Czy kotlety mielone mogą być szczególnym wielkanocnym daniem? Tak. Wystarczy nadać im świątecznego charakteru za pomocą składników, które jednoznacznie kojarzą się właśnie z Wielkanocą.
Parzybroda to jedna z tych zup, potrawek lub zalewajek, które od wieków stanowią nasze codzienne obiady. Zasłużenie cieszą się popularnością. By się o tym przekonać, sięgnijmy do tego przepisu na pazibrodę z młodej kapusty.
Smak pierogów to nie tylko farsz, ale przede wszystkim ciasto. Jeżeli jest zbyt twarde, nasz narodowy przysmak traci na smaku. Na całe szczęście istnieje sposób, dzięki któremu ten składnik dania zawsze wyjdzie idealny. Poznaj przepis na ciasto na pierogi, a już nigdy nie przyrządzisz go w inny sposób.
Faszerowane jajka to jedna z przekąsek, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tym, którzy mają dość stosowanych od lat przepisów, podpowiadamy coś nowego. Specyficzny farsz jest kremowy i bogaty w smaku.
Słodycze i desery, które zawierają przymiotnik dubajski w nazwie, z miejsca stają się przysmakiem uwielbianym, a przez wielu nazywanym najlepszym. Podobnie jest w wypadku mazurka dubajskiego, na którego przepis prezentujemy. Tradycyjne, wielkanocne ciasto w odświeżonej wersji nie ma sobie równych.
Zastanawiacie się, jak zaskoczyć Waszych gości w tegoroczne Święta Wielkanocne? Z pewnością potrzebny jest do tego przepis pozwalający przygotować danie, które zrobi furorę i będzie się wyróżniać na stole wielkanocnym. Świetnym kandydatem na taką potrawę są galaretki w kształcie jajek. Koniecznie musicie je przyrządzić.
Wiosną przyroda budzi się do życia, a w domowych kucharzach budzą się domorośli rolnicy. Oto sposób, który pomoże na własnym balkonie albo wręcz parapecie wyhodować pomidory, które ucieszą nas któregoś dnia niezwykłą sałatką.
Wszyscy lubimy przepisy na szybkie obiady. Głównie dlatego, że łatwo je przygotować, a do tego w krótkim czasie. Co powiecie jednak na nowatorski przepis, w którym wszystkie składniki wrzucamy do folii aluminiowej, zawijamy i wkładamy do piekarnika? Koniecznie wypróbujcie ten pomysł na obiad.
Powoli przyroda budzi się do życia, a to oznacza, że wszelkie rośliny ujrzą światło dzienne i będą cieszyć nie tylko oko, ale również zdrowie. Mowa między innymi o forsycji, która jest popularnym krzewem o walorach zarówno wizualnych, jak i zdrowotnych. Sprawdźcie, do jakich zmian może się przyczynić.
Oto prosty przepis na tani obiad z kurczaka. Zapiekamy go w piekarniku w taki sposób, że mięso doskonale zachowuje soczystość. A dzięki dodatkowi warzyw danie jest pełne i sycące.
Te placki z jabłkami nie mają sobie równych. Poznaj przepis i zrób je na śniadanie. Są smaczne, a w dodatku nie toną w tłuszczu, bo nie wymagają smażenia. Przy zachowaniu odpowiedniego pośpiechu, te pyszności przygotujesz w mniej niż pół godziny.
Jajka faszerowane to tradycyjna przekąska, która gości na świątecznych stołach podczas Świąt Wielkanocnych. Istnieje wiele przepisów na to jak je przygotować. Jednak wystarczy, że dodacie jeden składnik, który skutecznie podbije smak, a jajka z marszu staną się bardziej aromatyczne.
Takich gołąbków jeszcze w twoim domu nie było. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, a smak i prostota jest trudna do opisania. Poznaj przepis na proste gołąbki i podaj je na obiad. Domownicy nie będą kryli zaskoczenia, ale też zakochają się w tym smaku.
Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną i bliskimi. Towarzyszy nam przy tym magiczny klimat stworzony przez miłą atmosferę, dekoracje i potrawy, do których zaliczają się między innymi sałatki. Aby zachwycić pozostałych gości, przygotujcie ten przysmak, a na pewno się nie zawiedziecie. Przepis na sałatkę oraz zdjęcia pochodzą z kanału Moje Domowe Jedzenie na You Tube.
