Obłędna pasta z kiełbasy do chleba. Idealny pomysł na wykorzystanie świątecznych resztek
Szukasz pomysłu na wykorzystanie świątecznych resztek? Przygotuj pastę z kiełbasy, boczku i kminku, jest idealna do chleba i każdy zje ją ze smakiem. Sprawdź, jak zrobić obłędną pastę z kiełbasy do chleba.
Zwykle po świętach zastanawiamy się, co zrobić z potrawami, których przygotowaliśmy za dużo. Niektóre można zamrozić lub zawekować, inne sprawdzą się natomiast do zrobienia wyśmienitych past kanapkowych.
Pasta do chleba z kiełbasą, wędzonym boczkiem, czosnkiem i aromatycznymi przyprawami smakuje wybornie i sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kanapki do pracy lub szkoły. Pasta to również świetny pomysł na dodatek do zimnej płyty, goście będą zachwyceni.
Pasta z kiełbasy do chleba
Składniki:
-
200 g kiełbasy podsuszanej
-
100 g boczku wędzonego
-
3 ząbki czosnku
-
szczypta majeranku
-
pieprz i kminek do smaku
-
2 łyżki musztardy delikatesowej
Jak zrobić pastę z kiełbasy do chleba?
Kiełbasę i boczek pokrój na mniejsze kawałki, czosnek obierz ze skóry i posiekaj. Przygotowane składniki zmiel w maszynce do mięsa, aby powstała jednolita masa.
Do pasty dodaj musztardę, szczyptę majeranku i dopraw do smaku kminkiem i pieprzem, smacznego.
Źródło zdjęcia: canva/ jeka1984
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy
-
Wyjątkowy przepis Anny Lewandowskiej na świąteczną babkę. Jeden składnik może budzić emocje
-
Jak długo żurek może stać w lodówce? Nie każdy ma świadomość
-
Czy ciasta po świętach można mrozić? Nie każdy wie, jakie muszą spełniać warunki
Źródło: winiary.pl