Smakosze.pl Przepisy Strzelczyk ukrył w roladach z fileta drobiowego pyszną niespodziankę. Smakują jak ambrozja, zrobisz je z łatwością
Screeny z filmu pochodzą z kanału Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube

Strzelczyk ukrył w roladach z fileta drobiowego pyszną niespodziankę. Smakują jak ambrozja, zrobisz je z łatwością

13 lipca 2022
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Rolady z fileta drobiowego przepisu Tomasza Strzelczyka to pomysł na niezwykły obiad dla całej rodziny. Delikatne rolady drobiowe z farszem z pieczarek, sera i natki pietruszki dosłownie rozpływają się w ustach.

Rolady z fileta drobiowego możemy przygotować na wiele sposobów, zwykle jednak podajemy je w formie klasycznej roladki z masłem w środku. Tomasz Strzelczyk na kanale YouTube podzielił się niezwykłym pomysłem na przygotowanie rolad z fileta drobiowego.

Strzelczyk do rolad z fileta drobiowego dodaje pyszny farsz z pieczarek, cebuli, sera i natki pietruszki. Dodaje również odrobinę majonezu, który świetnie łączy wszystkie składniki i nadaje genialny smak.

Rolady z fileta drobiowego to pomysł na pyszny obiad, który zachwyci każdego miłośnika mięsnych potraw. Delikatna, złocista, chrupiąca skórka, soczyste mięso i aromatyczny farsz to połączenie doskonałe, którego musisz spróbować.

Rolady z fileta drobiowego

Składniki na 4 porcje:

  • 2 większe piersi z kurczaka

  • 150 g żółtego sera w kostce

  • 3 jajka

  • 300 g pieczarek

  • mała cebula

  • 2 łyżki majonezu

  • pół pęczka natki pietruszki

  • sól, pieprz do smaku

  • bułka tarta do obtoczenia

  • olej do smażenia

  • łyżka masła

Jak zrobić rolady z fileta drobiowego?

Mięso podziel i rozbij tłuczkiem na 4 cienkie kotlety, oprósz solą, pieprzem, odstaw. Na maśle zeszklij posiekaną cebulkę, następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez kilka minut. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zimne pieczarki przełóż do miski, dodaj starty ser, majonez, wymieszaj. Na każdy kawałek kotleta wyłóż łyżeczką przygotowany farsz i zawiń. Roladkę obtocz w rozmąconych jajkach i bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut, na złoty kolor.

Rolady drobiowe smakują wyśmienicie z ziemniakami pieczonymi i lekką surówką, np. z młodej kapusty lub z kapusty pekińskiej, smacznego.

Rolada drobiowa przepisu Tomasza Strzelczyka
Screen z filmu pochodzą z kanału Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube

Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy