Wysoka kwota na paragonie za 4 pączki z kultowej cukierni
Po zakupach zazwyczaj nie zwracamy większej uwagi na paragon. Czasami warto mu się przyjrzeć. Zwłaszcza jeśli widnieją na nim takie kwoty. Pączki od Magdy Gessler zasłynęły za sprawą wysokich cen. Jak wypadają smakowo?
Paragon, który może wywołać spore zaskoczenie
Kupując pączki, nie spodziewalibyśmy się, że paragon będzie opatrzony kwotą 44 złotych. Tym bardziej że supermarkety takie jak Biedronka, przygotowały niecodzienną ofertę na tłusty czwartek. Jednak słynna cukiernia Magdy Gessler sprzedawała pączki drożej niż dwa lata temu.
Dziennikarka portalu WP Gwiazdy pokazała paragon za pączki z cukierni Słodki Słony. Za cztery smakołyki zapłaciła aż 44 złote. Cena nie odstraszała jednak smakoszy, którzy już od rana wyczekiwali na otwarcie cukierni Magdy Gessler.
Zgodnie z relacją dziennikarki, niektórzy otrzymywali paragon ze znacznie wyższą kwotą. Wielbiciele pączków kupowali u Magdy Gessler całe kartony smakołyków, których wartość wynosiła nawet 200 złotych.
Oczywiście sam paragon nie jest najważniejszy. Dziennikarka po zakupie pączków postanowiła ich skosztować. Żywne zainteresowanie mogłoby sugerować, że są wyborne i nie sposób się im oprzeć. Jak jest w rzeczywistości?
Jak smakowały pączki za 44 złote?
Paragon za cztery pączki nie był jedynym zaskoczeniem. Okazało się, że pączki nie smakowały tak wybornie, jak można by się tego spodziewać. Dziennikarka pochwaliła je za świeżość. Jednak dopatrzyła się kilku mankamentów.
Pączki ajerkoniakowe miały bardzo płynne nadzienie, nad którym ciężko było zapanować. Zgodnie z artykułem opublikowanym na portalu WP Gwiazdy, dominował w nim alkoholowy posmak, który nie wszystkim może przypaść do gustu.
Pączki z nadzieniem różanym również nie okazały się warte swojej ceny. Konfitury było niewiele i miała posmak, który dziennikarce skojarzył się z perfumami. Plusem była z kolei skórka pomarańczowa. Jednak za 11 złotych można oczekiwać czegoś więcej.
W tłusty czwartek niejeden paragon jest wzbogacony o pączki. Jednak nie musimy od razu kupować najdroższych specjałów. Czasami najlepiej zrobić je samodzielnie. Wówczas wystrzegajmy się częstego błędu.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: WP Gwiazdy