Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

roladki
Robię te wytrawne roladki, gdy nie mam pomysłu na obiad. Największe wrażenie robi składnik, w który zawijam farsz
dżem bananowy
Ten dżem robię co roku o tej porze. Jest najlepszy do naleśników
obiad jednogarnkowy
Zrobiłem cały garnek i mam obiad na 2 dni. Nie spodziewałem się takiego efektu z tak prostych składników
olej
Opóźnia procesy starzenia i jest napakowana cennymi składnikami. Każdy powinien poznać „oliwę północy”
strzelczyk je kotleta
Strzelczyk zjadł gigantycznego schabowego w Zakopanem. Jego cena przyjemnie zaskakuje
ciasto z fantą
Kładę ciastka na formę i zalewam je tym napojem. Ten deser to hit w mojej rodzinie
krojenie ciasta
Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Nie ma w nim grama cukru
zamrażalnik
Jakich produktów nie należy mrozić? Lista zaskoczy niemal każdego
Surówka Heni Foks
Z rzodkiewek, ogórka i cebuli zrobisz najlepszą wiosenną surówkę. Pasuje do każdego obiadu
cebula
Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
faszerowanie kapusty
Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków
fasolka po bretońsku
Dodaj tę przyprawę do fasolki po bretońsku. Mało kto wie, dlaczego jest tak ważna
mielone z wątróbki
Niedawno zamiast mielonych zrobiłem takie kotlety. Nigdy bym nie pomyślał o tym mięsie
sałatka z szynką
Wygląda jak jarzynowa, a smakuje jeszcze lepiej. Bez tej sałatki nie ma u mnie grilla
placki ziemniaczane
Żaden olej, placki ziemniaczane smażę na innym tłuszczu. Spróbujesz i podziękujesz
deser z wafelkami
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Ten deser robię w chwilę, mógłbym go jeść codziennie
Schabowy i Magda Gessler
Gessler nie wyobraża sobie przygotowania schabowych be tej czynności. Dzięki niej są soczyste
naleśniki
Zapomnij o smażeniu naleśników. Ten patent jest 100 razy lepszy
pesto z czosnku niedźwiedziego
Co roku robię pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest idealne do kanapek
Hubert Urbański w Milionerach
W Milionerach padło pytanie za 250 tys o ciastko z biszkoptu. Młodzież mogłaby mieć z nim problem
konfitura z mniszka lekarskiego
Wszyscy robią miód z mniszka, a ja stawiam na ocet. Trudno streścić zalety w jednym zdaniu
ciasto z rabarbarem
Ten przepis na ciasto z rabarbarem jest w mojej rodzinie do pokoleń. Robię je co roku o tej porze
potrawka z kapusty
Nie ma lepszego patentu na młodą kapustę. Z tym dodatkiem smakuje najlepiej
ryba
Niedroga i bez ości. Ta ryba bije na głowę nawet dorsza
deser z ciasta francuskiego i jabłek
Ułóż jabłka na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten deser robię w kilka minut
jajka na patelni
Podsmaż cebulę na patelni i wrzuć jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie i kolację
Śniadanie
Europejski Dzień Śniadań już 24 kwietnia. Jak śniadaniują Polacy?
siekanie kapusty
Posiekaj kapustę, dodaj ziemniaki i zapiecz. Ten tani obiad to hit w moim domu
roladki
Przemysław Bociąga Robię te wytrawne roladki, gdy nie mam pomysłu na obiad. Największe wrażenie robi składnik, w który zawijam farsz
Czytaj więcej >
dżem bananowy
Przemysław Bociąga Ten dżem robię co roku o tej porze. Jest najlepszy do naleśników
Czytaj więcej >
obiad jednogarnkowy
Maciej Jurczyk Zrobiłem cały garnek i mam obiad na 2 dni. Nie spodziewałem się takiego efektu z tak prostych składników
Czytaj więcej >
olej
Katarzyna Rachańska Opóźnia procesy starzenia i jest napakowana cennymi składnikami. Każdy powinien poznać „oliwę północy”
Czytaj więcej >
strzelczyk je kotleta
Przemysław Bociąga Strzelczyk zjadł gigantycznego schabowego w Zakopanem. Jego cena przyjemnie zaskakuje
Czytaj więcej >
ciasto z fantą
Przemysław Bociąga Kładę ciastka na formę i zalewam je tym napojem. Ten deser to hit w mojej rodzinie
Czytaj więcej >
krojenie ciasta
Maciej Jurczyk Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Nie ma w nim grama cukru
Czytaj więcej >
zamrażalnik
Maciej Jurczyk Jakich produktów nie należy mrozić? Lista zaskoczy niemal każdego
Czytaj więcej >
Surówka Heni Foks
Przemysław Bociąga Z rzodkiewek, ogórka i cebuli zrobisz najlepszą wiosenną surówkę. Pasuje do każdego obiadu
Czytaj więcej >
cebula
Katarzyna Rachańska Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
faszerowanie kapusty
Przemysław Bociąga Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków
Czytaj więcej >
fasolka po bretońsku
Przemysław Bociąga Dodaj tę przyprawę do fasolki po bretońsku. Mało kto wie, dlaczego jest tak ważna
Czytaj więcej >
mielone z wątróbki
Przemysław Bociąga Niedawno zamiast mielonych zrobiłem takie kotlety. Nigdy bym nie pomyślał o tym mięsie
Czytaj więcej >
sałatka z szynką
Przemysław Bociąga Wygląda jak jarzynowa, a smakuje jeszcze lepiej. Bez tej sałatki nie ma u mnie grilla
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Przemysław Bociąga Żaden olej, placki ziemniaczane smażę na innym tłuszczu. Spróbujesz i podziękujesz
