Żadna drobiowa i wieprzowa. To ta wątróbka jest napakowana białkiem i witaminami
Ani drobiowa, ani wieprzowa. Ten rodzaj wątróbki jest zdecydowanie zdrowszy. Zawiera wiele cennych składników odżywczych. Szkoda, że Polacy często ją pomijają. Poznaje zalety tego mięsa i jak najszybciej włącz je do swojej diety.
Wątróbka to idealny pomysł na obiad
Wątróbka to jeden z lepszych pomysłów na obiad dla całej rodziny. Podana z ziemniakami i dobrą surówką, stanowi syte i zdrowe danie.
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że rodzaj wątróbki również ma ogromne znaczenie. Nie tylko ze względu na smak, ale przede wszystkim na walory zdrowotne.
Mieszam jogurt z solą i wstawiam do lodówki. Następnego dnia cieszę się wyjątkowym przysmakiemNajlepszy rodzaj wątróbki
Najpopularniejszymi wątróbkami są te drobiowe i wieprzowe. Mało kto jednak wie, że istnieje taka, która zawiera mnóstwo białka i witamin. Jest nią wątróbka cielęca. Oprócz tego, że ma świetny skład, jest także zdecydowanie lepsza w smaku. Zrób ją na obiad i przekonaj się sama, jaka jest pyszna i delikatna. Domowi smakosze na pewno odróżnią i docenią jej smak.
Dlaczego warto jeść wątróbkę cielęcą?
Wątróbka wołowa oprócz doskonałego i bogatego smaku ma także bogaty skład. W 100 gramach mięsa znajduje się aż 18 gramów białka. W dodatku w jej składzie są także witamina A, C oraz B12 oraz takie składniki odżywcze jak cynk i żelazo. Wpłyną one pozytywnie m.in. na odporność organizmu.