Najlepszy biszkopt robię nawet bez piekarnika, zawsze się udaje. Jest wilgotny i bardzo puszysty
Jeśli marzy wam się puszysty i wysoki biszkopt, to mam coś dla was. Polecam przepis na najlepszy biszkopt, który zrobicie bez użycia piekarnika. Zawsze się udaje, jest wilgotny i bardzo delikatny.
Biszkopt, czyli pyszna puszystość
Idealny biszkopt jest puszysty, delikatny i elastyczny. To wyjątkowo lekkie ciasto, które zwykle jest bazą do deserów z kremem i okazałych tortów. Można biszkopt podać też z owocami . Jeśli zależy wam, by biszkopt wyszedł wysoki i wyjątkowo puszysty, to skorzystajcie z mojego przepisu.
Robię najlepszy biszkopt i nie używam do tego piekarnika. Ciasta jest lekkie, wilgotne i super puszyste. Polecam przepis na biszkopt bez pieczenia . Zróbcie go w swojej kuchni i cieszcie się pysznym deserem.
Jak zrobić biszkopt bez pieczenia?
Składniki:
- 4 jajka
- 120 g cukru pudru
- 120 g mąki
- 120 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- ¼ łyżeczki soli
- masło do smarowania formy
- 3 łyżki oleju
Do miski wbijamy jajka i je miksujemy. Dosypujemy cukier puder i znów miksujemy. Teraz czas na wsypanie mąki do oddzielnej miski, dodanie proszku do pieczenia i soli. Składniki mieszamy i wsypujemy do masy z jajek i cukru pudru.
Wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy roztopione masło i olejek waniliowy. Mieszamy składniki. Formę smarujemy masłem, oprószamy mąką i wlewamy ciasto. Do garnka wlewamy olej i wstawiamy ciasto w formie.
Biszkopt bez pieczenia, czyli ugotuj ciasto
Garnek powinien stać na żeliwnej podstawie i być przykryty pokrywką. Ciasto w ten sposób pieczemy przez 45 minut na małym ogniu. Po upieczeniu ciasto studzimy i możemy podawać. Tak puszysty i wilgotny biszkopt będzie smakował bez dodatków, ale można też go podać z kremem i owocami.
Biszkopt bez pieczenia zrobicie szybko i w prosty sposób. Ciasto jest niezwykle elastyczne, puszyste i wysokie . Tak podany deser będzie wyśmienicie smakował. U mnie w domu jest bardzo lubiany. Pisaliśmy o biszkopcie z 4 składników. Polecaliśmy przepis na bardzo wysoki biszkopt.