Połóż tortille na patelni i zalej jajkami. Ten przepis to hit nad hitami

Przekąski to coś, co uwielbia każdy. Można je zrobić w mgnieniu oka oraz są łatwe w przygotowaniu. Idealnie nadadzą się na posiłek do pracy lub na imprezę. Jest wiele przepisów na dania z tortillą, które są gwarancją dobrego smaku, a my mamy do zaproponowania jeden z nich.
Co można przygotować z tortilli?
Tortilla to uniwersalny produkt, który jest stosowany w celu przygotowania wielu przekąsek. Jest idealna na imprezę, a przyrządzenie z niej smakołyków jest niesamowicie proste. Przykładowo można przygotować tortille z majonezem, serem, szynką i sałatą w środku. Zawinąć w rulon i pokroić na małe kawałki. Proste, szybkie i smaczne. Ponadto świetną opcją są również wrapy z kurczakiem, które zachwycają swoim smakiem, a także są bardzo sycące.

Tym razem przedstawiamy Wam przepis na przepyszne tortille z dodatkiem jajek oraz warzyw. Jest to pełnowartościowy posiłek, który z pewnością podbije Wasze podniebienia.
Pączki Strzelczyka to ideał. „Długo zachowają świeżość i zawsze wychodzą”Pyszne tortille z jajkami
Tortille z jajkami i dodatkiem warzyw to nie tylko pyszna przekąska, ale również sycąca i pełnowartościowa. Do jej przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- oliwa z oliwek
- Tortilla
- 4 jajka
- Sól
- Pieprz
- Oregano
- Bazylia
- Cebula
- Pomidory
- 200 g szpinaku
- 100 g sera
Dalsza część tekstu pod filmem.
Tortilla z jajkami i szpinakiem
Każdy fan przekąsek zrobionych z tortilli powinien znać ten szybki przepis.
W pierwszej kolejności na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Następnie układamy na niej tortillę i podgrzewamy na małym ogniu.
W międzyczasie do miski wbijamy cztery jajka, dodajemy sól, pieprz, oregano i bazylię. Całość mieszamy trzepaczką kuchenną. Tak przygotowaną masę wylewamy na tortillę, która podgrzewa się na patelni. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.

Cebulę kroimy w piórka i przekładamy na osobną patelnię rozgrzaną olejem oraz masłem. Następnie dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę pomidory. Doprawiamy startym czosnkiem, solą i pieprzem. Wszystko mieszamy i smażymy dalej na wolnym ogniu, po czym dodajemy szpinak i smażymy jeszcze przez chwilę.
Po kilku minutach smażenia przekładamy warzywa na drugą patelnię, na której znajduje się tortilla z jajkami. Całość posypujemy startym serem i nakrywamy drugą tortillą, której wierzch smarujemy odrobiną oliwy z oliwek. Po chwili przewracamy naszą przekąskę na drugą stronę i ponownie posypujemy startym serem oraz natką pietruszki. Następnie przykrywamy i podgrzewamy do momentu, aż ser się roztopi.
Tak przygotowaną tortillę przekładamy na talerz, kroimy i delektujemy się niesamowitym smakiem.

Sprawdź przepis na niskokaloryczne ciasto drożdżowe. Zobacz, jak skutecznie pozbyć się kamienia z czajnika.





































