TVN obok Polsatu i TVP należy do grona trzech największych telewizji w Polsce. Słynie z takich programów jak Kuchenne Rewolucje czy MasterChef.
Wieczorem – 17 listopada – telewidzowie dowiedzą się, kto będzie zwycięzcą 13 edycji programu Masterchef. Przed emisją odcinka Magda Gessler udzieliła wywiadu, w którym w dosadnych słowach zdradziła, dlaczego jest zawiedziona finałem. Wcale nie chodziło o zakulisowe plotki z produkcji programu, a o jedzenie. Jak to możliwe na tym etapie programu?
Kuchenne Rewolucje to program, który nieprzerwanie od 14 lat cieszy się w naszym kraju popularnością. Prowadząca Magda Gessler nadal ma wielkie ambicje i liczy na zmiany w programie. O tym, czy będzie to możliwe, zdecyduje zarząd stacji TVN.
W ostatnim odcinku programu Masterchef Magda Gessler w dosadny sposób wyraziła opinię o daniu przygotowanym przez parę uczestników. Interweniować musiał inny juror. Dla wielu mocne słowa związanej ze stacją TVN restauratorki były oburzające.
Kuchenne Rewolucje przejdą rewolucję! Hitowy kulinarny show TVN od lat cieszy się ogromną popularnością. Program wróci na ekrany stacji we wrześniu, a widzów czeka sporo zaskoczeń. Jakich? Odpowiedź w artykule.
Znana restauratorka - Magda Gessler - wyznała skrywaną przez lata tajemnicę. Chodzi o wiek celebrytki, która wciąż zachwyca wyglądem i przyciąga swoją energią. Niebawem gwiazda będzie obchodziła kolejne urodziny. To wprost nie do uwierzenia, że za kilka dni prowadząca Kuchenne Rewolucja będzie miała tyle lat.
W niedzielę 3 marca o godzinie 20 TVN wyemituje pierwszy odcinek programu MasterChef Nastolatki. To zupełna nowość w ramówce stacji, jak i w Polsce. W jury zasiądą znane osobowości związani z gastronomią.
Magda Gessler będzie gotować ze swoją córką Larą i synem Tadeuszem. Ten program może okazać się wyjątkowym telewizyjnym hitem. Emocji między znaną mamą i jej dziećmi na pewno nie zabraknie. W nowej propozycji od stacji TVN wystąpią też inne popularne osoby ze świata show- biznesu.
Zwyciężczynią 12. edycji “MasterChefa” została Joanna Szymanowska. Jednak do programu wróci czwórka finalistów. Tym razem będą gotować ze swoimi rodzinami i walczyć o statuetkę “Najlepszej rodziny MasterChefa”. Kiedy zobaczymy odcinek specjalny na antenie TVN?
Takiego programu telewizyjnego w Polsce jeszcze nie było. Magda Gessler poprowadzi “Restaurację z Gwiazdami”. Kogo zaprosi do wspólnego gotowania? Znane nazwiska robią wrażenie. Nowy program będzie można oglądać już wkrótce na antenie stacji TVN.
TVN zmienił ramówkę. Emitowany dotychczas w środowe wieczory program kulinarny dłużej nie będzie wyświetlany. Sprawdziliśmy, dlaczego stacja zdecydowała się na inne tytuły i wiemy, czego spodziewać się w przyszłym sezonie.
Restauracje osób znanych przyciągają wielu smakoszy. Do grona posiadaczy biznesu gastronomicznego niebawem dołączy Filip Chajzer. Wybór menu dla lokalu mocno was zaskoczy.
TVN niektórych mocno zaskoczył. Stacja właśnie poinformowała media o zmianach w ramówce. Na wiosnę nie zobaczymy już show, które z pewnością śledziło wielu smakoszy. Będzie jednak zastępstwo.
MasterChef pojawi się w jesiennej ramówce TVN. 12. edycja programu zaskoczy nie tylko ciekawymi daniami, ale tez nowym składem jury. Będą w nim już nie trzy, a aż 4 osoby. Dotarliśmy do informacji, kto będzie testował umiejętności uczestników.
Z jesiennej ramówki stacji TVN znika popularny program kulinarny. Widzowie nie zobaczą kolejnych zmagań w ramach „Ugotowanych w parach". Jak podaje portal Wirtualnemedia.pl, telewizja inaczej zamierza zagospodarować środowe wieczory.
TVN już dziś wyemituje kolejny odcinek programu MastefChef Junior. Gościem specjalnym będzie Magda Gessler, która sprawdzi, jak młodzi kucharze poradzą sobie z przyrządzaniem pierogów z różnych stron świata. Jakie jeszcze wyzwania czekają na uczestników?
Magda Gessler jest jednym z największych kulinarnych autorytetów w Polsce. Gwiazda związana z programem Kuchenne Rewolucje odpowiada za kilka restauracji. Jednym z flagowych lokali jest U Fukiera. Właśnie on został wyróżniony przez magazyn Forbes Polska. Magda Gessler podzieliła się dobrymi wieściami na swoim Facebooku. Gwiazda nie kryła radości, jej wpis mówi sam za siebie.Zgodnie z tym co Magda Gessler napisała na swoim profilu na Facebooku, magazyn Forbes Polska wyróżnił 50 najlepszych polskich restauracji. Okazało się, że na liści znalazła się również restauracja należąca do gwiazdy Kuchennych Rewolucji.
Magda Gessler jest nie tylko znaną restauratorką - jej nazwiskiem sygnowany jest także sklep internetowy restauracji "U Fukiera". W jego ofercie można znaleźć mnóstwo wielkanocnych przysmaków. Ceny wielu z nich, jak w przypadku babki wielkanocnej z bakaliami, przyprawiają jednak o zawrót głowy. Za wypiek przyjdzie zapłacić klientom aż 80 zł. Niżej zawarliśmy listę najciekawszych propozycji ze sklepu Gessler. Magda Gessler wywołuje wśród Polaków ogromne emocje, a jednym z powodów są ceny w jej sklepie internetowym. Produkty w ofercie Delikatesy "U Fukiera" nie należą bowiem do najtańszych. Restauratorka z pewnością wie, że nie każdy ma czas na samodzielnie przygotowanie wielkanocnych potraw. Niestety sztandarowe dania z wielkanocnego stołu zostały przez nią wycenione naprawdę wysoko, co skutecznie utrudnia zakup dla zwykłego klienta.
Trwa nowa edycja „Kuchennych Rewolucji”. Magda Gessler przemierza więc Polskę i przybywa z pomocą słabiej prosperującym lokalom. Przeczytajcie, jak wyglądały „Kuchenne Rewolucje" w Bartoszycach. Magda Gessler nie szczędziła słów krytyki zwłaszcza kucharzowi.Od początku istnienia „Kuchenne Rewolucje” cieszą się dużą oglądalnością. Widzów przyciąga ciekawość, które lokale przeszły metamorfozę pod okiem znanej restauratorki i jak ta przemiana wygląda. Jednak niewątpliwie przyciąga też postać samej Magdy Gessler, która potrafi bez ogródek krytykować.
Jeśli lubicie kulinarne zmagania w wykonaniu dzieci, mamy dla was dobrą wiadomość. Od niedzieli 6 marca Masterchef Junior wraca na antenę TVN. Jest jednak duża zmiana, która dotyczy składu jury. Oglądajcie program, najlepiej ze swoimi pociechami. Może też złapią bakcyla do gotowania.Masterchef Junior to program TVN z rodzaju talent-show. Rywalizują w nim dzieci w wieku 8-13 lat, które często potrafią gotować i piec lepiej niż niejeden dorosły.Ubiegłoroczna edycja cieszyła się dużą popularnością. Premierowe odcinki miały średnią oglądalność wynoszącą 1,38 mln osób.
Już niebawem - 3 marca — ruszy nowy sezon popularnego programu kulinarnego Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler i jej ekipa nie zwalniają tempa. Niebawem przekonamy się jakie historie czekają na nas tym razem. Choć może trudno w to uwierzyć, w ramach Kuchennych Rewolucji przeprowadzonych zostało już ponad trzysta transformacji lokali gastronomicznych. 24. sezon programu również będzie pełen emocji. Kolejne lokale podejmą starania, by zmienić swoje oblicze.
Magda Gessler znowu zaskoczyła swoich fanów. Tym razem gwiazda Kuchennych Rewolucji sama przeszła metamorfozę. W ostatni czasie wróciła z urlopu lżejsza o dobrych kilka kilogramów. Zdradziła szczegóły swojej przemiany. Znana restauratorka słynie zarówno z kontrowersyjnych wypowiedzi, jak i z tradycyjnej kuchni, która nie należy do najzdrowszych. Tym bardziej zaskakujące jest, że zdjęcia do kolejnej edycji Kuchennych Rewolucji Gessler rozpoczyna wyraźnie szczuplejsza.
Telewizyjny hit kulinarny Magdy Gessler, czyli Kuchenne Rewolucje, znów znalazł się na ustach fanów. Tym razem poruszenie wzbudziły informacje dotyczące potencjalnego prowadzące show, który przegrał w starciu z Gessler. Znamy szczegóły.Magda Gessler słynie z kontrowersji i ciętego języka. Program Kuchenne Rewolucje również niejednokrotnie wprawiał w zdumienie odbiorców. Wystarczy przypomnieć odcinki o barze mlecznym Agata czy lokalu w Borach Tucholskich. Ujawnienie drugiej osoby, której obsadzenie w charakterze hosta rozważano, również wywołało wiele reakcji.
Tłusty Czwartek wypada w tym roku 24 lutego, a więc pozostało jeszcze nieco czasu na świętowanie - mimo to, Magda Gessler podnosi ceny pączków, wysoko wycenione zostały również faworki. W restauracji "U Fukiera" pączki stanowią towar sezonowy, kupowany przez tłumy klientów. Za 200 gramów faworków, czyli chruściku, Gessler woła 30 zł, a jeden pączek to koszt rzędu 13 zł. Magda Gessler jest znaną i lubianą restauratorką i prezenterką telewizyjną, która podbiła serca Polaków swoją charyzmą, charakterem i wiedzą na temat gotowania. Jedną z jej najbardziej rozpoznawalnych restauracji jest warszawska "U Fukiera". Do lokalu ustawiają się kolejki chętnych klientów, którzy doceniają kunsztowne dania. Ich cena nie jest jednak niska, co, jak tłumaczone jest przez samą właścicielkę, wynika z najlepszej jakości składników. Niedawno koszt najpopularniejszych łakoci, dostępnych "U Fukiera" na Tłusty Czwartek, jeszcze bardziej powiększył się.
Naleśniki stanowią idealny pomysł na szybki, a przy okazji smaczny i pożywny obiad czy kolację - można podać je bowiem na słodko lub na słono. Magda Gessler zdradziła swój własny przepis, dzięki któremu można przygotować najlepsze naleśniki. Jej sekretem jest dodatek wody gazowanej, który zwiększa puszystość gotowej potrawy i korzystnie wpływa na ich delikatność. Naleśniki kocha praktycznie każdy głównie za ich niesamowitą uniwersalność. Po usmażeniu można zawijać w nie najróżniejsze farsze nadzienia zależne od preferencji. Niektórzy preferują naleśniki z serkiem homogenizowanym i cynamonem, a inni zdecydują się na bardziej wytrawny farsz, jak szynka i ser żółty. Sekretem puszystego ciasta jest woda gazowana, która napowietrza masę i ułatwia otrzymanie ładnych i wyrośniętych naleśników. Bez niej gotowe danie nie osiąga należytego poziomu napowietrzenia, przez co przyjemność z jedzenia nie jest odpowiednio duża.
Ostatni odcinek kolejnej serii Kuchennych Rewolucji zaskoczył na wiele sposobów. Kucharz lokalu w Borach Tucholskich sceptycznie podszedł do pomysłu swojej przełożonej i na odwiedziny Magdy Gessler zareagował bardzo gwałtownie. Ostatecznie jednak przemianę przeszła nie tylko restauracja, ale również jej pracownicy.Kuchenne Rewolucje słyną ze spektakularnych przemian lokali. Niektóre z odcinków są bardzo emocjonujące np. ten prezentujący historię gorzowskiego Baru Agata. Ostatnia odsłona programu również przyniosła niezapomniane przeżycia. Tym razem wydarzenia wywołać mogły sporo oburzenia.
Mateusz Gessler zrezygnował z dalszego udziału w programie MasterChef Junior. Po 6 latach w roli jurora restaurator rozstaje się z formatem, aby skupić się na innych projektach. O swoich planach poinformował za pośrednictwem mediów społecznościowych. W oświadczeniu podziękował Ani Starmach i Michelowi Moranowi. Program MasterChef Junior gości w ramówce stacji TVN od 2016 roku. Sześć edycjach programu zmagania młodych kucharzy oceniali Ania Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. Ten ostatni zdecydował się na rozstanie z programem. Jak przyznał, nie była to łatwa decyzja.
Sałatka z białych warzyw jest efektownym, a przy okazji banalnie prostym sposobem na zachwycenie swoich gości. Magda Gessler zaprezentowała wersję, w której podstawą są warzywa gotowane w bulionie rosołowym. Dzięki temu sałatka nabiera wyrazistego i głębokiego smaku. Niżej pokazujemy jak ją przygotować. Sałatka z białych warzyw najczęściej podawana jest na weselu - jej jasny kolor jest wszak bardzo ważnym symbolem nowego małżeństwa. Magda Gessler opracowała jednak metodę, dzięki której sałatka staje się o wiele smaczniejsza i intensywniejsza. Gessler przepis zaproponowała klientom bistro "Prosto od serca", w którym odbyły się Kuchenne Rewolucje. Warzywa z rosołu nie mogą być przegotowane, aby nie rozpadały się podczas mieszania ich z resztą składników. Najsmaczniej jest, kiedy mają zachowaną odrobinę chrupkości.
Ostatnio wyemitowany odcinek Kuchennych Rewolucji został poświęcony pamięci szefowej kuchni, Marzenie Koniuszy, która pracowała w barze mlecznym Agata. Jak twierdzi portal Pudelek, według słów córki zmarłej kobiety, menedżer lokalu dopuszczał się wobec pracowników mobbingu. Samą Gessler podczas nagrywania odcinka zaniepokoiło traktowanie ich przez szefostwo. Tydzień temu w czwartek wyemitowany został odcinek "Kuchennych Rewolucji", który wywołał wiele emocji wśród telewidzów przed telewizorami. Na zakończenie odcinka pojawiła się specjalna plansza w czarno-białych kolorach z logiem programu oraz specjalną dedykacją. Marzenna Koniuszy pracowała w barze mlecznym "Agata" ponad 40 lat, więc była zasłużoną pracownicą, która znała gastronomię od podszewki. Uczestnictwo lokalu w programie było sporą nadzieją dla właścicieli, którzy stali już na skraju bankructwa.