Smakosze.pl Dieta Od 3 miesięcy dodaję do kawy i patrzę, jak waga leci w dół. Jesienią ten dodatek jest wart więcej niż złoto
Fot. Shutterstock/cmrod

Od 3 miesięcy dodaję do kawy i patrzę, jak waga leci w dół. Jesienią ten dodatek jest wart więcej niż złoto

1 listopada 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Każdy z nas wypija codziennie morze kawy. Jedni wolą tę z mlekiem, a inni z syropem dyniowym. Kawa może być także zdrowa, ale tylko wtedy, kiedy przygotujesz ją z jednym dodatkiem. Dzięki niemu schudniesz, ale też wzmocnisz odporność.

Kawa doskonała na chudnięcie

O tym, że kawa jest zdrowa, wiadomo od dawna. Napój, który codziennie budzi i dodaje ludziom energii, korzystnie działa na serce, a w szczególności pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy. Okazuje się także, że może to być również świetny napój na chudnięcie .

Wszystko za sprawą dosyć niestandardowego dodatku. Z nim kawa zyska dodatkowe właściwości, ale też będzie miała zupełnie inny smak. Czytaj dalej, a dowiesz się, co dodać oraz jak przyrządzić ten zdrowy napój.

imbir.jpg
Fot. Canva/Couleur
Te obłędne kluski robię z 3 składników. Prościej i smaczniej się nie da

Kawa z tym dodatkiem ma wiele zalet

Składnikiem, który warto dodać do kawy, jest imbir. Może być sporym zaskoczeniem, bo zazwyczaj jest on składnikiem herbaty lub napoju na wzmocnienie odporności. Kawa z jego dodatkiem ureguluje procesy trawienne, przyspieszy metabolizm, ale też przyspieszy spalanie tkanki tłuszczowej. Dzięki temu chudnięcie może być proste i skuteczne. Poniżej znajdziesz przepis, który dokładnie wyjaśni, jak masz przygotować kawę z imbirem.

Składniki:

  • kawałek imbiru o długości 1 centymetra
  • 1 filiżanka espresso
  • odrobina cynamonu

Jak przygotować kawę z imbirem?

Przygotowanie zdrowej kawy rozpocznij od obrania imbiru. Następnie zetrzyj go na małych oczkach tarki i umieść w filiżance. Teraz wystarczy zalać go gorącym espresso.

Dodaj odrobinę cynamonu i dokładnie wymieszaj. Teraz kawa jest gotowa do spożycia. Pij ją codziennie rano przez pierwszym posiłkiem, a szybko zauważysz efekty chudnięcia.

Sprawdź przepis na doskonałą surówkę oraz zobacz, co można zrobić z cebuli .

ka wa.jpg
Fot. Canva/limpido
Kiedyś zajadali je wszyscy, dziś jest zapomniane. To najzdrowsze mięso, jakie może być
Mój sernik nowojorski smakuje lepiej, niż z cukierni. Z pomysłu na spód jestem szczególnie dumna
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy