Wydrążam chleb, wlewam jajka i wstawiam do piekarnika. W moim domu wszyscy to uwielbiają
Ostatnio przygotowuję pyszną przekąskę, z produktów, które wszyscy mamy w swoich kuchniach. Do wydrążonego chleba wlewam jajka, a resztę robi piekarnik. To danie jest proste i pyszne, a moja rodzina je uwielbia. Polecam przepis na tę znakomitą przekąskę.
Prosta przekąska z chleba i jajek zachwyca smakiem
Czy można przyrządzić proste i smaczne danie z zaledwie kilku produktów? Ja tak właśnie robię. Znalazłam przepis na przekąskę, która smakuje idealnie na śniadanie, czy kolację. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu.
Potrzebuję do niej chleba, który wydrążam, jajek, boczku i sera. Wszystko zapiekam w piekarniku, a efekt jest pyszny. Rodzina przepada za tym daniem. Nie ma się co dziwić, bo ta przekąska jest pożywna i rozpływa się w ustach. Polecam przepis na to smaczne danie.
Jak zrobić przekąskę z chleba i jajek?
Składniki:
- 1 chleb
- 7 jajek
- 100 g boczku
- 100 g sera
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Chleb kroimy wszerz i wydrążamy jego środek. Do miski wbijamy jajka i wlewamy do wydrążonego chleba . Siekamy natkę pietruszki i posypujemy nią jajka w chlebie. Następnie układamy plastry boczku.
Ser ścieramy na tarce i posypujemy nią boczek w chlebie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut . Ewentualnie możemy przykryć folią. Po wyjęciu z piekarnika danie jest gotowe do podania.
Zapiekany chleb z jajkami rozpływa się w ustach
Przekąskę możemy posypać natką pietruszki i od razu podawać. Chleb z boczkiem, serem i jajkami rozpływa się w ustach . Jest bardzo smaczny i zastąpi pożywne śniadanie. Możemy też go podać na kolację lub jako przekąskę.
Danie robimy w bardzo prosty sposób i nie zabiera nam to wiele czasu. Moja rodzina przepada za smakiem tak zapiekanego chleba z jajkami. Każdy chętnie sięga po dokładkę, bo danie jest znakomite. Zróbcie je w swojej kuchni. Pisaliśmy o tym, jak mrozić chleb, by był smaczny. Podawaliśmy też przepis na smaczny zamiennik pieczywa.