Sernik to jedno z tych ciast, którego nie może zabraknąć na Wielkanoc. W tym roku, zamiast przygotowywać ten deser z tradycyjnej receptury, wypróbuj ten z tego przepisu. Powstaje nie tylko z twarogu, ale i z jednego nietypowego składnika. Połączenie produktów gwarantuje, że będzie to wilgotny sernik, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć.
Czy wiedzieliście, że z mięsa mielonego można zrobić wiele przepysznych potraw, a nie tylko te tradycyjne, które wszyscy znamy? Jeśli nie, to koniecznie musicie spróbować faszerowanych pieczarek, a z pewnością zrobicie je więcej niż jeden raz. Koniecznie sprawdźcie ten przepis.
Gołąbki to tradycyjne polskie danie. Jest to potrawa, która często gości na stołach w naszych domach. Ich przygotowanie jest dość czasochłonne, ale smak wynagrodzi wszystko. Warto jednak wiedzieć, co dodać do farszu, aby nie był zbyt twardy i suchy. Ten składnik z pewnością poprawi jego konsystencję.
Święta Wielkanocne coraz bliżej, a co za tym idzie, powoli można planować to, jakie pyszności zdecydujemy się przygotować na rodzinny obiad lub świąteczne śniadanie. Przepisów jest mnóstwo, na te tradycyjne i nowatorskie posiłki. Co powiecie na babkę wielkanocną bez jajek, mleka i masła?
Kotlety schabowe to jedno z najpopularniejszych polskich dań, które bardzo często gości w wielu domach podczas niedzielnego obiadu. Świeże mięso, chrupiąca panierka i wspaniałe dodatki tworzą doskonały posiłek na rodzinne spotkanie. Mleko zrobi dużą różnicę.
Rosół to tradycyjna polska zupa, która w wielu domach w naszym kraju jest podawana na pierwsze danie podczas niedzielnego obiadu. Każdy robi go na swój sposób, trzymając się przy tym odpowiednich wytycznych. A jak to robi Robert Makłowicz? Okazuje się, że nie akceptuje jednego składnika.
Znudziły Wam się już tradycyjne zupy? Nic straconego. Warto sobie odświeżyć pamięć, ponieważ istnieje przepis na pyszną potrawę, która została nieco zapomniana, a cały czas zaskakuje swoim smakiem. Przedstawiamy Wam przepis na zupę szczawiową.
Zapiekanka to fantastyczne danie, które można zrobić na wiele sposobów. Dlatego ludzie często decydują się ją przygotować, ponieważ można bez problemu eksperymentować ze składnikami. Szczególnie popularne są zapiekanki makaronowe, a my przedstawiamy Wam przepis na jedną z nich.
Bigos to unikatowe, tradycyjne polskie danie, które cieszy się ogromną sympatią i renomą wśród obywateli naszego kraju. Jest niesamowicie aromatyczny, a przede wszystkim smaczny. Z powodzeniem odnajduje się na świątecznych stołach. A więc przedstawiamy Wam przepis na tą wspaniałą potrawę, przygotowaną z młodej kapusty.
Wszyscy dobrze wiemy, że słodkie ciasto, to często obowiązkowa pozycja na podwieczorek w wielu domach. Tradycyjne ciasta są smaczne, szczególnie szarlotka. Co gdyby jeszcze bardziej ją urozmaicić? Sprawdźcie przepis na słodki przysmak.
Zupa szczawiowa od wielu lat jest świetnym daniem polskiej kuchni. Jednak wiele osób decyduje się na zagęszczanie jej mąką, a to bardzo niezdrowe. Jest o wiele lepszy sposób, aby to zrobić. Wystarczą żółtka.
Air fryer to urządzenie, na którego zakup decyduje się coraz więcej osób. Nic dziwnego. Jest to sprzęt, który daje ogromną ilość możliwości przygotowania potencjalnych posiłków. Przedstawiamy wam zatem pomysł na jeden z nich. Sprawdźcie przepis na obiad z air fryera.
Kotlety mielone to bardzo dobrze znana w Polsce potrawa, która charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i ma wielu sympatyków. Tradycyjne mielone są nieziemskie, jednak warto eksperymentować w kuchni i urozmaicać dania. Dodatek grzybów z pewnością podbije smak pysznych kotletów.
Święta Wielkanocne już niedługo, dlatego też warto już teraz zastanawiać się nad przekąskami, które podamy na wielkanocnym obiedzie. Oprócz tradycyjnych potraw warto też zaskoczyć czymś swoich gości. A to się uda, jeśli przygotujecie białą kiełbasę z cebulką, ale z dodatkiem jabłka. Sprawdźcie koniecznie przepis.