bije je na głowę
Te placki biją na głowę nawet ziemniaczane. Jeden dodatek zmienia wszystko
Najlepszą pomidorówkę zrobisz w 10 minut. Jest tak dobra, że mogłabym ją jeść non stop
Weź udka kurczaka, pokrój cebulę i zawiń w folię. Za ten obiad ktoś powinien dostać medal
Kiełbasa z piekarnika smakuje jak z grilla. Wszystko dzięki 1 konkretnej przyprawie
Kroję, zawijam w papier i wkładam do piekarnika. Prosto obiad, a smakuje nieziemsko
Mielone i schabowe mogą się schować. Moje kotlety siekane z piekarnika smakują 100 razy lepiej
Kroję cukinię i nadziewam na patyczki razem z mięsem. Każdy powinien tego spróbować
Żadne pudełko po lodach. Wachowicz przechowuje koperek w zupełnie inny sposób.
Polecane
Wachowicz do każdego słoika wlewa po 1 łyżce. Ogórki małosolne wychodzą pyszne, jak nigdy
Strzelczyk pokazał wszystkim swój patent na bułki. Przy nich te z piekarni mogą się schować
Strzelczyk pokazał jak kisi ogórki. Nie obejdzie się bez tych 2 składników
Pokrój pieczarki, podsmaż i zalej jajkami. Szkoda, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Strzelczyk w 1 garnku połączył 2 uwielbiane zupy. Pochwałom nie ma końca
Nacinam bakłażana i zapiekam z tym farszem. Rodzina ciągle dopomina się o dokładki
W życiu nie jadłam lepszej pieczonej cukinii. Zalana tym sosem smakuje jak marzenie
Natnij kajzerki, wypchaj dodatkami i zapiecz. Idealne na śniadanie lub kolację
Pokrój młodą kapustę i wymieszaj z jajkami. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Popularne
Gdy poznasz sekret jajecznicy po rosyjsku, już nigdy nie zjesz jej inaczej
Obrywać pędy czosnku czy nie? Robi różnicę w wielkości główek
Chłodnik jak u babci na kefirze. Prosta zupa idealna na upał
Moja mama robi najlepszy biszkopt z truskawkami. Przepis to łatwizna
To danie królowało na stołach w PRL. Robert Makłowicz je uwielbia
Usuń z grona, a krzak pomidora skupi się na owocach. Wyrosną olbrzymy
Racuchy na kefirze jak u babci. Zrobię je synowi w Dzień Matki
Tych warzyw nie sadź w miejscu po rzodkiewce. Będą marne plony
Sałata ma gorzki posmak? To przez błędy w uprawie