Nie kupuję makaronu w sklepie, robię go z 2 składników. Przepis z 1871 roku
Jaki makaron najlepiej wybrać? Możliwości jest dużo, ale tylko jedna odpowiedź jest słuszna. Warto samemu przyrządzić swój własny makaron. Nie jest to trudne, a efekt smakowy sprawi, że przestaniecie kupować sklepowy. Przepis jest bardzo prosty.
Domowy makaron idealny do rosołu
Dania z makaronem są bardzo popularne nie tylko we Włoszech, ale również w naszym kraju . Przepisów jest mnóstwo, a kombinacja różnych składników może podbić niejedno podniebienie. Mogą być to potrawy mięsne, wegetariańskie czy też zapiekanki. Możliwości jest dość sporo. Ponadto makaron jest składnikiem niektórych zup, więc jest naprawdę uniwersalny .

Sklepowy makaron to dobry wybór , lecz jeśli mamy troszkę wolnego czasu, to warto przyrządzić go samemu w domu. Dlatego też mamy do zaproponowania przepis na makaron idealny do rosołu .

Pyszny makaron do zrobienia w domu
Przyrządzenie makaronu w domu nie jest skomplikowane, nie wymaga to również użycia wielu produktów . Do jego przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 125 g mąki
- 1 jajko
Dalsza część tekstu pod filmem .
Jak przygotować domowy makaron?
Przepis na makaron z dwóch składników . Czy to możliwe? Przygotowanie takiego domowego makaronu jest bardzo proste i każdy bez problemu sobie z tym poradzi.
W pierwszej kolejności należy przesiać mąkę, dodać jajko i wyrobić ciasto tak, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie trzeba je dobrze rozwałkować, najlepiej na taką grubość, jak makaron, który jest sprzedawany w sklepach . Tak zagniecione ciasto odstawiamy na 30 minut.
Po upływie tego czasu zwijamy je w rulonik i kroimy na cienkie krążki. W ostatnim kroku prostujemy uzyskane krążki i rozkładamy paski makaronu na desce. Najlepiej ugotować makaron na mniej więcej 10 minut przed podaniem rosołu . Kiedy będziemy wiedzieć, że jest ugotowany? Po wrzuceniu do osolonej wody należy poczekać, aż wypłynie na wierzch.

Sprawdź przepis na pączki bez jajek i bez mleka . Zobacz, jak prawidłowo gotować parówki .