Smakosze.pl

Aktualności

Widok:

Kafelki

Lista

krupnik z kurkami
Przepisy

Aleksandra Proch

Wzbogać krupnik o niecodzienny dodatek. Nikt nie przejdzie wokół niego obojętnie

Czytaj więcej >
gołąbki pieczone w żurku
Przepisy

Aleksandra Proch

Żaden sos. Gołąbki pieczone w tradycyjnej polskiej zupie smakują najlepiej

Czytaj więcej >
ciasto z zeszytu babci
Przepisy

Aleksandra Proch

Tanie i smaczne ciasto ze starego zeszytu babci. Powrót do smaków dzieciństwa

Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Tanie i ekspresowe placki z kapusty. Przepis jest przebojem

Czytaj więcej >
Kultowy Big Mac w formie sałatki
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kultowy Big Mac w formie sałatki bije na głowę imprezowe smakołyki. Goście będą błagać o przepis

Czytaj więcej >
liście laurowe
Porady

Aleksandra Proch

Dodajesz liście laurowe na poczatku, czy na końcu gotowania? Szczegół ma ogromne znaczenie

Czytaj więcej >
jak przechowywać suszone grzyby
Porady

Aleksandra Proch

Jak przechowywać suszone grzyby? Pomyłka może być kosztowna

Czytaj więcej >
Bigos Strzelczyk
Przepisy

Aleksandra Proch

Strzelczyk pokazał, jak zrobić pyszny bigos. Żaden składnik nie jest przypadkowy

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak ugotować kaszę gryczaną na sypko? Tajemnica smacznego dodatku do obiadu tkwi w proporcjach

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Żeberka duszone w sosie z cebulą. Mięciutkie i delikatne, doskonałe na jesienny obiad

Czytaj więcej >
zupa pomidorowa
Przepisy

Magdalena Patacz

Aksamitna zupa ze świeżych pomidorów. Nie zastąpi ich żaden przecier, ani koncentrat

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Pieguski, czyli makowe racuchy pełne smaku i aromatu. Zrobisz je w mig

Czytaj więcej >
obierki z jabłek
Porady

Magdalena Patacz

Jak wykorzystać w kuchni obierki z jabłek? Smaczne i zdrowe nie mogą się zmarnować

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Dlaczego warto dodać imbir do kawy? Poranny napój zadziała nie tylko energetyzująco

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Szybka szarlotka waniliowa na kruchym cieście. Pyszny deser na jesienne popołudnia

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyborny pasztet z mięsa i warzyw po rosole. Idealny do pieczywa i na przystawkę

Czytaj więcej >
 Ciasto czekoladowe z gruszkami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ciasto czekoladowe z gruszkami. Jesienny przysmak zachwyca aromatem

Czytaj więcej >
Śliwki w occie na zimę
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robisz śliwki w occie na zimę? Teraz do słoików wszyscy wrzucają też pewne warzywo

Czytaj więcej >
Rozgrzewająca surówka z cukinii
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Mało znana, rozgrzewająca surówka z cukinii. W sam raz na chłodny dzień

Czytaj więcej >
Jak zrobić zupę pomidorowa na rosole?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić zupę pomidorową na rosole? Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Naleśniki bez mleka są świetne
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zamiast mleka, wlej gęsty przysmak. Naleśniki wyjdą jeszcze lepsze

Czytaj więcej >
Herbata z liści laurowych
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zagotuj liście laurowe z uwielbianą przyprawą. Herbata ma ogromne korzyści

Czytaj więcej >
Zraziki wołowe Tomasza Strzelczyka
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Strzelczyk przypomniał przepis na zapomniany hit PRL-u. Młodzi praktycznie go nie znają

Czytaj więcej >
Grzyb, który smakuje jak kurczak
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Rozpoznajesz grzyb ze zdjęcia? Wiele osób go pomija, a smakuje jak kurczak

Czytaj więcej >
kotlety mielone
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak należy smażyć kotlety mielone? Celem jest soczyste wnętrze i chrupiąca skórka

Czytaj więcej >
pierogi
Przepisy

Aleksandra Proch

Przepis Solejukowej na pierogi galicyjskie. Farsz zrobisz z mięsa z wczorajszego obiadu

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Tak Gessler robi prostą i aromatyczną zupę grzybową. Chwila gotowania, a smak obłędny

Czytaj więcej >
schabowy nadziewany serem
Przepisy

Aleksandra Proch

Kotlety schabowe wychodzą Ci suche? Przygotuj je po szwajcarsku, z pysznym nadzieniem

Czytaj więcej >