Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
Masło i czosnek każdy z nas ma w swojej kuchni. Te produkty nadają smaku i aromatu wielu potrawom. Dlatego weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Efekt przejdzie twoje najśmielsze oczekiwania. Ten pyszny patent jest wart wypróbowania.
Masło i czosnek, czyli pyszny duet
Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez masła . Również czosnek jest często wykorzystywany w kuchni. Nadaje on charakterystycznego smaku i aromatu wielu daniom . Oprócz tego ma cenne właściwości lecznicze, które warto wykorzystać np. podczas przeziębienia.
Często też czosnek łączymy z masłem i jadamy ze świeżym pieczywem. Dodajemy też do mleka, które pijemy, gdy chcemy zwalczyć infekcję. Pewien sposób z użyciem masła i czosnku jest godny polecenia. Efekt zaskoczy niejednego smakosza.
Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku
Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz masło i wbijesz w nie ząbki czosnku? W niedługim czasie powstanie znakomite masło czosnkowe, które ze smakiem zjesz ze świeżym pieczywem . Możesz dodać je też do rozmaitych dań. Jak zrobić taki smakołyk?
Obierz ząbki czosnku , a kostkę masła połóż na patelni. Wbij w nią ząbki czosnku. Dołóż gałązki suszonego tymianku i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut . Po upływie tego czasu roztopione masło przecedź przez sitko i wlej do naczynia. Dołóż pokrojoną natkę pietruszki i wymieszaj.
Masło czosnkowe pełne smaku i zdrowia
Teraz masło przykryj i odstaw w chłodne miejsce, by stężało. Po niedługim czasie taki smakołyk z czosnkiem chętnie zjesz z kromką świeżego chleba . Dzięki temu prostemu patentowi raz- dwa zrobisz wyborne masło czosnkowe. Przyda się niejeden raz w twojej kuchni.
Prosty sposób, który daje pyszny efekt i warto go wypróbować. Aromatyczne masło z czosnkiem, tymiankiem i natką pietruszki każdy smakosz zje z przyjemnością . Ten patent wart jest nagrody. Pisaliśmy o tym, jak przygotować ziemniaki zawijane w boczku. Podawaliśmy też przepis na smaczną i tanią wiosenną zupę.