Cebula do rosołu: w łupinie, czy bez?

pixabay/stevepb i lisaredrern
Rosół nazywany jest "królem zup". Jego odpowiednie przyrządzenie uchodzi za prawdziwą sztukę kulinarną. Dzieje się tak, ponieważ sekret tej pysznej potrawy tkwi w wielu szczegółach. Niedawno pisaliśmy o tym, jak duże znaczenie ma moment, w którym solimy rosół (tekst można przeczytać tutaj). Dzisiaj poświęcimy uwagę cebuli, która jak się okazuje, jest bardzo ważnym składnikiem bulionu.
Dlaczego dodajemy cebulę do rosołu?
Podstawą każdego klasycznego rosołu jest dobrej jakości mięso oraz starannie skomponowana włoszczyzna. Ważnym składnikiem tego dania jest również opalana nad palnikiem cebula. Dlaczego dodajemy ją do rosołu?
Tagi:
Rosół
Powiązane

Przekrój ziemniaka i odciśnij go w soli. Po chwili przetrzesz oczy ze zdumienia

Z ugotowanego mięsa robię pyszny dodatek do rosołu. Bije na głowę kluseczki i makaron

Zrób to w kwietniu, a w jabłkach nie znajdziesz ani jednego robaka. Wystarczą dwa składniki

Weź boczek i zanurz go w cieście. Dać medal za ten przepis to mało

Dodaj do bułki tartej. Schabowe w takiej panierce są 100 razy lepsze

W tym quizie pytamy o potrawy wielkanocne. W pytaniu o pasztet odpadnie wiele osób
Najnowsze

Masz folię aluminiową? Zrobione z niej kostki przydadzą się w każdej kuchni

Te faszerowane jajka to przebój wielkanocnego stołu. Zdobią i pysznie smakują

Ułóż jajka i owiń mięsem. Na Wielkanoc każdy gość powie, że jesteś cudotwórcą

Nie ma lepszej surówki do klusek na Wielkanoc. Biję na głowę nawet czerwoną kapustę

Ścieram na tarce i mieszam z majonezem. Ta surówka pasuje do wszystkiego

Przenigdy nie dodawaj do świątecznego żurku. Zepsujesz całe danie

Najlepsza sałatka na świecie, bije na głowę nawet gyros. Podaj ją na Wielkanoc

To najlepszy żurek jaki zjesz. Każdy talerz ma w sobie moc nie z tej ziemi

Żadna biała kiełbasa. Zupa chrzanowa z tym składnikiem smakuje 100 razy lepiej
Polecane

Czy można mrozić wędlinę w plasterkach? Jest 1 warunek

Czy można mrozić chrzan? Mało kto, o tym wie

Najgorszy błąd w przechowywaniu żurku. Natychmiast się psuje i jest do wyrzucenia

Żadna tam soda i ocet. Piekarnik myję tym produktem, zawsze mam go w kuchni

Ekspresowy patent na tarcie chrzanu. Nie uronisz ani jednej łzy

Czy w Wielką Sobotę można jeść mięso? Wypowiedź księdza zaskoczyła Polaków

Wlej do wody przy gotowaniu jajek. Nie ma szans, że popękają

Przed świętami włóż liście laurowe do pralki. Tak robiły nasze babcie

Polacy często popełniają ten błąd. Biała kiełbasa traci cały smak
Popularne

Podsyp doniczki z bratkami. Obsypią się kwiatami

Jakie akcesoria dla kota powinny znaleźć się w każdym domu?

W trakcie rozgrywek Ekstraklasy nagle pokazali papieża Franciszka. To co stało się później przyprawia o łzy

5 powodów, dla których mleko i produkty mleczne powinny być stałym elementem diety roczniaka

Kurzajewski nagle sprzedaje dom. Krzyknął sobie niezłą cenę

ZUS wysyła pisma do Polaków. Chodzi o ważne ulgi od opłat

To najgorsze mleko do kawy. Powoduje cukrzycę i zatyka tętnice

Tak zmieniają się największe miasta w Polsce. To warto zobaczyć

Papież Franciszek zdążył go namaścić na "kolejnego papieża". Padło konkretne nazwisko

Darmowe przelewy natychmiastowe w Polsce. Środki wyślemy w 10 sekund. Jest jednak jeden haczyk

Grecka kawa długowieczności. Napój, który działa niczym boska ambrozja

To najgorsze mleko do kawy. Powoduje cukrzycę i zatyka tętnice
Copyright © 2024 IBERION Sp. z o.o., NIP 9512398358 • Iberion. Wiarygodne dziennikarstwo. Z największym zasięgiem w social mediach.
Polityka prywatności
Kontakt
Regulamin