Od lat nie kupuję przyprawy do rosołu w sklepie. Ta z przepisu słynnego kucharza bije je na głowę
Jak zrobić najlepszą przyprawę do rosołu? Tomasz Kucharz wie najlepiej. Dlatego skorzystaj z przepisu znanego kucharza i przygotuj przyprawę dzięki, której rosół każdego oczaruje smakiem.
Przyprawa najlepsza do rosołu
Za rosołem przepadają mali i duzi smakosze. Smak i aromat tej lubianej zupy jest nie do podrobienia. Jednak, co dodać do rosołu, by wyszedł nam jak najlepszy? Ważna jest przyprawa. Jednak nie taka ze sklepu, tylko z przepisu kucharza Tomasza Strzelczyka.
Znany kucharz aromatyczną przyprawę robi z marchewki, pietruszki, selera i cebuli. Oprócz tego dodaje też trochę ziół. Efekt jest znakomity, a przyprawa wzbogaca smak rosołu. Dlatego poznaj przepis Tomasza Strzelczyka na przyprawę do rosołu. Recepturę znajdziesz też na kanale YouTube ODDASZFARTUCHA. Stamtąd pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Biorę ciasto francuskie, układam truskawki i zawijam w rulon. Ten deser to hit w moim domuJak zrobić przyprawę do rosołu z przepisu Tomasza Strzelczyka?
Składniki:
- 350 g marchewki
- 200 g pietruszki
- 150 g selera
- 300 g cebuli
- nać selera
- 1 pęczek lubczyku
- 1 pęczek natki pietruszki
- czosnek
- 220 g soli niejodowanej kamiennej
Marchewkę, pietruszkę, czosnek, seler i cebulę obierz i pokrój na większe kawałki. Teraz posiekaj marchewkę i zblenduj. Przełóż do miski i to samo zrób z innymi warzywami. Pora zająć się zieleniną.
Pokrój ją na kawałki i też zblenduj. Natkę pietruszki i lubczyk blenduj z łodygami. Do miski ze zblendowanymi składnikami wsyp sól niejodowaną kamienną. Wszystko wymieszaj. Jeśli przyprawę chcesz stosować do sosów, to dodaj czerwoną paprykę. Taką mieszankę przełóż do słoiczków i zakręć. Przyprawę wstaw do lodówki.
Sposób na rosół od Tomasza Strzelczyka
Dzięki temu przepisowi od Tomasza Strzelczyka zrobisz najlepszą przyprawę do rosołu. Nie kupuj sklepowych produktów, tylko skorzystaj z przepisu kucharza. Warzywa zamknięte w słoiczku są najlepsze do tej lubianej zupy. Wystarczy odkręcić słoiczek i dodać zawartość do rosołu.
Teraz przygotowanie zupy będzie prostsze, a efekt wyjątkowo smaczny. Warzywa i zioła wzbogacą rosół i sprawią, że zjesz go z przyjemnością. Postarał się o to sam Tomasz Strzelczyk. Pisaliśmy o tym, jak błyskawicznie ugotować smaczną pomidorówkę. Radziliśmy, jak przyrządzić delikatne gołąbki.
Źródło: YouTube/ODDASZFARTUCHA
Zdjęcia: screen YouTube/ODDASZFARTUCHA