Smakosze.pl
Ceny w sklepie Magdy Gessler

vivoo, Getty Images; instagram.com/magdagessler_official

Ceny wielkanocnych przysmaków w Delikatesach U Fukiera

27 Marca 2021

Autor tekstu:

Adam Moskal

Udostępnij:

Magda Gessler nie ogranicza się jedynie do prowadzenia telewizyjnego show - w jej posiadaniu jest kilka restauracji, które prężnie się rozwijają. Jeden z jej lokali, "U Fukiera", oferuje możliwość kupienia wielkanocnych rarytasów.

Magda Gessler jest osobą, która świetnie odnajduje się w showbiznesie - widać to po jej licznych programach i ogromnej bazie fanów, jaką zdołała zbudować na przestrzeni lat. Sporym osiągnięciem jest także lokal "U Fukiera", który uznawany jest za jedną z najlepszych restauracji w Warszawie. 

Restauratorka doskonale zdaje sobie sprawę, że nie każdy Polak ma czas, aby przed każdym ważnym wydarzeniem móc spędzać długie popołudnia na gotowaniu. Aby ułatwić nam czerpanie przyjemności ze świąt, Gessler przygotowała liczny asortyment w swoim internetowym sklepie, w którym można kupić wiele pysznych wielkanocnych potraw.

Sklep internetowy Magdy Gessler oferuje duży wybór

Żaden smakosz nie chce jeść takich samych monotonnych posiłków przez cały czas. Odrobina różnorodności pozwala zachować przyjemność, jaka płynie z jedzenia pysznych i aromatycznych rzeczy. Dokładnie takie produkty znajdziemy w sklepie Magdy Gessler. 

Najtańsze okazują się być dodatki, takie jak pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem w słoiku o wadze 200g, czy domowy majonez według babci Gessler, który kupić można w pojemniku o wadze 200g. Oba produkty wycenione zostały na 15 złotych za sztukę.

Przystawki w cenie restauracyjnego obiadu

W najbardziej popularnych lokalach, ceny za obiad znajdują się w granicach 30 złotych od osoby. Jaja faszerowane polskie, wiejskie z pieczarkami i koprem kosztują 25 złotych, za 5 połówek, podobnie jak 300 gramów sałatki jarzynowej z grzybkami marynowanymi, której cena również wynosi 25 złotych. 

Pod względem ceny do ilości, znacznie lepiej wypadają pieczone mięsa, takie jak karkówka czosnkiem aromatyzowana, pieczona w ziołach, czy boczek marynowany po polsku - obie wędliny ważą pół kilograma i kosztują 31 złotych. Cena za kilogram pasztetu z dziczyzny i grzybów wynosi 150 złotych.

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym zdradzamy jak ugotować flaczki, aby nie było czuć z nich nieprzyjemnego zapachu. W tym tekście z kolei prezentujemy listę produktów, których pod żadnym pozorem nie wolno wrzucać do kuchennego zlewu.

Desery i kaczka kosztują krocie

Jeśli chcesz podczas Wielkanocy raczyć się deserami Magdy Gessler, musisz się wykosztować. 1,2 kilogramowy sernik krakowski kosztuje 70 złotych, jabłecznik z cynamonem o takiej samej wadze to koszt rzędu 60 złotych. 800 gramowa baba wielkanocna kosztuje z kolei 50 złotych. 

Najdroższym wielkanocnym produktem dostępnym w "Delikatesy U Fukiera" jest kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką, której waga szacowana jest na około 2,2 kg. Taka pieczeń kosztuje 120 złotych. 

Takie ceny sprawiają, że nie każdy będzie mógł sobie pozwolić na zamówienie całego menu w święta. Trzeba jednak pamiętać, że jakość jedzenia z lokalu Magdy Gessler jest na najwyższym poziomie, więc każdy kto spróbuje tych dań, będzie zachwycony.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: delikatesy.ufukiera.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Adam MoskalAutor

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Produkty

Jak wykorzystać w kuchni liście babki lancetowatej?

Czytaj więcej >

Produkty

Czym różni się dżem od konfitury?

Czytaj więcej >
Grzyby

Produkty

Skażone grzyby w Niemczech

Czytaj więcej >

Produkty

Nowy pomysł inicjatora zakazu handlu w niedzielę

Czytaj więcej >
śliwki

Produkty

Dlaczego warto jadać śliwki?

Czytaj więcej >
Jaja na blacie

Produkty

Co oznacza kolor skorupki jajka?

Czytaj więcej >