Po prostu weź tarkę do warzyw. Te 3 triki powinien znać każdy

Tarka do warzyw to niezwykle przydatne urządzenie w każdej kuchni. Wykorzystujemy ją między innymi do tarcia ziemniaków, włoszczyzny, czy żółtego sera. To jednak nie wszystko. Te triki znacznie ułatwią ci gotowanie i prace w kuchni. Są niezwykle przydatne, więc warto z nich korzystać.
Trzy triki, które musisz znać
Do ziemniaków, do marchewki, pietruszki, selera. Tarkę do warzyw często używamy również do tarcia żółtego sera, kiedy chcemy przyrządzić pizzę lub inne, pyszne dania. Mało kto jednak wie, jak jeszcze wykorzystać w kuchni popularne urządzenie.
Triki z tarką do warzyw pokazała Anna Zyśk. Popularna vlogerka kulinarna prowadzi swój kanał na Instagramie o nazwie jedz.pysznie. Kanał prężnie się rozwija i dzięki niemu możemy poznać wiele świetnych przepisów i porad kulinarnych. Anna Zyśk zdradza przepisy na wyśmienite śniadania, zupy, dania główne i desery.
Błyskawiczne ostrzenie tarki do warzyw
Krok 1. Przygotuj papier ścierny o gradacji 240

Krok 2. Kawałkiem papieru pocieraj tarkę góra- dół, a następnie dokładnie umyj gąbką, by pozbyć się opiłków. Tarta naostrzona

Tarka idealna do ziół
Krok 1. Przez duże oczka tarki do warzyw przełóż natkę pietruszki

Krok 2. Przeciągnij łodygi. Natka jest już gotowa do dalszego siekania lub podania

Jak doczyścić tarkę do warzyw?
Po tarciu sera tarka do warzyw jest mocno zabrudzona. W prosty sposób ją doczyścisz. Wystarczy, że sięgniesz po zwykły ocet!

Zwilż octem ręcznik papierowy, a następnie przetrzyj ostrza. Tarka będzie idealnie czysta.






































