Połóż masło na talerz i przykryj słoikiem. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Ostatnio o maśle jest głośno z powodu wysokich cen tego produktu. Z masła też korzystamy na co dzień. Jednak czasem spotykamy się z niemałym problemem w kuchni. W jego rozwiązaniu przydatny okaże się patent od blogerki kulinarnej Ani Zyśk.
Masło bez tajemnic
Bez masła trudno wyobrazić sobie gotowanie i codzienną dietę. Tym coraz droższym produktem smarujemy pieczywo i na nim smażymy. Masło dodajemy do ciast i różnych potraw. Ten produkt spożywany z umiarem dostarcza nam wielu witamin.
Masło bogate jest w witaminy: A, D, E i K. Jedzenie masła dobrze wpływa na naszą odporność, stan skóry, narząd wzroku i kości. Ten wartościowy produkt ma właściwości przeciwzapalne i antynowotworowe. Jednak każdy z nas wie, że masło w kuchni czasem stwarza pewne problemy.
Ten przepis na zimne nóżki dostałam od kucharki weselnej. Są hitem w karnawaleJak zmiękczyć masło?
Z masłem twardym jak kamień spotkał się chyba każdy z nas. To nie lada problem w kuchni. Szczególnie, gdy zależy nam na szybkim posmarowaniu masłem pieczywa. Jednak, gdy wyjmujemy masło z lodówki, nie możemy tego zrobić. Co prawda niektórzy trzymają masło w pojemniku z wodą, ale nie każdemu z nas takie rozwiązanie odpowiada.
I tu z pomocą spieszy blogerka kulinarna Ani Zyśk. Jej przepisy w sieci pokochały setki tysięcy internautów. Receptury i przydatne patenty w kuchni można znaleźć na Instagramie Ani- jedz.pysznie. Jednym z takich patentów jest sposób na szybkie zmiękczenie masła. Przyda się on w każdej kuchni. Przygotujcie słoik, gorącą wodę, talerzyk i masło oczywiście.
Patent Ani Zyśk na zmiękczenie masła
Krok 1. Do słoika wlej gorącą wodę i odstaw go na chwilę
Krok 2. Następnie wylej wodę i na talerzyku ułóż masło. Przykryj je gorącym słoikiem
Krok 3. Po chwili masło będzie idealne do smarowania