Biorę surowe jajko i wkładam do zamrażarki. W głowie się nie mieści, co z tego wychodzi
Co się stanie, gdy włożysz do zamrażarki surowe jajko? Niewiele osób wpadłoby na taki kulinarny eksperyment. Okazuje się jednak, że rezultat może pozytywnie zaskakiwać. Poniżej znajdziesz wszystkie szczegóły na ten temat.
Jajka jedz dla smaku i zdrowia
Jajka spożywamy na milion różnych sposobów. I bardzo dobrze, bo to dobry i zdrowy wybór. Jajka dostarczają nam zdrowych tłuszczów, witamin z grupy B i obniżają ciśnienie krwi. Warto jednak urozmaicić sobie dietę z nimi związaną.
Często gotujemy jajka na miękko lub robimy z nich jajecznicę. Jednak teraz warto poznać nowy sposób na przyrządzenie jajka na śniadanie. Włóżmy je najpierw do zamrażarki, by porządnie się zmroziło. Potem pozbądźmy się skorupek i przystąpmy do dzieła. Polecany sposób możemy zobaczyć na kanale YouTube Webspoon PL. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Sposób na jajko z zamrażarki
Jeśli już obierzemy jajko ze skorupek, pora pokroić je na niezbyt grube plastry. Rozgrzej też w tym czasie patelnię. Wyłóż pokrojone zmrożone jajko i smaż je. Po chwili zrobisz mini jajka sadzone. Będą w sam raz na pyszne tosty. Takie śniadanie zjesz ze smakiem.
Jajka z zamrażarki pomogą zrobić idealne jajka sadzone i to wszystko tylko z jednego jajka. Tak przygotowanie jajko sadzone nie rozleje się na patelni i wyjdzie dokładnie tak, jak trzeba. Możemy zrobić je bez użycia tłuszczu.
Sztuczka przydatna w kuchni
Dzięki polecanej sztuczce z jajkiem przygotujemy lekkostrawne i niskokaloryczne śniadanie . Jajko wcześniej zamrożone możemy pokroić z łatwością . Sztuczka jest warta wypróbowania w kuchni. Prosta i skuteczna ułatwi nam codzienne przygotowywanie śniadań.
Warto pamiętać o ich jedzeniu i znaleźć czas, by zjeść rano ten pierwszy posiłek w ciągu dnia. Jajko z zamrażarki jest ciekawą opcją na śniadanie. Dostarczy nie tylko smaku, ale też witamin . Pisaliśmy o tym, jak zrobić karkówkę w sosie z warzywami na obiad. Informowaliśmy o Książulu, który sprawdzał, jak smakuje schabowy z knajpy po Kuchennych Rewolucjach.