Kiełbasa z piekarnika smakuje jak z grilla. Wszystko dzięki 1 konkretnej przyprawie
![kiełbasa](https://images.iberion.media/images/1920/kielbasa_7dcba6c93e.jpg)
Masz ochotę na kiełbasę z grilla, ale akurat nie sprzyja temu pogoda? Nic straconego, bo teraz możesz przygotować ją w piekarniku, a smak będzie tak jak z rusztu. A to dzięki jednej przyprawie, która nadaje ten niezwykły smak. Dowiedz się, o jaką przyprawę chodzi i zapoznaj się z przepisem. Dzięki niemu tę kiełbasę będziesz robić znacznie częściej.
Kiełbasa jak z grilla tylko, że z piekarnika
Kiełbasa z grilla smakuje zupełnie inaczej, a jej aromat przyciąga każdego smakosza. Teraz nie musisz czekać na grilla, aby zjeść ten uwielbiany smak. Wystarczy, że poznasz przepis i upieczesz ją w piekarniku.
Jednak to nie urządzenie sprawi, że będzie smakowała, jak z grilla a jedna przyprawa. Poznasz ją w dalszej części, gdzie znajduje się lista potrzebnych składników oraz bajecznie prosty przepis.
![grill.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/grill_1fa04a5e8c.jpg)
Nie może zabraknąć tej przyprawy
Kiełbasa z piekarnika będzie smakowała, jak z grilla, jeżeli dodasz do niej wędzoną paprykę. To dzięki tej przyprawie kiełbasa nabierze odpowiedniego aromatu i smaku. Potrzebne będą także inne przyprawy. Wszystkie poznasz, kiedy zerkniesz na listę umieszczoną poniżej.
Składniki:
- 1 kg kiełbasy na grilla
- 120 g miodu
- 100 g musztardy
- 100 ml oliwy
- 2 łyżeczki mielonej papryki wędzonej
- 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
- 2 łyżeczki kminu
- pieprz
- sól
Przepis na kiełbasę z piekarnika
Kiełbasę natnij i przełóż ją do miski. Do drugiej mniejszej miski włóż musztardę, miód i wlej oliwę. Wsyp mieloną paprykę wędzoną i słodką oraz kmin, pieprz, sól. Składniki wymieszaj, tworząc jednolitą marynatę.
Następnie zalej nią kiełbasę umieszczoną wcześniej w misce i dokładnie obtocz ją w przyprawach. Miskę szczelnie przykryj i umieść w lodówce na całą noc. Wyciągnij ją z lodówki 30 minut przed pieczeniem i umieść w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym.
Piecz w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez 40-45 minut. Po tym czasie podawaj ją i zachwycaj się, smakiem jak z grilla. Sprawdź, czym kierować się przy wyborze lodów oraz dowiedz się, jak przechowywać truskawki, aby nie spleśniały.
![kieł basa.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/kiel_basa_0da3df9fbd.jpg)
![plastry cukinii z szynką](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_9be83cfb74.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![zupa chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/ch_A_odnik_395a2a2222.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![botwinka](https://images.iberion.media/images/origin/botwinka_a876b640ab.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/chleb_2_9529f52738.jpg)
![pomidory w pierniku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_7e649ba097.jpg)
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![ogórki po koreańsku](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_korea_703d720dc1.jpg)
![schabowy](https://images.iberion.media/images/origin/smazony_kotlet_d98c71b468.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![schab na cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/schab_d2800e626f.jpg)
![blendowaniu](https://images.iberion.media/images/origin/blendowanie_arbuza_4b08558302.jpg)
![sałatka hawajska](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_hawajska_e0cfab9635.jpg)
![sałatka z ogórków z gyros](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gyros_f645b2529d.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![Zupa z fasolki](https://images.iberion.media/images/origin/Zupa_z_fasolki_31631ca9f1.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![makaron z masą](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_0962b367fd.jpg)
![szatkowanie kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta4_66c14aa440.jpg)
![zapiekany kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior1_ce91557fb0.jpg)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_07_26_T233159_059_b0fccb9d4f.jpg)
![Występ Lady Gagi na Igrzyskach Olimpijskich](https://images.iberion.media/images/origin/Wystep_Lady_Gagi_na_Igrzyskach_Olimpijskich_c57c60b176.png)
![Wulkan](https://images.iberion.media/images/origin/wulkan_turysci_pl_nowe_bd7df8b62a.jpg)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Wakacje](https://images.iberion.media/images/origin/upadek_biura_1831724a08.png)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_1200x700_88_20cfa0db40.png)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)