Nie uwierzysz, z czym Lewandowska podaje białą kiełbasę. Tego się nie spodziewaliśmy
Zapomnij o gotowaniu i smażeniu białej kiełbasy. Jest o wiele lepszy sposób na świąteczną potrawę. Anna Lewandowska upiekła kiełbasę z cebulą, rozmarynem i suszonymi ziołami. Wielkanocne danie smakuje fantastycznie.
Biała kiełbasa na Wielkanoc w niecodziennym wydaniu
Anna Lewandowska na stronie poświęconej kulinariom, hpba.pl, dzieli się swoimi przepisami na pyszne i zdrowe śniadania, dania główne, ciasta i desery. W związku ze zbliżającą się Wielkanocą, zdradziła również przepis na białą kiełbasę pieczoną z niecodziennymi dodatkami.
Lewandowska białą kiełbasę skrapia oliwą z oliwek, dodaje do niej między innymi świeży rozmaryn, suszone oregano, czosnek i czerwoną cebulę. To dzięki tym dodatkom kultowe, świąteczne danie smakuje jeszcze lepiej.
Białą kiełbasę piecze ze wszystkimi składnikami w piekarniku. Pieczona kiełbasa zachwyci smakiem każdego miłośnika mięsnych potraw. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi ze strony hpba.pl
Wkłada mięso do słoika, a potem do piekarnika. Jest idealne na każda okazję, nawet na świąteczny stółKiełbasa z ziołami według przepisu Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 6 kiełbas
- 2 czerwone cebule
- 4 ząbki czosnku
- biała cebula
- kilka gałązek rozmarynu
- suszone oregano
- suszony majeranek
- suszona bazylia
- szczypta soli
- pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
Jak upiec białą kiełbasę w piekarniku?
Kiełbasę gotuj z czerwoną cebulą, solą i pieprzem Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Do naczynia włóż również pokrojone cebule, czosnek i całość skrop oliwą.
Następnie oprósz suszonymi ziołami, poukładaj gałązki rozmarynu i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, piecz około 15 minut.
Przygotuj również pączki według przepisu Anny Lewandowskiej. Lewandowska robi także wyśmienitego tatara- w tym artykule poznasz jej przepis.