Żadna cebulka. Pomidory pod tą zieloną pierzynką są 100 razy lepsze
Pomidory latem smakują najlepiej. Zrób je pod pyszną, zdrową i zieloną pierzynką. Podkręci ona świetnie smak lubianego warzywa. Dlatego ten przepis jest wart wypróbowania w twojej kuchni.
Pomidory pod zieloną pierzynką
Pomidory jadamy jako dodatek do kanapek i dań obiadowych . Często przyrządzamy je z cebulką i w takim wydaniu są bardzo lubiane. Jednak teraz warto te warzywo przygotować nieco inaczej. Poznaj przepis, który sprawi, że zachwycisz się smakiem pomidorów pod zieloną pierzynką.
Zrobimy ją z awokado, czosnku i koperku. Przyda się też kremowy serek, który nada pysznego smaku daniu. Przyrządzisz je w niedługim czasie i zjesz z apetytem . Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Magia Smaku. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić pomidory pod zieloną pierzynką?
Składniki:
- 1 łyżka awokado
- 1 łyżka sodu z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka miodu
- 150 g serka śmietankowego
- 2 pomidory
Przygotowanie pomidorów pod zieloną pierzynką zacznij od wydrążenia awokado i przełożenia go do blendera . Wlej sok z cytryny, dodaj posiekany koperek i szczypiorek. Dołóż czosnek, sól i pieprz.
Pora na miód i serek śmietankowy. Składniki zblenduj na gładką masę. Pomidora pokrój w plastry. Napełnij masą strzykawkę do kremu. Wyciskaj ją na plastry pomidorów . Podawaj z kanapkami.
Pomidory w pysznym wydaniu na zielono
Pomidory pod zieloną pierzynką zyskują wyrazisty i nieco ostry smak . Są smacznym dodatkiem do kanapek i znakomicie prezentują się na stole. Otulone zieloną pierzynką zainteresują dzieci, które chętnie sięgną po takiego pomidora.
Przekąskę zrobisz w prosty sposób. Pomoże ci w tym ten przepis. Niewiele pracy w kuchni daje smaczny efekt na talerzu. Takim pomidorom nie oprze się żaden smakosz. Pisaliśmy o tym, jak wody nigdy nie pić w upały. Podawaliśmy przepis na surówkę z cukinii, która pasuje do każdego dania.