Kiełbasa z piekarnika smakuje jak z grilla. Wszystko dzięki 1 konkretnej przyprawie
![kiełbasa](https://images.iberion.media/images/1920/kielbasa_7dcba6c93e.jpg)
Masz ochotę na kiełbasę z grilla, ale akurat nie sprzyja temu pogoda? Nic straconego, bo teraz możesz przygotować ją w piekarniku, a smak będzie tak jak z rusztu. A to dzięki jednej przyprawie, która nadaje ten niezwykły smak. Dowiedz się, o jaką przyprawę chodzi i zapoznaj się z przepisem. Dzięki niemu tę kiełbasę będziesz robić znacznie częściej.
Kiełbasa jak z grilla tylko, że z piekarnika
Kiełbasa z grilla smakuje zupełnie inaczej, a jej aromat przyciąga każdego smakosza. Teraz nie musisz czekać na grilla, aby zjeść ten uwielbiany smak. Wystarczy, że poznasz przepis i upieczesz ją w piekarniku.
Jednak to nie urządzenie sprawi, że będzie smakowała, jak z grilla a jedna przyprawa. Poznasz ją w dalszej części, gdzie znajduje się lista potrzebnych składników oraz bajecznie prosty przepis.
![grill.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/grill_1fa04a5e8c.jpg)
Nie może zabraknąć tej przyprawy
Kiełbasa z piekarnika będzie smakowała, jak z grilla, jeżeli dodasz do niej wędzoną paprykę. To dzięki tej przyprawie kiełbasa nabierze odpowiedniego aromatu i smaku. Potrzebne będą także inne przyprawy. Wszystkie poznasz, kiedy zerkniesz na listę umieszczoną poniżej.
Składniki:
- 1 kg kiełbasy na grilla
- 120 g miodu
- 100 g musztardy
- 100 ml oliwy
- 2 łyżeczki mielonej papryki wędzonej
- 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
- 2 łyżeczki kminu
- pieprz
- sól
Przepis na kiełbasę z piekarnika
Kiełbasę natnij i przełóż ją do miski. Do drugiej mniejszej miski włóż musztardę, miód i wlej oliwę. Wsyp mieloną paprykę wędzoną i słodką oraz kmin, pieprz, sól. Składniki wymieszaj, tworząc jednolitą marynatę.
Następnie zalej nią kiełbasę umieszczoną wcześniej w misce i dokładnie obtocz ją w przyprawach. Miskę szczelnie przykryj i umieść w lodówce na całą noc. Wyciągnij ją z lodówki 30 minut przed pieczeniem i umieść w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym.
Piecz w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez 40-45 minut. Po tym czasie podawaj ją i zachwycaj się, smakiem jak z grilla. Sprawdź, czym kierować się przy wyborze lodów oraz dowiedz się, jak przechowywać truskawki, aby nie spleśniały.
![kieł basa.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/kiel_basa_0da3df9fbd.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_44d8fec998.jpg)
![Ogórki curry](https://images.iberion.media/images/origin/ogo_ki_02e384f048.jpg)
![bób](https://images.iberion.media/images/origin/bob_aec7371870.jpg)
![faszerowane papryki](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowane_papryki_20f3c1c9b1.jpg)
![obiad z mięsa mielonego](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_d48868bad3.jpg)
![rozbijanie mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/rozbijanie_miesa_764d30c414.jpg)
![botwinka](https://images.iberion.media/images/origin/botwinka_a876b640ab.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/chleb_2_9529f52738.jpg)
![koperek](https://images.iberion.media/images/origin/koperek_cec39f4246.jpg)
![panierowanie cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_a844a9f96b.jpg)
![zawijane filety z kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/filet_z_kurczaka_e18b253a4d.jpg)
![szybki obiad](https://images.iberion.media/images/origin/szybki_obiad_5da0009618.jpg)
![zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka_75f5219f67.jpg)
![chleb](https://images.iberion.media/images/origin/faszerowany_chleb_63096fbcb3.jpg)
![sałatka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_8d9ebde672.jpg)
![kanapki z mięsem mielonym](https://images.iberion.media/images/origin/kanapki_2_96fd2da0d3.jpg)
![surówka](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_1c262bb888.jpg)
![kolacja z ziemniaków i boczku](https://images.iberion.media/images/origin/latwy_obiad_d7deea797c.jpg)
![leczo](https://images.iberion.media/images/origin/leczo_d1e128f33c.jpg)
![gołąbki](https://images.iberion.media/images/origin/golabki_54543001a6.jpg)
![przekąski](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_f1947a6844.jpg)
![sałatka szwedzka](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_szwedzka_254e20716b.jpg)
![fasolka konserwowa w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/fasolka_56ba37eef3.jpg)
![kotlety gyros](https://images.iberion.media/images/origin/kotlety_gyros_de33fa9c93.jpg)
![None](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_kuron_2dfe545afa.jpg)
![kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/Mieso_na_kotlety_mielone_36ff0bb65a.jpg)
![Ciasto bez pieczenia z owocami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_z_owocami_13dc4e99a7.jpg)
![Ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Ogorki_ce264850b8.jpg)
![odwrócona pizza Jamiego Olivera](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_1780949480_2666da9501.jpg)
![Bakłażan](https://images.iberion.media/images/origin/baklazany_c8abb57c29.jpg)
![Kiszone ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Kiszone_ogorki_9b1c57a0b3.jpg)
![ciasto drożdżowe z serem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_drozdzowe_z_serem_1cd66f24fc.jpg)
![Gnojówka z pokrzywy](https://images.iberion.media/images/origin/Gnojowka_z_pokrzywy_350edc3df7.jpg)
![wisząca babka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszaca_babka_85d138b55e.jpg)
![ogórki gruntowe](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gruntowe_a818a8421a.jpg)