Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Smakuje jak marzenie i zawsze się udaje
Masz ochotę na szybkie i pyszne ciasto? Skorzystaj ze znakomitego przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki niej przygotujesz apetyczne ciasto bez pieczenia. Smakuje pomarańczami, gorzką czekoladą, a biszkopty dosłownie rozpływają się w ustach.
Ciasto z biszkoptami, czyli marzenie łasucha
Jeśli “chodzi” za Tobą coś pysznego, czyli zapewne słodkiego, to musisz zrobić jedno. Zerknij na recepturę od blogerki kulinarnej Ani Zyśk . Ten prosty przepis gwarantuje pyszne ciasto bez pieczenia. Pełne jest biszkoptów i smakowitej masy . Ma ona smak pomarańczy i gorzkiej czekolady.
Ciasto z biszkoptami robi się szybko, ale czasu wymaga jego schłodzenie i stężenie w lodówce. Jednak warto czekać, bo to doskonałe ciasto bez pieczenia, to prawdziwy rarytas . Wygląda obłędnie i jeszcze lepiej smakuje. Przepis Ani Zyśk sprawi, że każdy z powodzeniem zrobi to znakomite ciasto z biszkoptami.
Ciasto bez pieczenia od Ani Zyśk
Blogerka kulinarna Ani Zyśk dzobyła ogromną popularność w sieci dzięki prostym przepisom na domowe jedzenie . Jej receptury pozwalają nawet osobom, które stawiają pierwsze kroki w kuchni, przygotować smaczne dania. Przepisy można zobaczyć na Instagramie jedz.pysznie . Nie brakuje tam też receptur na pyszne ciasta .
Jednym z nich jest właśnie ciasto z biszkoptami . Robi się je raz- dwa i równie szybko deser znika z talerzy. Wystarczą biszkopty, sok z pomarańczy i gorzka czekolada, by w prosty sposób przygotować ciasto bez pieczenia, które kusi smakiem . Ani Zyśk w swoim filmie wyjaśnia krok po kroku, jak przyrządzić ciasto z biszkoptami.
Składniki:
- 200 g biszkoptów
- 600 ml mleka
- 2 żółtka
- 100 g cukru
- 60 ml soku z pomarańczy
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 80 g gorzkiej czekolady
Jak zrobić ciasto z biszkoptami z przepisu Ani Zyśk?
Krok 1. Gorzką czekoladę drobno posiekaj. Biszkopty kocie języczki pokrój na pół. W formie 18- 20 cm ustaw je pionowo.
Krok 2. Przygotuj masę. Do garnka wlej mleko, dodaj żółtka, cukier, skrobię ziemniaczaną i sok z pomarańczy.
Krok 3. Składniki dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż powstanie gęsty budyń . Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj do połączenia składników
Krok 4. Budyń wylej na biszkopty i zostaw do ostudzenia . Potem wstaw ciasto z biszkoptami na kilka godzin do lodówki. Smacznego!