Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Zupa pomidorowa wg. Gessler
Monika Dec
Monika Dec 05.03.2021 01:00

Zupa pomidorowa wg. Gessler

zupa pomidorowa
Facebook.com / smakosze i facebook/@magdagessler.official

Magda Gessler zna się na gotowaniu jak mało kto. Słynna restauratorka chętnie dzieli się przepisami ze swoimi sympatykami. Kuchnia polska nie ma przed nią absolutnie żadnych tajemnic. Gwiazda podzieliła się jakiś czas temu recepturą zupy pomidorowej. Ma na nią sprytny patent!

Zupa pomidorowa wg. Gessler

Zupa pomidorowa Magdy Gessler jest łatwa i szybka w przygotowaniu i co ważne tak samo smaczna, co tradycyjna. Ten przepis szczególnie przypadnie do gustu wszystkim zabieganym osobom, które nie mają czasu, aby spędzać długich godzin w kuchni.

Ważnym składnikiem dania jest sok pomidorowy. Okazuje się, że szczególnie warto sięgać po niego w godzinach porannych. Więcej na temat jego niezwykłych właściwości pisaliśmy w tym artykule

Przepis Magdy Gessler na zupę pomidorową

Składniki:

  • 1 litr soku pomidorowego

  • 1 l wody

  • włoszczyzna

  • cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • sól i pieprz do smaku

  • bazylia

  • tymianek

  • lubczyk

  • śmietana

Sposób wykonania:

1. Do gotującej się wody dodaj świeże lub suszone zioła: bazylię, lubczyk i tymianek, przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę.

2. Pokrój cebulę i podpal ją nad gazem. Więcej na temat tego kroku przeczytasz w tym artykule.

3. Do wywaru wrzuć cebulę, posiekany czosnek oraz wlej sok pomidorowy. Gotuj zupę na małym ogniu, do momentu aż warzywa zmiękną, a następnie zabiel ją śmietaną. Przed podaniem posyp potrawę świeżą natką pietruszki lub listkami bazylii.

Danie można również podać z ulubionym makaronem lub ryżem. Nietypowym pomysłem jest również wzbogacenie zupy kaszą kuskus.

Co sądzicie o przepisie restauratorki? Skusicie się na "nowoczesną" wersję zupy pomidorowej?

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: ofeminin

Zapraszamy na nasz Instagram