Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Ta surówka jest pyszna oraz pełna witamin. Zrobisz ją w kilka chwil, a smakuje lepiej, niż w restauracji
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 02.09.2023 17:04

Ta surówka jest pyszna oraz pełna witamin. Zrobisz ją w kilka chwil, a smakuje lepiej, niż w restauracji

surówka
YouTube/@ZPasjadoGotowania

Czy lubicie jeść surówki? Ja za nimi przepadam! Polecam doskonały przepis na szybką surówkę, która jest prawdziwą bombą witaminową. Smakuje lepiej niż w restauracji i będzie idealna nie tylko do dań obiadowych. 

Surówka, czyli szybka i pyszna

Czy brakuje ci czasem pomysłu na przyrządzenie surówka? Ja miałam taki problem, ale odkryłam świetnym przepis na błyskawiczną surówkę. Zrobisz ją bardzo szybko, a jej smak jest lepszy od surówek z restauracji. Surówka z kapusty, pora i marchewki jest prawdziwą bombą witaminową.

Dzięki tej surówce dostarczysz swojemu organizmowi witamin i minerałów. Znajdziesz w niej takie witaminy jak: B, E, A, K, C oraz potas, magnez i żelazo. Oprócz tego ta surówka gwarantuje wyborny smak. Polecam przepis na tę szybką surówkę.

surówka
YouTube/@ZPasjadoGotowania
O przepis na ten sernik proszą mnie wszyscy znajomi. Nie wierzą, że wystarczą zaledwie 3 składniki

Jak przygotować szybką surówkę?

Składniki:

  • pół białej kapusty
  • czerwona papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • por
  • marchewka
  • natka pietruszki
  • ocet winny
  • lub sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  •  pieprz

Kapustę szatkujemy, paprykę ogórki i por kroimy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki razem mieszamy. 

Siekamy natkę pietruszki i dodajemy do miski z pozostałymi pokrojonymi warzywami. Dodajemy ocet winny. Możemy użyć tez soku z cytryny. Do warzyw dodajemy ocet i oliwe. Doprawiamy solą i pieprzem. 

Surówka doda ci zdrowia i energii

Surówkę możemy przed podaniem schłodzić w lodówce. Jest bardzo zdrowa, pożywna i dodaje energii. Smakuje lepiej niż w restauracji, a używam do jej zrobienia octu winnego i oliwy z oliwek. Gdy nie masz octu, to możesz użyć soku z cytryny. 

Ta surówka pasuje do dań obiadowych, ale też może być uzupełnieniem kanapek lub przekąsek. Będzie smakować nie tylko dorosłym, ale tez dzieciom. Dokładki będą konieczne. Pisaliśmy o surówce z czerwonej kapusty. Polecaliśmy też przepis na surówkę z marchewki. 

surówka
YouTube/@ZPasjadoGotowania

Źródło: YouTube/@ZPasjadoGotowania