Sekretny przepis babć na pyszna zupę pomidorową. Nigdzie nie zjesz lepszej
Zupa pomidorowa babci jest jednym z tych dań, które nierozerwalnie kojarzą nam się z dzieciństwem. Przygotowana na domowym bulionie, z dodatkiem pysznych pomidorów, po prostu nie ma sobie równych. Aby odtworzyć niezwykły smak babcinej pomidorówki, do gotującej się zupy pomidorowej dodaj odrobinę cukru. Rezultat Cię zachwyci.
Aby przygotować pyszną pomidorową, ugotuj zawczasu mięsny lub warzywny bulion. Im lepsza baza, tym finalnie smaczniejsza wyjdzie nasza zupa pomidorowa. Kiedy masz już bulion, dalsze przygotowanie pysznej zupy pomidorowej pójdzie jak z płatka.
Przepis na domową zupę pomidorową
Składniki:
-
1 litr domowego bulionu
-
2 łyżeczki masła
-
2 puszki pomidorów
-
1 łyżeczka cukru
-
sól i pieprz do smaku
Jak przygotować zupę pomidorową jak u babci
W dużym garnku rozpuść masło. Dodaj pomidory z puszki i podsmażaj przez kilka minut . Aby zupa pomidorowa miała pełnię smaku, dodaj starannie całą pomidorową zalewę .
Podsmażone pomidory zalej przygotowanym wcześniej bulionem . Gotuj przez 10-15 minut . Następnie zupę pomidorową dopraw łyżeczką cukru i dokładnie wszystko wymieszaj.
Śmietanę do zupy zahartuj . Do naczynia ze śmietaną dodaj małą chochelkę gorącej zupy pomidorowej i dokładnie wymieszaj. Zahartowaną śmietanę przelej do garnka .
Gotową zupę pomidorową dopraw do smaku solą i pieprzem . Podawaj z dodatkiem makaronu lub ryżu. Zupę pomidorową możesz udekorować odrobiną natki pietruszki. Sprawdź jak smakuje oryginalna zupa pomidorowa z kaszą kuskus . Czy znasz babcine sekrety dotyczące zupy ogórkowej ?
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Jak zrobić domową wędlinę dojrzewającą? Rarytas bez przepłacania
-
Rewolucyjne ciasto na naleśniki z dodatkiem cukinii. Mniej kalorii, więcej zdrowia
-
Śliwki pod kruszonką. Doskonały deser zachwyca smakiem i prostotą