Goście wrócili wściekli z wesela. "Głodowaliśmy" - młodzi zupełnie zapomnieli o ważnej rzeczy
Sezon weselny w pełni. Niestety, nie każde przyjęcie okazuje się sukcesem. Niedawno Fakt opublikował historię swojej czytelniczki. Kobieta była świadkiem na ślubie swojej bliskiej przyjaciółki. Niestety spotkało ją spore rozczarowanie, wyszła głodna z przyjęcia weselnego. Wszystko przez błędną decyzję państwa młodych.
Goście wyszli głodni z przyjęcia weselnego. Wszystko przez błąd państwa młodych
Czytelniczka Faktu wybrała się na ślub i wesele swojej przyjaciółki. Niestety, wyszła głodna z przyjęcia. Przez całą noc jadła jedynie ciasta i surówki.
"Nie przełknęłabym schabowego, dewolaja czy nawet łyżki rosołu - mówi kobieta. Od dobrych 20 lat jesteśmy z mężem wegetarianami, a nikt nie wziął tego pod uwagę. Poza jarzynową i surówkami w menu nie było niemięsnych propozycji.
Brak bezmięsnych dań oburzył część gości weselnych. Ich zdaniem zapraszając gości na tego typu uroczystość warto zadbać o ich kulinarne preferencje. Jaka jest cena “wege” talerzyka weselnego? Będziecie zdziwieni!
Jaki jest koszt "wege" talerzyka weselnego?
Według informacji Faktu za wegetariańskie jedzenie dla jednego gościa weselnego w warszawskim lokalu należy zapłacić 430 zł. Nieco taniej jest w okolicach Lublina - gdzie za analogiczną usługę zapłacimy 340 zł. Nasi goście będą mogli zaś cieszyć się takimi rarytasami jak m.in. skrzydełka z kalafiora, faszerowana cukinia i kultowa sałatka jarzynowa.
Inne lokale serwują też takie wege rarytasy jak m.in. bezmięsne gołąbki, warzywne kremy oraz lasagne ze szpinakiem. Z pewnością nie brakuje smacznych potraw, które ucieszyłby gościa nie jedzącego mięsa.
Wysokie ceny za "talerzyk weselny" w 2023 roku
Organizacja wesela w 2023 roku nie należy do tanich rzeczy. Za “talerzyk” młodzi muszą zapłacić od 300 do nawet 600 zł. Wszystko zależy od regionu Polski i lokalu, w którym ma odbyć się uroczystość. Więcej szczegółów znajdziecie w tym artykule .
Mimo wysokich cen, chętnych na organizację wesel nie brakuje. Jednym z najświeższych trendów jest serwowanie na nim sushi. Niestety, ten pomysł nie przypadł do gustu ślubnej ekspertce Izabeli Janachowskiej. Dlaczego? O tym przeczytasz tutaj .