Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Sprawdził czy degustacje w Kuchennych Rewolucjach są ustawione. Nie mieści się w głowie, co wyszło na jaw
YT/Sprawdzam Jak

Sprawdził czy degustacje w Kuchennych Rewolucjach są ustawione. Nie mieści się w głowie, co wyszło na jaw

21 listopada 2023

Kuchenne Rewolucje potrafią być inspirujące nie tylko pod względem kulinarnym. Jeden z YouTuberów wpadł na pomysł, by sprawdzić, czy degustacje przed kamerami nie są czasem planowane tak, aby wypadały dobrze. Wiemy, co zrobił i jakie były efekty.

Efekt Kuchennych Rewolucji pod lupą

Program prowadzony przez Magdę Gessler cieszy się sporą popularnością. Twórca kanału YouTube Sprawdzam Jak również zna ten format i wyjawił, że zaciekawiło go czy rzeczywiście prowadzone w odcinkach degustacje wypadają tak dobrze, jak widać to w nagraniach.

Założył, że opinie, które są prezentowane, mogą być nieszczere i zaplanował prosty eksperyment. Co dokładnie zrobił, by udowodnić swoją hipotezę? Wyjaśniamy w dalszej części artykułu.

Degustacja jak z Kuchennych Rewolucji.jpg
YT/Sprawdzam Jak
Ukroił kawałek parówki i wsadził pod mikroskop. Na ten widok robi się niedobrze

Degustacja jak z Kuchennych Rewolucji

Przedmiotem testu, podobnie jak w programie TVN, były kanapki. Mężczyzna przygotował je wraz z ekipą, ale celowo popełnił jeden „błąd”. Do smarowideł w postaci pasty jajecznej i sałatki jarzynowej dodał sporą ilość soli.

Wszyscy zgodzili się, że przyprawy było zbyt dużo i ruszyli w miasto, by zobaczyć, czy ktoś im o tym szczerze powie przed kamerą. Opowiadali, że niebawem otworzą lokal, bo właśnie uczestniczą w programie Magdy Gessler. Po cichu liczyli, że ktoś się wyłamie z bycia uprzejmym i zacznie narzekać na intensywność smaku. Czy tak się stało?

Kanapki były niesmaczne?

Wydawać by się mogło, że skoro soli było zbyt dużo, każdy powinien to zauważyć. Jednak nikt nie skrytykował serwowanej przystawki. Dopiero młodzi widzowie, którym twórca się pokazał, przyznali, że rzeczywiście smak nie do końca jest trafiony.

Swoją prawdziwą opinię ujawnili jednak tylko twórcy. Wcześniej, biorąc kanapki od jego kolegów — którzy przed kamerą zazwyczaj nie stają i nie są rozpoznawalni — też twierdzili, że im smakują. Efekt kamery, o którym wspominał YouTuber ze Sprawdzam Jak, został zatem potwierdzony.

Kuchenne Rewolucje wywołują emocje, ale z pewnością wielu daniom pokazywanym na ekranie smaku nie brakuje. Polecamy sprawdzone przepisy Magdy Gessler, które pomogą wam „wczuć się” w atmosferę programu. Sprawdźcie koniecznie bigos szlachecki oraz kultową sałatkę jarzynową z grzybkami . Są idealne nie tylko na święta.

Smak kanapek z Kuchennych Rewolucji został poprawiony.jpg
YT/Sprawdzam Jak

Źródło: YT/Sprawdzam Jak

Zetrzyj na tarce i wrzuć do bigosu. O tym dodatku powiedziała mi babcia, prawie nikt go nie używa
Chcesz szybko schudnąć? W 3 minuty zrobisz w domu chleb bez mąki. Przepis idealny na dietę
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy