W niedzielę zawsze podaję do obiadu tę surówkę. Przepis jest banalnie prosty, a smakuje lepiej, niż w restauracji
Niedzielny obiad musi być wyjątkowy. Dlatego często podaję do niego surówkę, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jednak ta surówka smakuje lepiej, niż w restauracji. Wypróbuj ten przepis na pyszną surówkę w swojej kuchni.
Surówka, czyli porcja zdrowia na talerzu
Surówki są smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Oprócz smaku gwarantują nam też solidną porcję witamin i minerałów. Jeśli szukasz przepisu na pyszną surówkę do niedzielnego obiadu, to mam coś dla ciebie. Tę surówkę przygotowuję szybko, ale jej smak jest wyborny.
Surówkę przyrządzisz z pora, marchewki i jabłka. Te składniki doskonale pasują do dań mięsnych, ale będą też smakować z potrawami wegetariańskimi. Polecam przepis na surówkę niczym z najlepszej restauracji. Teraz zrobisz ją we własnej kuchni.
Jak przygotować surówkę do niedzielnego obiadu?
Składniki:
- 1 por
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
Por kroimy w plasterki i przelewamy wrzącą wodą. Następnie odcedzamy i dodajemy do niego jabłko starte na tarce . Dodajemy też marchewki, które też ścieramy na tarce.
Teraz składniki w misce doprawiamy majonezem, śmietaną. Dodajemy sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Surówka do obiadu jest już gotowa. Możesz ją podawać.
Surówka z pora, czyli szybko i smacznie
Tę surówkę przygotowuję dosłownie w kilka minut. Z pora, marchewki i jabłka wyczarowuje smak jak z restauracji. Dodatek majonezu i śmietany sprawia, że surówka jest kremowa i delikatna. Pasuje do większości dań obiadowych.
Możesz podawać ją też z przekąskami i kanapkami. Ta surówka będzie doskonałym uzupełnieniem drugiego śniadania. Polubią ją dzieci i dorośli. Moja rodzina chętnie jada ją do niedzielnego obiadu. Pisaliśmy o surówce pełnej witamin. Podawaliśmy też przepis na smaczną surówkę z czerwonej kapusty.
Źródło: YouTube/ @szefowakuchni