Wszyscy mówią o s. Anastazji, a to siostra Aniela robi najlepsze leczo. Ten przepis nie ma sobie równych
Siostra Anastazja prezentuje pyszne przepisy, jednak warto wspomnieć też o siostrze Anieli, która też ma talent kulinarny. Jej przepis na leczo nie ma sobie równych. Polecamy ten przepis na smaczne danie jednogarnkowe. Dokładki będą konieczne, bo te leczo jest pyszne i aromatyczne.
Leczo, czyli przysmak jednogarnkowy
Leczo jest daniem kuchni węgierskiej, ale też chętnie przyrządza się je na Ukrainie, Słowacji, w Austrii, Czechach i w Polsce. Ta smaczna potrawa jednogarnkowa pełna jest warzyw i przeważają w niej różne rodzaje papryk. Do garnka dodajemy też chętnie mięso i kiełbasy.
Przepis siostry Anieli na leczo nie ma sobie równych. Znajdziecie w tym smacznym daniu paprykę, kiełbasę i ostre papryczki. Ten smak potrafi zachwycić . Dlatego warto przepis siostry Anieli na leczo wypróbować w swojej kuchni.
Jak przyrządzić leczo od siostry Anieli?
Składniki:
- 1 duża cukinia
- papryka żółta, pomarańczowa, czerwona i zielona
- 1 ostra papryczka
- 20 dkg boczku parzonego
- laska kiełbasy np. podwawelskiej
- 1 cebula
- 500 g przecieru pomidorowego
- 4 ząbki czosnku
- świeża pietruszka
- sól
- pieprz
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Warzywa umyj, a czosnek i cebulę posiekaj i dodaj do boczku. Cukinie pokrój w większą kostkę i dodaj na patelnię. Duś pod przykryciem i mieszaj.
Przygotuj papryki i pokrój je. Dodaj na patelnię, wymieszaj i duś kilka minut. Pokrój kiełbasę i dodaj do warzyw. Na koniec dodaj przecier pomidorowy, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz podawać z natką pietruszki i z pieczywem.
Leczo od siostry Anieli, czyli niebo w gębie
Leczo od siostry Anieli jest wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Możesz podawać je z pieczywem lub jeść samo . Podgrzewane jeszcze bardziej zyskuje na smaku. Tę wyborną potrawę jednogarnkową przyrządzić szybko.
Będzie odpowiednia jako danie obiadowe nawet na kilka dni. Leczo jest daniem, które syci, rozgrzewa i dodaje energii. Polubi go cała rodzina. Pisaliśmy o przepisie na leczo z egzotycznym dodatkiem. Podawaliśmy, jakie mięso dodaje Okrasa do lecza.
Źródło: katespiehole.blogspot.com