Weź ciasto francuskie, owiń nim łyżki i wstaw do piekarnika. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
Zjadłbyś coś pysznego? Weź ciasto francuskie, owiń nim łyżki i wstaw do piekarnika. Wyjdzie deser, że palce lizać. Czegoś, tak dobrego na pewno się nie spodziewałeś, dlatego wypróbuj ten przepis.
Ciasto francuskie na deser
Ten przepis powinien poznać każdy łasuch . Wszystko dlatego, że zapewnia on pyszny i ciekawy efekt na talerzu. Żeby skorzystać z tego przepisu, potrzebujesz ciasta francuskiego i łyżek . Owiń ciastem łyżki, wstaw do piekarnika i przygotuj wyborny krem.
Zrobisz go ze śmietanki i orzechów laskowych i jeszcze kilku składników, które być może masz w swojej kuchni. W taki sposób powstaną pyszne rurki wypełnione orzechowym kremem. Deser kusi smakiem i doskonale prezentuje się na stole . Podobny przepis znajdziesz na kanale YoyTube Appetizing.tv-Baking Recipes. Stamtąd też pochodzą zdjęcia wykorzystane w artykule.
Jak zrobić rurki z ciasta francuskiego z kremem orzechowym?
Składniki:
- 400 g ciasta francuskiego
- 50 g budyniu o smaku waniliowym
- 50 g cukru
- 400 ml mleka
- 300 ml śmietanki 30%
- 100 g orzechów laskowych
Przygotowanie deseru zacznij od rozwinięcia ciasta francuskiego i pokrojenia go w paski. Weź łyżeczki i owiń wokół nich paski ciasta francuskiego . Zawiń na ruszcie i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w 180 stopniach.
Teraz zajmij się przygotowaniem kremu. Do garnka wsyp budyń i wlej mleko. Cały czas mieszaj i podgrzewaj. Gdy budyń się zagotuje, wlej do miski . Ostudź, przykryj folią spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyjmij z lodówki, wlej śmietankę i ubijaj.
Deser, któremu się nie oprzesz
Orzechy laskowe upraż na patelni. Drobno posiekaj i dołóż do kremu. Składniki wymieszaj i kremem wypełnij wyjęte z piekarnika rurki. Deser możesz schłodzić przed podaniem . Smakuje pysznie i dosłownie rozpływa się w ustach.
Dlatego nie zwlekaj i sięgnij po ten prosty przepis. Kilka składników, niewiele pracy w kuchni i doskonały efekt gwarantowany. Doceni go każdy łasuch . Pisaliśmy o tym, jak gotować fasolkę, by nie była łykowata. Podawaliśmy przepis na obiad na upały z kalafiorem w roli głównej.