Smakosze.pl Przepisy Ta zupa jest tak dobra, że robię ją przynajmniej raz w tygodniu. Bije na głowę nawet rosół
Fot. YouTube/adelinakocht

Ta zupa jest tak dobra, że robię ją przynajmniej raz w tygodniu. Bije na głowę nawet rosół

30 marca 2024

Zawsze uwielbiałam jeść rosół. Jednak odkąd poznałam przepis na tę zupę, często ją gotuję. Pełna pysznych warzyw jest idealna na wiosnę. Dlatego każdemu polecam przepis na zupę lepszą nawet od rosołu.

Zupa, która bije na głowę rosół

Jaka jest twoje ulubiona zupa ? Ja przepadałam za rosołem i mogłam jeść go nawet kilka razy w tygodniu. Jednak to się zmieniło. Wszystko przez przepis na pyszną zupę pełną warzyw. Jest prawdziwą bombą witaminową i dostarcza mnóstwa smaku.

Robię ją z pora, marchewki, papryki i ziemniaków. Zupa ma delikatny smak i smakuje najlepiej na wiosnę. Gotuję ją teraz nawet co tydzień. Każdemu polecam ten przepis. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Fruhstuck mit Adelina Kocht. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

zupa
Fot. YouTube/adelinakocht
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na faszerowane jajka. W głowie się nie mieści co do nich dodaje

Jak ugotować zupę z warzyw lepszą od rosołu?

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki
  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie zupy zacznij od posiekania cebuli i czosnku. Smaż je na patelni, po chwili dodaj starte marchewki i wymieszaj. Dołóż pokrojoną paprykę, pora i zalej wodą. Po kilku minutach dołóż ziemniaki pokrojone w kostkę.

Gotuj zupę około 20 minut. Pod koniec dopraw solą i pieprzem. Wsyp natkę pietruszki, wymieszaj i od razu podawaj . Zupa będzie smakowała ze świeżym pieczywem.

Zupa, która smakuje na wiosnę

Tę prostą, ale bardzo smaczną zupę szybko ugotujesz. Wystarczy zaledwie kilka warzyw, odrobina przypraw i apetyczne wiosenne danie jest gotowe. Ten przepis daje znakomity efekt, a ja zajadam się wyborną zupą .

Wolę ją nawet od tradycyjnego rosołu , a moja rodzina prosi, bym co tydzień ją gotowała. Polecam każdemu smakoszowi ten prosty przepis. Pyszna zupa będzie jak znalazł na wiosnę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić gołąbki z nietypowym farszem. Radziliśmy też, jak przygotować babkę z 3 składników na Wielkanoc.

zupa
Fot. YouTube/adelinakocht
Z tym przepisem zrobisz puszysty i mięciutki biszkopt. Zawsze się udaje, wystarczą 4 składniki
Kuchnia okiem Włocha, czyli Castagna o swojej książce i włoskiej Wielkanocy
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy