Smakosze.pl Przepisy Bez mleka i mąki. Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników
screen z filmu pochodzi z kanału Menu Dorotki na YouTube

Bez mleka i mąki. Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników

11 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Zapomnij o cieście z mleka, mąki i innych produktów. Pyszne i bardzo puszyste naleśniki zrobisz wyłącznie z dwóch składników: jajek i budyniu. Naleśniki przygotujesz błyskawicznie. Będą idealne na śniadanie lub podwieczorek dla całej rodziny.

Śniadanie na słodko? Zrób ekspresowe naleśniki

Naleśniki z dwóch składników przygotujesz wyłącznie z jajek i ulubionego budyniu, np. czekoladowego, waniliowego lub malinowego. Jeśli lubisz słodkie placki, dodaj budyń z cukrem. Naleśniki smaż na bardzo małej ilości oleju. Najlepiej rozprowadź produkt przy pomocy pędzelka silikonowego.

Do naleśników dodaj ulubione składniki, a wyjdą idealnie. Polecam naleśniki z budyniem czekoladowym, bananem i prażonymi płatkami migdałów. Takie śniadanie na słodko, obiad, czy podwieczorek nie mają sobie równych.

Przepis na naleśniki z dwóch składników pochodzi z kanału wszamto na TikToku. To właśnie na tym kanale znajdziesz również wiele ciekawych pomysłów na pyszne i proste dania na każdą okazję.

Chodakowska zdradziła przepis na odchudzającą sałatkę. W roli głównej zielone warzywo

Przepis na naleśniki z 2 składników

Składniki na 2 naleśniki:

  • 2 jajka
  • 40 g budyniu w proszku

Dodatkowo:

  • olej rzepakowy do smażenia
  • ulubione dodatki

Jak zrobić pyszne naleśniki?

Jajka wbij do miski, następnie wsyp budyń i miksuj na wysokich obrotach, aż składniki dobrze się połączą. Na patelni rozprowadź niewielką ilość oleju, najlepiej przy pomocy pędzelka silikonowego.

Przygotowane ciasto wylewaj na patelnię, rozprowadź i smaż kilka minut na stronę. Naleśniki są gotowe. Pomysł na równie szybkie danie? Placki twarogowe i bananowe racuchy . Wszyscy będą zachwyceni.

Tyle pieniędzy wyrzucasz, obierając 2 kg ziemniaków. Propozycja Ogińskiego jest nie do pobicia
Strzelczyk wziął blender i pokazał jak robi majonez. 1 dodatek jest kluczowy
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy