Gessler podała ofertę na tłusty czwartek. Ceny pączków i faworków zaskakują
Magda Gessler bez wątpienia niepodzielnie rządzi polską gastronomią. Restauratorka już od dekady zmienia restauracje, wprowadzając w nie swoje zasady oraz modyfikując menu. Jak sama mawia, uwielbia swojskie, domowe smaki, które przywodzą na myśl kuchnię naszego dzieciństwa.
Jej najsłynniejsza restauracja "U Fukiera" od wielu miesięcy prowadzi nie tylko sprzedaż pyszności na wynos, ale także w ofercie online z dowozem na terenie Warszawy. W słoiczkach, pudełka i kartonikach możemy otrzymać produkty, za których jakość ręczy sama Magda Gessler.
Z okazji nadchodzącego tłustego czwartku, klienci mogą skorzystać ze specjalnej ofert Delikatesów U Fukiera Magda Gessler. Wszystkie słodkości wyglądają nader zachęcająco, jednak ceny mogą nie jednego amatora ostatecznie zniechęcić.
Pączki i faworki wprost od Magdy Gessler
Jak możemy przeczytać na stronie delikatesów "U Fukiera", cena pączka wynosi 8 zł za sztukę. Do wyboru mamy dwa rodzaje konfitury: malinową oraz wiśniową. Jak wielokrotnie Magda Gessler zaznaczała, ceny jej wyrobów idą z najwyższą jakością. Zakupienie pączków dla 5-osobowej rodziny to wydatek już 40 złotych, a przecież każdy skosztuje jedynie jednego.
Równie słono zapłacimy jednak także za faworki posypane cukrem pudrem. Opakowanie zawierające 200 gram tych pyszności kosztuje 30 złotych. Nietrudno więc policzyć, że za cały kilogram musimy zapłacić 150 złotych.
Jeśli na tłusty czwartek mamy ochotę na nieco więcej szaleństwa, możemy skusić się na smakowite ciasto. Jabłecznik z dodatkiem aromatycznego cynamonu kosztuje w delikatesach 120 zł za całą blaszkę ważącą 1,2 kilograma. Sernik polany aksamitną czekoladą to natomiast wydatek rzędu jedynie 65 zł za 1,2 kilograma. Królową deserów u Magdy Gessler jest okazała beza, którą możemy pałaszować, wydając wcześniej 190 złotych za 1,1 kilograma.
Nie tylko słodkościami człowiek żyje
W ofercie Delikatesów U Fukiera znajdziemy prawdziwe bogactwo dań obiadowych, które mogą rozpalić wyobraźnię każdego smakosza. Warto przede wszystkim zwrócić uwagę na tradycyjne zupy, zachwalane przez samą Magdę Gessler.
Wszystkie zupy sprzedawane są w 900 ml słoikach. W ofercie znajdziemy barszcz czerwony, żur na prawdziwkach, flaczki, rosół oraz soliankę. Ceny zup wahają się w granicach 45 zł do 50 zł, co jest bardzo atrakcyjną cenę, jak za restauracyjną jakość.
Na drugie danie Delikatesy oferują gołąbki w sosie pomidorowym oraz bigos złoty na winie. Dostępne są także pulpety z leśnymi grzybami bądź borowikami. Wszystkie dania są sprzedawane w słoikach o pojemności 900 ml, a ich cena wynosi dokładnie 60 złotych.
Pączki i faworki według receptury Magdy Gessler możecie zrobić także samodzielnie. W tym artykule oraz pod tym linkiem znajdziecie niewiarygodnie proste przepisy.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Wrzuć obierki do wody i zagotuj. Po nałożeniu nie włosy nie uwierzysz własnym oczom
Dodaj do zupy pomidorowej niezwykły składnik. Poleca go sama Gessler
Źródło: delikatesy.ufukiera