Smakosze.pl Przepisy Żadna cebulka. Pomidory pod tą zieloną pierzynką są 100 razy lepsze
Fot. YouTube/MeisterdesGeschmackes

Żadna cebulka. Pomidory pod tą zieloną pierzynką są 100 razy lepsze

14 lipca 2024

Pomidory latem smakują najlepiej. Zrób je pod pyszną, zdrową i zieloną pierzynką. Podkręci ona świetnie smak lubianego warzywa. Dlatego ten przepis jest wart wypróbowania w twojej kuchni.

Pomidory pod zieloną pierzynką

Pomidory jadamy jako dodatek do kanapek i dań obiadowych . Często przyrządzamy je z cebulką i w takim wydaniu są bardzo lubiane. Jednak teraz warto te warzywo przygotować  nieco inaczej. Poznaj przepis, który sprawi, że zachwycisz się smakiem pomidorów pod zieloną pierzynką.

Zrobimy ją z awokado, czosnku i koperku. Przyda się też kremowy serek, który nada pysznego smaku daniu. Przyrządzisz je w niedługim czasie i zjesz z apetytem . Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Magia Smaku. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

pomidory
Fot. YouTube/MeisterdesGeschmackes
Eksperci mówią wprost, to najgorszy rodzaj lodów. Lepiej nie kupuj ich dziecku

Jak zrobić pomidory pod zieloną pierzynką?

Składniki:

  • 1 łyżka awokado
  • 1 łyżka sodu z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka miodu
  • 150 g serka śmietankowego
  • 2 pomidory

Przygotowanie pomidorów pod zieloną pierzynką zacznij od wydrążenia awokado i przełożenia go do blendera . Wlej sok z cytryny, dodaj posiekany koperek i szczypiorek. Dołóż czosnek, sól i pieprz.

Pora na miód i serek śmietankowy.  Składniki zblenduj na gładką masę. Pomidora pokrój w plastry. Napełnij masą strzykawkę do kremu. Wyciskaj ją na plastry pomidorów . Podawaj z kanapkami.

Pomidory w pysznym wydaniu na zielono

Pomidory pod zieloną pierzynką zyskują wyrazisty i nieco ostry smak . Są smacznym dodatkiem do kanapek i znakomicie prezentują się na stole. Otulone zieloną pierzynką zainteresują dzieci, które chętnie sięgną po takiego pomidora.

Przekąskę zrobisz w prosty sposób. Pomoże ci w tym ten przepis. Niewiele pracy w kuchni daje smaczny efekt na talerzu. Takim pomidorom nie oprze się żaden smakosz. Pisaliśmy o tym, jak wody nigdy nie pić w upały. Podawaliśmy przepis na surówkę z cukinii, która pasuje do każdego dania.

pomidory
Fot. YouTube/MeisterdesGeschmackes

Pakuję mięso do słoików i wkładam do gara z wodą. Ten przepis mam jeszcze od babci
Pokazała jak usunąć wszystkie pestki z arbuza. To prostsze niż może się wydawać
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy