Kucharz Andrzej Polan wyjaśnił, jak rozpoznać dobrego pączka
Kucharz, który przez większość smakoszy kojarzony jest z Dzień Dobry TVN, przestrzega przed wybieraniem pączków z supermarketu. Warto wziąć sobie jego słowa do serca. W przeciwnym wypadku w tłusty czwartek może nas czekać rozczarowanie.
Mistrz kuchni z TVN wyjaśnił, dlaczego pączki z supermarketu nie są najlepszym wyborem
Programy takie jak Dzień Dobry TVN często odnoszą się do tematyki kulinarnej. Wówczas na ten temat wypowiadają się osoby, które znają się na kuchni jak mało kto. Do tego grona z pewnością zalicza się Andrzej Polan.
Mistrz kuchni związany ze stacją TVN jest bezapelacyjnie ekspertem, który doskonale wie, czym powinny cechować się idealne pączki. Andrzej Polan w rozmowie z portalem Onet ostrzega przed zakupem słodkich smakołyków w supermarketach.
Ostatnio wspominaliśmy o tym, jak wypadły w teście pączki uwielbianej gwiazdy TVN. Dziś skoncentrujemy się na wypowiedzi Andrzeja Polana. Okazuje się, że słynny kucharz i restaurator stanowczo odradza zakup tego typu produktów.
Są to pączki z niewiadomym składem, pozbawione walorów smakowych i pachnące sztucznością. Cena absolutnie nie powinna zachęcać do ich kupna, wręcz przeciwnie — powiedział gwiazdor TVN w rozmowie z portalem Onet.
Kucharz z TVN podpowiada jak wybrać odpowiednie pączki
Zgodnie z informacjami opublikowanymi na portalu Onet, gwiazdor TVN poradził, że najlepiej najpierw kupić jednego pączka, a dopiero po jego skosztowaniu zakupić smakołyki dla reszty domowników. Andrzej Polan podzielił się jeszcze jedną cenną wskazówką.
Samo zaczerpnięcie opinii osób stojących w kolejce może pomóc w ocenie, czy warto w danym miejscu kupować, czy nie — radził kucharz z Dzień Dobry TVN podczas rozmowy z portalem Onet. Czym powinny cechować się w jego opinii idealne pączki?
Tradycyjny pączek powinien być smażony wyłącznie na smalcu. Jeśli pączek pachnie jakimkolwiek innym tłuszczem, nieprzypominającym smalcu, to nie jest to dobrze przygotowany, prawdziwy pączek — powiedział gwiazdor TVN.
Bez wątpienia porady Andrzeja Polana są bardzo cenne i warto wziąć je sobie do serca. Jednak najlepszym wyjściem jest oczywiście samodzielne przygotowanie pączków. Dawna receptura pozwoli nam je przyrządzić w prosty sposób.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: Onet