Smakosze.pl

Aktualności

Widok:

Kafelki

Lista

pestki słonecznika
Porady

Aleksandra Proch

Cudowne pestki słonecznika. Do czego warto je dodać?

Czytaj więcej >
Dlaczego pierogi nie chcą się lepić?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dlaczego pierogi nie chcą się lepić? Winne są nie tylko proporcje

Czytaj więcej >
Bigos z korzenną nutą Tomasza Strzelczyka
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Strzelczyk wlewa do bigosu aromatyczny napój. Potrawa bije na głowę inne wersje

Czytaj więcej >
sałatka
Przepisy

Aleksandra Proch

Żadna jarzynowa. Oryginalną sałatkę zrobisz z cebuli, jajek i sera

Czytaj więcej >
czosnek
Porady

Aleksandra Proch

Czy czosnek lepiej jeść rano czy wieczorem? Pora dnia ma ogromne znaczenie

Czytaj więcej >
wędlina polędwica
Przepisy

Aleksandra Proch

Polędwica z pończochy. Domowa wędlina, która robi się sama

Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przepisy

Aleksandra Proch

Placki ziemniaczane będą puszyste, jak nigdy. Wystarczy prosta czynność

Czytaj więcej >
Rosół z sosem sojowym
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zamień pełną chemii kostkę rosołową na tani i naturalny składnik. Rosół zyska niewiarygodny smak

Czytaj więcej >
Canva / Pexels / Pixabay ; Pawel Wodzynski / East News
Show-biznes od kuchni

Aleksandra Proch

Restauracja Piotra Adamczyka dramatycznie podniosła ceny faworków. Tylko bogacze mogą sobie na nie pozwolić

Czytaj więcej >
Kawa z masłem orzechowym
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Do porannej kawy dorzuć dokładnie 1 łyżkę tego produktu. Natychmiast poczujesz sytość i przypływ energii

Czytaj więcej >
Produkty

Aleksandra Proch

Dietetyczka wybrała największe hity z Biedronki. Ich składy to ideał, a nie kosztują fortuny

Czytaj więcej >
faworki
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zamień śmietanę w faworkach na tańszy i lżejszy składnik. Wyjdą niewiarygodnie chrupiące

Czytaj więcej >
zupa ogórkowa
Przepisy

Aleksandra Proch

Dodaj zamiast koperku do ogórkowej. Wyjdzie delikatna i zyska słodkawy posmak

Czytaj więcej >
Bosacka ostrzega przed wędlinami bez mięsa
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Bosacka ostrzega Polaków. W tych wędlinach nie ma mięsa, skład to prawdziwy koszmar

Czytaj więcej >
Lepsze niż kotlety mielone
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o zwykłych kotletach mielonych. Hreczanyki są 100 razy lepsze

Czytaj więcej >
Racuchy nie wchłoną tłuszczu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dolej 1 łyżkę do ciasta na racuchy. Pozbędziesz się częstego problemu

Czytaj więcej >
Smażenie pieczarek
Porady

Aleksandra Proch

Co zrobić, żeby pieczarki nie ciemniały podczas smażenia? Najlepsze kucharki mają 1 trik

Czytaj więcej >
Bosacka i jej trik z sałatą
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Bosacka wzięła sałatę i odkroiła końcówkę. Ten detal jest kluczowy

Czytaj więcej >
Pączki bez smażenia
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Bez wyrabiania ciasta i smażenia. Pączki zrobisz z 2 produktów, 15 minut i gotowe

Czytaj więcej >
Soczysty kurczak szefów kuchni
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Najlepsi kucharze tylko tak robią kurczaka. Dzięki tej sztuczce jest bardziej soczysty

Czytaj więcej >
Kotlety z mortadeli w wersji gyros
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pamiętasz kotlety z mortadeli? Wersja gyros bije je na głowę

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz o cenach w restauracjach
Show-biznes od kuchni

Aleksandra Proch

Wachowicz powiedziała całą prawdę. Już wiadomo skąd te ceny w restauracjach

Czytaj więcej >
Tani obiad z ziemniaków
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Masz ziemniaki, ser i szynkę? Zrób z nich tani obiad, każdy się nim naje

Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przepisy

Aleksandra Proch

Czerwiński pokazał, jak robi mistrzowskie schabowe. Nie uwierzysz co dodaje do mleka

Czytaj więcej >
Dlaczego do rosołu dodaje się opalaną cebulę?
Porady

Aleksandra Proch

Dlaczego do rosołu dodaje się opaloną cebulę? Powód jest bardzo ważny

Czytaj więcej >
Naleśniki idealne
Przepisy

Aleksandra Proch

Wzięła 3 składniki i wrzuciła do blendera. To najlepsze naleśniki, pyszne i bardzo zdrowe

Czytaj więcej >
Faworki od Gessler
Restauracje

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kupił faworki od Gessler za 90 zł. Po spróbowaniu powiedział tylko jedno

Czytaj więcej >
Pyzy po niemiecku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Niemcy robią pyzy zupełnie inaczej. Nie do wiary, z czego jest farsz

Czytaj więcej >