Czytaj więcej >
deser z wafelkami
Przemysław Bociąga Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Ten deser robię w chwilę, mógłbym go jeść codziennie
Czytaj więcej >
Schabowy i Magda Gessler
Przemysław Bociąga Gessler nie wyobraża sobie przygotowania schabowych be tej czynności. Dzięki niej są soczyste
Czytaj więcej >
naleśniki
Przemysław Bociąga Zapomnij o smażeniu naleśników. Ten patent jest 100 razy lepszy
Czytaj więcej >
pesto z czosnku niedźwiedziego
Przemysław Bociąga Co roku robię pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest idealne do kanapek
Czytaj więcej >
Hubert Urbański w Milionerach
Przemysław Bociąga W Milionerach padło pytanie za 250 tys o ciastko z biszkoptu. Młodzież mogłaby mieć z nim problem
Czytaj więcej >
konfitura z mniszka lekarskiego
Przemysław Bociąga Wszyscy robią miód z mniszka, a ja stawiam na ocet. Trudno streścić zalety w jednym zdaniu
Czytaj więcej >
ciasto z rabarbarem
Przemysław Bociąga Ten przepis na ciasto z rabarbarem jest w mojej rodzinie do pokoleń. Robię je co roku o tej porze
Czytaj więcej >
potrawka z kapusty
Przemysław Bociąga Nie ma lepszego patentu na młodą kapustę. Z tym dodatkiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
ryba
Maciej Jurczyk Niedroga i bez ości. Ta ryba bije na głowę nawet dorsza
Czytaj więcej >
deser z ciasta francuskiego i jabłek
Maciej Jurczyk Ułóż jabłka na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten deser robię w kilka minut
Czytaj więcej >
jajka na patelni
Przemysław Bociąga Podsmaż cebulę na patelni i wrzuć jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie i kolację
Czytaj więcej >
Śniadanie
Materiał prasowy Europejski Dzień Śniadań już 24 kwietnia. Jak śniadaniują Polacy?
Czytaj więcej >
siekanie kapusty
Przemysław Bociąga Posiekaj kapustę, dodaj ziemniaki i zapiecz. Ten tani obiad to hit w moim domu
Czytaj więcej >
roladki
Robię te wytrawne roladki, gdy nie mam pomysłu na obiad. Największe wrażenie robi składnik, w który zawijam farsz
dżem bananowy
Ten dżem robię co roku o tej porze. Jest najlepszy do naleśników
obiad jednogarnkowy
Zrobiłem cały garnek i mam obiad na 2 dni. Nie spodziewałem się takiego efektu z tak prostych składników
olej
Opóźnia procesy starzenia i jest napakowana cennymi składnikami. Każdy powinien poznać „oliwę północy”
strzelczyk je kotleta
Strzelczyk zjadł gigantycznego schabowego w Zakopanem. Jego cena przyjemnie zaskakuje
ciasto z fantą
Kładę ciastka na formę i zalewam je tym napojem. Ten deser to hit w mojej rodzinie
krojenie ciasta
Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Nie ma w nim grama cukru
zamrażalnik
Jakich produktów nie należy mrozić? Lista zaskoczy niemal każdego
Surówka Heni Foks
Z rzodkiewek, ogórka i cebuli zrobisz najlepszą wiosenną surówkę. Pasuje do każdego obiadu
cebula
Przekrój cebulę na pół i wbij w nią 2 widelce. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
faszerowanie kapusty
Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków
fasolka po bretońsku
Dodaj tę przyprawę do fasolki po bretońsku. Mało kto wie, dlaczego jest tak ważna
mielone z wątróbki
Niedawno zamiast mielonych zrobiłem takie kotlety. Nigdy bym nie pomyślał o tym mięsie
sałatka z szynką
Wygląda jak jarzynowa, a smakuje jeszcze lepiej. Bez tej sałatki nie ma u mnie grilla
placki ziemniaczane
Żaden olej, placki ziemniaczane smażę na innym tłuszczu. Spróbujesz i podziękujesz
deser z wafelkami
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Ten deser robię w chwilę, mógłbym go jeść codziennie
Schabowy i Magda Gessler
Gessler nie wyobraża sobie przygotowania schabowych be tej czynności. Dzięki niej są soczyste
naleśniki
Zapomnij o smażeniu naleśników. Ten patent jest 100 razy lepszy
pesto z czosnku niedźwiedziego
Co roku robię pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest idealne do kanapek
Hubert Urbański w Milionerach
W Milionerach padło pytanie za 250 tys o ciastko z biszkoptu. Młodzież mogłaby mieć z nim problem
konfitura z mniszka lekarskiego
Wszyscy robią miód z mniszka, a ja stawiam na ocet. Trudno streścić zalety w jednym zdaniu
ciasto z rabarbarem
Ten przepis na ciasto z rabarbarem jest w mojej rodzinie do pokoleń. Robię je co roku o tej porze
potrawka z kapusty
Nie ma lepszego patentu na młodą kapustę. Z tym dodatkiem smakuje najlepiej
ryba
Niedroga i bez ości. Ta ryba bije na głowę nawet dorsza
deser z ciasta francuskiego i jabłek
Ułóż jabłka na cieście francuskim i zawiń w rulon. Ten deser robię w kilka minut
jajka na patelni
Podsmaż cebulę na patelni i wrzuć jajka. To mój ulubiony patent na śniadanie i kolację
Śniadanie
Europejski Dzień Śniadań już 24 kwietnia. Jak śniadaniują Polacy?
siekanie kapusty
Posiekaj kapustę, dodaj ziemniaki i zapiecz. Ten tani obiad to hit w moim domu