Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Natnij kajzerki, wypchaj dodatkami i zapiecz. Idealne na śniadanie lub kolację
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 25.05.2024 09:46

Natnij kajzerki, wypchaj dodatkami i zapiecz. Idealne na śniadanie lub kolację

kajzerki
Fot. YouTube/sugarfreekitchentv

Ten przepis przyda się na śniadanie i kolację. Wystarczy wziąć kajzerkę i wypchać ją pysznościami. Resztę zrobi już piekarnik. Wkrótce chrupiąca kajzerka pełna znakomitych dodatków trafi na twój stół. 

Kajzerka pełna dobra

Jeśli czasem brakuje ci pomysłu na przyrządzenie śniadanie lub kolacji, to poznaj ten przepis. Gwarantuje on smakowite danie zarówno na pierwszy, jak i ostatni posiłek w ciągu dnia. Jednak, żeby go przygotować musisz zaopatrzyć się w kajzerkę, którą wypełnisz pysznymi dodatkami.

Przyda się ser mozzarella, szczypiorek i trochę aromatycznych przypraw. Możesz użyć też koperku. Tu polecaliśmy sposób Ewy Wachowicz na jego przechowywanie. Dzięki takim kajzerka będzie smakować, jak nigdy przedtem. Zjesz ją z apetytem na śniadanie i na kolację. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Sugar Free Kitchen TV. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule. 

kajzerki
Fot. YouTube/sugarfreekitchentv
W ten sposób rozmrozisz mięso w 5 minut. Szkoda, że wcześniej nie znałam tej sztuczki

Jak zrobić zapiekane kajzerki z dodatkami?

Składniki:

  • 4 kajzerki
  • 150 g startego sera mozzarella
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Zobacz też: Tych warzyw nie sadź w miejscu po rzodkiewce. Będą marne plony

Kajzerka najlepsza na śniadanie i kolację

Przygotowanie dania zacznij od wlania oliwy do miski, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj składniki. Posiekaj koperek, ser zetrzyj na tarce, a kajzerki ponacinaj zgodnie z ich pęknięciami na bułce. Włóż tam ser mozzarella i posiekany szczypiorek.

Kajzerki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bułek posmaruj przygotowaną mieszanką z jajek. Danie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na 10 minut. 

Kajzerki chrupiące i apetyczne

Po upływie tego czasu zapiekane kajzerki z mozzarellą i szczypiorkiem są gotowe do podania. Mieszanka z jajek na wierzchu dania sprawia, że smakuje ono wybornie. Kajzerki są pełne roztopionego sera, pysznego szczypiorku i dosłownie rozpływają się w ustach. 

Będą smakować zarówno na śniadanie i kolację. Skorzystaj z tego przepisu i przyrządź danie, które sprawi, że nie będziesz mógł się doczekać pierwszego i ostatniego posiłku w ciągu dnia. Pisaliśmy o tym, jak zrobić ciasto na pierogi baz wody. Informowaliśmy o promocjach w Dino na Dzień Matki. 

kajzerki
Fot. YouTube/sugarfreekitchentv