Smakosze.pl Porady Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
Fot. YouTube/WebspoonWorld

Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę

16 maja 2024

Masło i czosnek każdy z nas ma w swojej kuchni. Te produkty nadają smaku i aromatu wielu potrawom. Dlatego weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Efekt przejdzie twoje najśmielsze oczekiwania. Ten pyszny patent jest wart wypróbowania.

Masło i czosnek, czyli pyszny duet

Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez masła . Również czosnek jest często wykorzystywany w kuchni. Nadaje on charakterystycznego smaku i aromatu wielu daniom . Oprócz tego ma cenne właściwości lecznicze, które warto wykorzystać np. podczas przeziębienia.

Często też czosnek łączymy z masłem i jadamy ze świeżym pieczywem. Dodajemy też do mleka, które pijemy, gdy chcemy zwalczyć infekcję. Pewien sposób z użyciem masła i czosnku jest godny polecenia. Efekt zaskoczy niejednego smakosza.

masło i czosnek
Fot. YouTube/WebspoonWorld
Nie wiedziałam, że z młodej kapusty da się zrobić coś takiego. Inne przepisy mogą się schować

Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku

Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz masło i wbijesz w nie ząbki czosnku? W niedługim czasie powstanie znakomite masło czosnkowe, które ze smakiem zjesz ze świeżym pieczywem . Możesz dodać je też do rozmaitych dań. Jak zrobić taki smakołyk?

Obierz ząbki czosnku , a kostkę masła połóż na patelni. Wbij w nią ząbki czosnku. Dołóż gałązki suszonego tymianku i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut . Po upływie tego czasu roztopione masło przecedź przez sitko i wlej do naczynia. Dołóż pokrojoną natkę pietruszki i wymieszaj.

Masło czosnkowe pełne smaku i zdrowia

Teraz masło przykryj i odstaw w chłodne miejsce, by stężało. Po niedługim czasie taki smakołyk z czosnkiem chętnie zjesz z kromką świeżego chleba . Dzięki temu prostemu patentowi raz- dwa zrobisz wyborne masło czosnkowe. Przyda się niejeden raz w twojej kuchni.

Prosty sposób, który daje pyszny efekt i warto go wypróbować. Aromatyczne masło z czosnkiem, tymiankiem i natką pietruszki każdy smakosz zje z przyjemnością . Ten patent wart jest nagrody. Pisaliśmy o tym, jak przygotować ziemniaki zawijane w boczku. Podawaliśmy też przepis na smaczną i tanią wiosenną zupę.

masło i czosnek
Fot. YouTube/WebspoonWorld
Zapomnij o mące, najlepsze naleśniki zrobisz zupełnie inaczej. Są cudownie puszyste
Biorę parówki, jajko i robię z nich polskie sushi. Wszyscy to uwielbiają
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy