Parówki na śniadanie nie są dla mnie niczym nowym. Choć zdaje sobie sprawę, że nie jest to najzdrowszy wybór, uwielbiam je za prostotę przygotowania i delikatny smak. Okazuje się jednak, że całe życie gotowałem je w najgorszy możliwy sposób. Przez to zamieniały się w truciznę.
Co podać do chleba, aby nie było nudno? Weź żółtka jajek i trochę oleju. Z tego niecodziennego połączenia wyjdzie coś pysznego. Takie jajka będą smakować ze świeżym pieczywem i każdego zaskoczą.
W tym przepisie na niezwykłe weekendowe śniadanie typowe dla placków czy naleśników mleko zamieniamy na inny nabiałowy produkt. Dzięki niemu ciasto staje się puszyste i nabiera kremowej struktury i waniliowego posmaku.
Oto przepis na bezglutenowe naleśniki, które nie zawierają mąki pszennej. Placki spaja tu zupełnie inny składnik. Dzięki temu są bogatsze w białko kosztem węglowodanów, lekkie i pysznie kremowe w smaku. Koniecznie musisz ich spróbować.
Pasta do kanapek to smaczna i zdrowa propozycja na śniadanie, a nawet kolację. Zrobisz ją z produktów, które znajdziesz w każdym sklepie. Ze świeżym pieczywem pasta do kanapek smakuje najlepiej.
Jajecznica bez smażenia? Tak, to możliwe. Co więcej, dzięki tej metodzie najsłynniejsze śniadanie świata wychodzi wyjątkowo kremowe i delikatne.
Oto przepis pokazujący, jak niezwykłym daniem jest owsianka. Nie dość, że to jedno z najlepszych śniadań, jakie można sobie wyobrazić. Dodatkowo jest też niezwykle otwarta na dodatki i zmiany smaków, które sprawiają, że może nigdy się nie znudzić.
Ten przepis na nietypowe naleśniki odwraca nieco kolejność. Zamiast mącznych naleśników z serem mamy serowe naleśniki – nie, nie z mąką, oczywiście, ale możemy je faszerować czym dusza zapragnie. Tak czy inaczej, wychodzą równie sycące, lżejsze i lepsze w smaku.
Jaki masz pomysł na śniadanie? Jeśli zastanawiasz się co rano upichcić, to wypróbuj przepis na jajka z boczkiem. Wychodzą, że palce lizać, a takie śniadanie z jajek zapewni energię aż do obiadu. Możesz zabrać je też do pracy.
Proste śniadanie na ciepło z odsmażanych bułek z apetycznym farszem. Pozwoli wykorzystać stare składniki, ale przede wszystkim zapewni energię na długie godziny.
Zapomnij o zwykłych tostach, a tym bardziej o pieczywie. Przygotuj pomysłowe śniadanie bez chleba. Ten pełnowartościowy posiłek zapewni ci energię na cały dzień. To tak proste, jak genialne.
Ulubieniec Polaków - Robert Makłowicz - wskazał, jaki błąd popełniamy, gotując parówki. Czynność, choć łatwa i tak wymaga trzymana się sztywnych reguł. Dzięki radom znanego kucharza parówki wyjdą doskonałe i co najważniejsze - nie stracą smaku.
Masz ochotę na smaczne i pożywne śniadanie? Zrób naleśniki z kiełbasą i serem. Puszyste jak chmurka zapewnią energię tak potrzebną rano. To prostsze i szybsze, niż myślisz.
Śniadanie bez jajecznicy? Zapomnij o tej w tradycyjnej wersji i poznaj przepis na tę, która zachwyci każdego. Jajecznica po turecku nie ma sobie równych, a przygotowanie to bułka z masłem. Czytaj dalej, a poznasz przepis i dowiesz się, jakie składniki nadadzą daniu, aż tak wyjątkowego smaku.
Śniadanie na słodko to świetna odmiana dla tego w tradycyjnym wydaniu. Dlatego czym prędzej poznaj ten przepis i przygotuj doskonałe danie pierwszy posiłek. Rodzina oniemieje z zachwytu i przez długi czas nie będą chcieli jeść nic innego. Proste i zdrowe składniki gwarantują sukces.
Kanapki na śniadanie jada wielu z nas. Szybkie i smaczne są bardzo popularne. Niestety jeden dodatek sprawia, że konsekwencje takiego śniadania bywają opłakane. Dlatego nigdy nie kładź tego produktu na pieczywo.
Książulo postanowił wybrać się na wakacje. Jak na youtubera, który zajmuje się tematyką kulinarną przystało, nawet podczas wypoczynku musiał sprawdzić i zrecenzować kilka potraw. Postawił na pewną odmianę jajecznicy, a refleksją podzielił się z fanami Czy było warto? Książulo mówi o tym bez ogródek w filmie, który opublikował w sieci.
Poznaj pomysł na szybkie śniadanie, a będziesz korzystać z niego bardzo często. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przyrządzić znakomite w smaku, a przy okazji syte danie. Ten pierwszy posiłek przygotujesz niezwykle łatwo i co najważniejsze szybko. Rodzina będzie zachwycona tak bardzo, że na śniadanie nie będą chcieli jeść już nic innego.
Wszyscy tęsknią za smakami sprzed lat. Pasta awanturka z całą pewnością do nich należy. Choć zapomniana wciąż jest bardzo smaczna i warto przypomnieć smak tego przysmaku nawet dzisiaj. Przepis jest banalny, a smak zachwyci każdego.
Proste i szybkie przekąski są na wagę złota. Przydają się zwłaszcza rano, gdy czasu nigdy za wiele. W taki właśnie sytuacjach smażę proste placki z twarogu i banana. Receptura babci jest tu gwarancją smaku.
Oto przepis na naleśniki biszkoptowe – tak delikatne, że można porównać je do lekkiego deserowego ciasta. Bardziej pasują do słodkich niż słonych śniadań. Z serem i konfiturami będą jednak niezastąpionym posiłkiem.
Kubek mocnej kawy na rozpoczęcie dnia to przeszłość. Na rozbudzenie można przygotować coś znacznie lepszego. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować napój na pamięć oraz poznasz jego inne zalety. Jego smak spodoba się nawet najbardziej zagorzałym miłośnikom kawy.
Jajecznica to niezwykłe danie. Składa się z minimum dwóch składników – wliczając tłuszcz, na którym ją smażymy – a mimo to jest zapewne ok. miliarda przepisów na nią. Oto jeden bliski ideału.
Naleśniki na mleku to najbardziej tradycyjny przepis w wielu domach. Żeby jednak wyszły prawdziwie puszyste, płyn ten nie wystarczy. Nie trzeba dodawać, że nie zastąpi go również woda.
Jajka dla wielu są niezastąpionym składnikiem każdego śniadania. Jednak mało kto umie rozpoznać i kupić najzdrowsze jajka. Dlatego czytaj dalej, a dowiesz się, jakie wybrać, aby zawierały cenne składniki odżywcze i były przeznaczone tym smaczne.
Co zrobić na śniadanie? Najlepiej omlet z pomidorami, który jest pyszny i zapewnia niezłą porcję energii na kilka godzin. Zrobisz go w prosty sposób dzięki temu przepisowi.
Te szybkie śniadaniowe paszteciki sprawdzają się jako śniadanie na ciepło. Zawierają wszystko, co potrzeba: białko z wędlin, warzywo, węglowodany i tłuszcze. Jest to więc śniadanie w kapsułce.
Uwielbiam naleśniki na słodko pod każdą postacią. Delikatne placuszki wypełnione serem potrafią przecież skusić każdego łakomczucha. A co, jeśli do środka dodać uwielbiany sezonowy owoc? Z pozornie prostego dania powstaje prawdziwa poezja smaku.