Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste
Naleśniki są zawsze dobrym pomysłem na pyszny posiłek. Te z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą niezwykle puszyste. Wszystko dzięki składnikowi, który znana restauratorka dolewa do ciasta naleśnikowego.
Wlej to do ciasta naleśnikowego
Za naleśnikami przepadają mali i duzi smakosze. To pyszne danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można podawać ja dosłownie na każdy posiłek . Smakują na słodko i słono, a to daje nam wiele kulinarnych możliwości.
Swój przepis na naleśniki z wybornym truskawkowym farszem prezentuje też Ewa Wachowicz . Ciasto naleśnikowe robi z dodatkiem mleka, ale wlewa też do niego wodę gazowaną. Ten zabieg sprawia, że naleśniki wychodzą puszyste i lekkie jak chmurka . Poniżej znajdziesz przepis na to smaczne danie od Ewy Wachowicz .
Jak zrobić naleśniki z nadzieniem serowym z przepisu Ewy Wachowicz?
Składniki na ciasto:
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Składniki na nadzienie:
- ¼ kg białego sera
- 5 łyżek śmietanki
- truskawki
- 1 łyżka cukru
- krem czekoladowy
- bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie dania zacznij od wymieszania w misce jajek, cukru, mleka i soli. Dosyp mąkę i składniki zmiksuj. Następnie wlej wodę gazowaną i wyrób na gładkie ciasto . Smaż na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor.
Teraz zajmij się nadzieniem do naleśników. Biały ser przetrzyj przez sito, dodaj cukier, śmietankę i truskawki. Dokładnie połącz składniki i nadzienie nakładaj na naleśniki . Danie możesz udekorować kremem czekoladowym i bitą śmietaną.
Naleśniki pełne smaku i słodyczy
Naleśniki z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą idealnie puszyste. To zasługa wody gazowanej, którą dolewamy do ciasta naleśnikowego . Znana restauratorka to pyszne danie podaje z nadzieniem serowo-truskawkowym. Do tego słodka dekoracja z kremu czekoladowego i bitej śmietany.
Takie naleśniki to marzenie każdego łasucha. Możemy podać je na obiad lub na deser. Naleśniki są pyszne, słodkie i puszyste jak nigdy dotąd . Dlatego warto skorzystać z przepisu od Ewy Wachowicz i skosztować naleśników, które rozpływają się w ustach. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić kiszony agrest. P odawaliśmy przepis na apetyczny chlebek z patelni.
Źródło: ewawachowicz.pl