Smakosze.pl Restauracje Pilny apel uwielbianej restauracji. W mięsie wykryto salmonellę
Facebook / @Piri-Piri Kebab

Pilny apel uwielbianej restauracji. W mięsie wykryto salmonellę

10 maja 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Popularna restauracja wydała pilne oświadczenie. W surowcu używanym do przygotowywania potraw wykryto bakterie salmonelli. Restauracja o zaistniałej sytuacji poinformowała za pośrednictwem mediów społecznościowych.

Salmonella w uwielbianej restauracji

Niepokojące informacje opublikowała jedna z popularnych restauracji, którą śledzi na Facebooku ponad 70 tysięcy osób . Okazuje się, że w mięsie wykryta została salmonella. Restauracja musiała od razu zareagować.

Do zdarzenia doszło w restauracji Piri-Piri Kebab, działającej w Lublinie. Klienci zaczęli zgłaszać problemy żołądkowe po wizycie w lokalu . Po wykonaniu niezbędnych badań sieć wydała oficjalne oświadczenie. Potwierdzono w nim obecność Salmonelli w jedzeniu.

Kucharz chwycił szklankę i rozgniótł ziemniaki. Ta przekąska jest już hitem

Wykryto bakterie salmonelli w restauracji serwującej kebab

Sieć restauracji Piri-Piri Kebab przekazała pilną informację .

Informujemy, że w naszym lokalu przy Wojciechowskiej 9A w Lublinie doszło do sytuacji wystąpienia bakterii salmonelli w jednym z surowców

-wyjaśniają przedstawiciele lokalu.

Z dalszej części oświadczenia możemy dowiedzieć się, że problem dotyczy konkretnie surowego mięsa wołowego .

Salmonellą zakaził się także jeden z pracowników restauracji . Miał bezpośrednią styczność ze skażonym surowcem. Właściciel lokalu twierdzi, że „ w porozumieniu z Sanepidem podjął niezbędne działania eliminujące wszelkie ryzyka z tym związane ”.

Restauracja Piri-Piri Kebab natychmiast zrezygnowała z dostawcy, który zajmował się surowym mięsem wołowym . Stosowne środki ostrożności podjęto także w samym lokalu .

Przeprowadzona została (…) dwukrotna profesjonalna dezynfekcja przez firmę zewnętrzną co w naszym przekonaniu daje pewność, że podobne zdarzenie nie będzie miało miejsca

-czytamy na profilu w mediach społecznościowych.

Restauracja ma grono odbiorców na surowe mrożone mięso

Restauarcja Piri-Piri Kebab nie ogranicza się jedynie do serwowania jedzenia w lokalu . Kolejną gałęzią ich biznesu jest dostarczanie mrożonego mięsa na kebab do innych lokalizacji . Właściciel jednak uspokaja swoich odbiorców.

W świetle zaistniałej sytuacji chcemy zapewnić odbiorców Kebaba mrożonego Piri-Piri oraz franczyzobiorców, że produkcja dostarczanego do Państwa mięsa odbywała się i odbywa poza siedzibą naszego lokalu co eliminuje możliwość wystąpienia jego skażenia o podobnym charakterze

-czytamy w oświadczeniu.

Kebab Piri-Piri istnieje na rynku od 10 lat . Taka nieprzyjemna sytuacja wydarzyła się w restauracji po raz pierwszy. Właściciel wyraził głęboką nadzieję, że ten raz będzie jednocześnie ostatnim . Pyszne i soczyste kotlety o smaku kebaba możesz łatwo przygotować w domu . W restauracji może straszyć nie tylko salmonella .

Źródło: Facebook Piri-Piri Kebab

Wetrzyj w mięso i połóż na patelni. Kotlety dosłownie będą się rozpływać w ustach
Ma 12 lat i wygrał MasterChef Junior. Wiemy, kto uczył go gotować
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy