Biedronka rzuciła na półki zdrową rybę w dobrej cenie. Konkurencja dla mintaja i dorady
Wybierasz się na zakupy? Koniecznie zajrzyj do Biedronki. Od 6 marca sieć sklepów wprowadziła totalne promocje na wiele produktów spożywczych, w tym świeży filet z halibuta. Ryba jest nie tylko bardzo smaczna, ale i zdrowa.
Jak przyrządzić halibuta? Ryba posmakuje każdemu
Biedronka wprowadziła totalną obniżkę cen świeżych ryb. Do soboty możemy kupić między innymi filety z halibuta w bardzo atrakcyjnych cenach. Regularne spożywanie halibuta w krótkim czasie przyniesie zauważalne efekty.
Halibut jest rybą, którą przyrządzimy na wiele sposobów. Jest bardzo delikatna, doskonale smakuje więc ugotowana na parze, czy z piekarnika. Filety można również smażyć w panierce, jednak wtedy znacznie zwiększymy kaloryczność dania.
Rybę warto doprawić delikatnie solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Doskonale smakuje także zapieczona z natką pietruszki, świeżym czosnkiem, czy orzechami. Halibut powinien na stałe zagościć na naszych stołach, jest jedną z najzdrowszych ryb.
Buraczki zasmażane Gessler nie mają sobie równych. Sekretem smaku jest tradycyjny składnikFilet z halibuta w Biedronce za 6,99 zł
W Biedronce od poniedziałku do soboty obowiązuje promocja na świeże ryby. Na szczególną uwagę zasługuje świeży filet z halibuta bez skóry. Kupimy go za jedyne 6,99 zł za 100 gram. Oferta dostępna jest w wybranych sklepach.
Rabat naliczany jest automatycznie. Aby skorzystać z promocji nie musimy skanować karty Moja Biedronka lub aplikacji. Halibut w innych sklepach kosztuje około 14- 16 zł za 100g. Biedronka wprowadziła więc totalną wyprzedaż.
Dlaczego powinniśmy włączyć halibuta do naszej diety?
Halibut jest bardzo łagodną w smaku rybą. Jest bogatym źródłem białka, kwasów omega- 3, selenu oraz witaminy z grupy B. To właśnie dzięki tym związkom halibut powinien znaleźć się w stałym menu każdego z nas. Ryba ma mało kalorii - porcja halibuta te to jedyne 77 kcal.
Włączenie halibuta do diety przyniesie wiele prozdrowotnych korzyści. Związki zawarte w rybie przyczyniają się między innymi do zwiększenia odporności, prawidłowej pracy serca, mózgu i całego układu nerwowego. Zmniejszy się również zły cholesterol, wyreguluje się ciśnienie krwi.
Ponadto selen wykazuje silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Zwiększa również odporność. Spożywanie ryby zapewni nam także prawidłowe funkcjonowanie całego układu pokarmowego, w tym wątroby.
Czy ryby z puszki są zdrowe? Dietetycy nie mają wątpliwości. W tym artykule dowiesz się, który olej roślinny jest najzdrowszy. Wystarczy odrobina produktu dziennie, aby szybko zauważyć efekty.