Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Z tym kotlety będą jeszcze bardziej soczyste
Czy coś tak idealnego, jak kotlety mielone może być jeszcze lepsze? Oczywiście, że tak. Wystarczy dodać jeden tajemniczy składnik, a oszalejesz z zachwytu. Ten smak jest nie podrobienia, a kotlety już nigdy nie będą suche. Już teraz poznaj ten niezwykły patent i przekonaj się sama. Rodzina poprosi o dokładkę.
Najlepsze kotlety mielone na obiad
Kotlety mielone obok schabowych to najpopularniejsze i najbardziej lubiane przez wszystkich kotlety kuchni polskiej. Dobrze przygotowanie smakują wybornie. Niestety czasami zdarza się tak, że są zbyt suche. Jest na to jeden patent.
Wystarczy dodać do nich jeden składnik, który sprawi, że będą bardziej soczyste. A co najważniejsze poprawi ich smak. Z nim kotlety mielone wychodzą obłędnie dobrze. Wypróbuj przepis, który znajdziesz w dalszej części artykułu i przekonaj się sama, jakie są pyszne.
Kotlety mielone z cukinią
Tym tajemniczym składnikiem jest cukinia. To właśnie ona gwarantuje, że kotlety mielone będą soczyste, a w dodatku będą smakowały jeszcze lepiej. Wystarczy zetrzeć ją na tarce i dodać do masy na mielone. Smak zachwyci każdego smakosza. Wszystkie potrzebne produkty wraz z właściwymi proporcjami znajdują się na liście poniżej.
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- bułka tarta
- pieprz
- sól
Przepis na doskonałe kotlety mielone
Cukinię dokładnie umyj, a następnie zetrzyj na dużych oczach tarki. Do miski włóż cukinię oraz mielone mięso. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pieprz oraz sól. Wsyp bułkę tartą i wbij jajko.
Wymieszaj wszystkie składni na jednolitą masę na kotlety mielone. Uformuj z niej kotlety. Następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Muszą zarumienić się na brązowo, jaki kotlety przyrządzane w tradycyjny sposób. Gotowe podawaj na obiad i patrz, jak szybko znikają. Sprawdź niezwykły przepis na zapiekankę gołąbkową oraz dowiedz się, co dodać do kotletów schabowych .