Smakosze.pl Produkty Goście wrócili wściekli z wesela. "Głodowaliśmy" - młodzi zupełnie zapomnieli o ważnej rzeczy
canva/ Iryna Peravalva

Goście wrócili wściekli z wesela. "Głodowaliśmy" - młodzi zupełnie zapomnieli o ważnej rzeczy

9 czerwca 2023
Autor tekstu: Monika Dec

Sezon weselny w pełni. Niestety, nie każde przyjęcie okazuje się sukcesem. Niedawno Fakt opublikował historię swojej czytelniczki. Kobieta była świadkiem na ślubie swojej bliskiej przyjaciółki. Niestety spotkało ją spore rozczarowanie, wyszła głodna z przyjęcia weselnego. Wszystko przez błędną decyzję państwa młodych.

Goście wyszli głodni z przyjęcia weselnego. Wszystko przez błąd państwa młodych

Czytelniczka Faktu wybrała się na ślub i wesele swojej przyjaciółki. Niestety, wyszła głodna z przyjęcia. Przez całą noc jadła jedynie ciasta i surówki.

"Nie przełknęłabym schabowego, dewolaja czy nawet łyżki rosołu - mówi kobieta. Od dobrych 20 lat jesteśmy z mężem wegetarianami, a nikt nie wziął tego pod uwagę. Poza jarzynową i surówkami w menu nie było niemięsnych propozycji.

Brak bezmięsnych dań oburzył część gości weselnych. Ich zdaniem zapraszając gości na tego typu uroczystość warto zadbać o ich kulinarne preferencje. Jaka jest cena “wege” talerzyka weselnego? Będziecie zdziwieni!

Są zakazane na grilla, ale Polacy masowo wrzucają je na ruszt. Lepiej wybrać inne mięso

Jaki jest koszt "wege" talerzyka weselnego?

Według informacji Faktu za wegetariańskie jedzenie dla jednego gościa weselnego w warszawskim lokalu należy zapłacić 430 zł. Nieco taniej jest w okolicach Lublina - gdzie za analogiczną usługę zapłacimy 340 zł. Nasi goście będą mogli zaś cieszyć się takimi rarytasami jak m.in. skrzydełka z kalafiora, faszerowana cukinia i kultowa sałatka jarzynowa.

Inne lokale serwują też takie wege rarytasy jak m.in. bezmięsne gołąbki, warzywne kremy oraz lasagne ze szpinakiem. Z pewnością nie brakuje smacznych potraw, które ucieszyłby gościa nie jedzącego mięsa.

Wysokie ceny za "talerzyk weselny" w 2023 roku

Organizacja wesela w 2023 roku nie należy do tanich rzeczy. Za “talerzyk” młodzi muszą zapłacić od 300 do nawet 600 zł. Wszystko zależy od regionu Polski i lokalu, w którym ma odbyć się uroczystość. Więcej szczegółów znajdziecie w tym artykule .

Mimo wysokich cen, chętnych na organizację wesel nie brakuje. Jednym z najświeższych trendów jest serwowanie na nim sushi. Niestety, ten pomysł nie przypadł do gustu ślubnej ekspertce Izabeli Janachowskiej. Dlaczego? O tym przeczytasz tutaj .

Babcie zawsze dodawały je do ogórków kiszonych. Dzięki nim wychodziły chrupkie
Pokrój na plastry i ubij tłuczkiem. Ten patent na cukinię to absolutny hit
Tagi: Obiad
Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy