Smakosze.pl Przepisy Znajoma jadła tę zupę i schudła 2 kg. Teraz poleca ją każdemu, kto jest na diecie
Fot. YouTube/Przepisy od Katarzyny

Znajoma jadła tę zupę i schudła 2 kg. Teraz poleca ją każdemu, kto jest na diecie

16 marca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Jeżeli szukasz najlepszego sposobu na odchudzanie, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Jedząc tę zupę, schudniesz przynajmniej dwa kilogramy. Zrób ją z tego przepisu i przekonaj się sama.

Najlepszy sposób na odchudzanie

Nie dawno moja znajoma zdradziła mi niezwykły sposób, a właściwie przepis na odchudzanie. Okazało się, że jest nim zupa. Koleżanka pochwaliła się swoimi efektami i zdradziła, że schudła już 2 kilogramy. To naprawdę dużo, biorąc pod uwagę, że jest to spowodowane jednym przepisem.

Jeżeli zależy ci na szybkim pozbyciu się kilku kilogramów, to przepis jest dla ciebie. Z nim na pewno uda ci się osiągnąć szybki efekt, a w dodatku będziesz się zdrowo odżywiać.

warzywa do zupy.jpg
Fot. YouTube/Przepisy od Katarzyny
Tajemnicze warzywo pojawiło się w Biedronce. Czy wiesz, jak je wykorzystać
W niedzielę bezwzględnie tego unikaj. To grzech ciężki!

Tylko same warzywa

Efekt odchudzania jest bardzo szybko zauważalny dzięki użytym składnikom. Zupa składa się praktycznie z samych warzyw. Działa pozytywnie nie tylko na wagę, ale także na twój organizm i zdrowie. Na liście poniżej znajdziesz wszystkie potrzebne produkty. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Przepisy od Katarzyny, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.

Składniki:

  • 2,5 l wody
  • 1 kalarepa
  • 1 marchew
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 4 ziemniaki
  • 300 g groszku konserwowego
  • 250 ml śmietany 12%
  • natka pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • mielona papryka słodka
  • pieprz
  • sól

Przepis na zupę

Cebulę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę . Do garnka wlej oliwę i rozgrzej ją. Wsyp pokrojoną cebulę i zeszklij ją. Marchew obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż ją razem z cebulą. Z pora odetnij ciemnozielną część i przekrój na pół. Dokładnie wypłucz zalegający między jego warstwami piasek. Posiekaj go w cienkie paski i dorzuć do garnka. Wymieszaj wszystkie składniki.

Kalarepę oraz pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do garnka. Wlej wodę, wsyp odrobinę soli i doprowadź do wrzenia. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Wsyp je do gotującej się zupy.

Po około 20 minutach gotowania wsyp groszek oraz wlej śmietanę. Całość dopraw pieprz, solą oraz mieloną czerwoną papryką. Wymieszaj. Gotuj przez chwilę i gotowe. Sprawdź przepis na ulubionego kurczaka Napoleona oraz dowiedz się, dlaczego Gessler musiała przerwać program .

ziemniak zupa.jpg
Fot. YouTube/Przepisy od Katarzyny
Robisz tak z makaronem po ugotowaniu? To poważny błąd, przez niego będzie do niczego
Ta sałatka bije na głowę nawet jarzynową. W tym roku podam ją na Wielkanoc
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy